Прекаленото третиране на косата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Прекаленото третиране на косата
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 1957 пъти
Здравейте. Пише Ви едно 15 годишно момиче. Бих желала да коментираме по една доста обсъждана тема, а именно косата. За моите 15 години тя е претърпяла много промени и то за кратки интервали от време. По принцип имам страшно дебел косъм и косата ми е гъста и дълга. Естествения й цвят е тъмно кестеняво, до черно. Когато бях във първи или втори клас си бях направила два руси кичура отпред при фризьор. До началото на шести клас косата ми беше стигнала доста под кръста и реших да я подстрижа на черта малко над раменете. Така и направих. В края на шести клас се появи проблем, който ми остава вече до живот - израстване на бели корени, както и някои косъма по цялата дължина. И започна баш третирането. Първоначално започнах със къна в моя цвят. Тъй като бях почнала с боядисването на косата реших незнайно откъде да се направя червена. Продължих къносването, но с червена къна. Постепенно започнах с боята през 3-4 месеца и бях решена да се направя ярко червена. Затова отидох на фризьор и си направих омбре. Цвета беше изключително ярък и наситен, но изсветлиха краищата на косата ми. След това не съм си поддържала омбрето, а продължих с червената боята в корените и не само, защото ме беше срам да ме питат на колко години съм, че ми поникват бели коси. Досега съм червена и се боядисвам всеки месец. Ползвам различни бои. А преса, маша и т. н всеки ден. Особено пресата. Косата ми е чуплива и доста ми тежи. Сега пак е до кръста. Не съм се подстригвала от 2-3 години, защото искам да продължава да расте. Забелязвам, че си расте. Сега я къпя с конски шампоан и слагам обикновена маска за коса или тези от пакетчетата в боите. Моля препоръчайте ми продукт за заздравяване на косъма, обем, маски за растеж, някои по невредими бои, съвети и т. н Имам вашата нужда. Благодаря! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: 2bee4f2a64
гласове:
1 2 3 4 5
  (31 гласа)

1.   Спри с тези химии, в бъдеще ще съжеляваш!
За конския шампоан ок... но за другите неща не! Преди да се изкъпеш слагай кокосово масло на косата ОБИЛНО и стои така 1-2 часа (в краен случай нощувай с него -ама после все пак смени калъфката естествено). След това се къпеш САМО С ШАМПОАНА.... не ти е нужен балсам.
Това го правиш 2 пъти в седмицата (тоест миеш я 2 пъти седмично) - останалите дни само при нужда сух шампоан. Резултата ще е след първите 3-4 миения и ще можеш спокойно да си я боядисваш и използваш преса.
Поне виж в ютюб нещо от сорта на: curls without heat.
Успех!
-... АК

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 52c3dc3307
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Леле мила с тия преси и бои на 30 ще се чудиш какво да правиш! Бях като теб, преси, маши, бои, че и студено къдрене и правих веднъж и сега се чудя как да я възстановя, че като почна да пада. :(( ОК имаш бели косми, боядисвай ги, но поне с пресата и другите неща не прекалявай, че ще съжаляваш! От опит говоря!

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 78cc866775
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз да попитам, майка ти къде спи??? Та ти си на 15г, както е това третиране. До година две ще си помти без коса. Намали употребата на маши и преси, спри боята. Използвай къна, по - щадяща е. Прави дошани маски, използвай масла кокос, арган, зехтин. Аз от две седмици използвам един комплект индийско масло за коса и шампоан на същата серия. Действат много хубаво на косата. Тричуп се казва.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: dcb1b6bb34
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен най-добре ще е да спреш да я боядисваш с боя. Продължи с къна, шампоани за боядисване или някакъв тонер, така по-малко ще вредиш на косата си. Купи си и кристали за разресване, както и маска за коса за хидратация и подхранване. Спри да използваш преси и маши всеки ден, изгарят косата страшно много. Има доста туториали в интернет за накъдряне и изправяне на коса без топлина, така че се поровичкай и намери. Според мен хич не е добра идея да пускаш косата си толкова дълга, защото дълга коса трудно се поддържа правилно, а и страшно цъфти, най-добре се подстрижи. Също не къпи косата си всеки ден, защото е вредно. Около 3 пъти на седмица я къпи, може да се омазнява лесно, ала след време ще свикне с този режим на къпане и ще се омазнява по-бавно.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: d3f8ec9b6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Препоръчвам ти да смениш цвета.
Червеното се поддържа адски трудно.
Аз самата съм червенокоса от години и повярвай ми косата ти няма да започне да се възтановява ако продължаваш в същия дух.
Все пак ако държиш на този цвят ти препоръчвам да си правиш кератинова терапия всяка седмица.
Подхранва и заздравява косата, а и бонуса е, че след постояннство косама започва да се изправя от саомосебе си.
Краищата също ти препоръмвам да ги махнеш, това неподстригване пречи.
Междувременно може да пиеш и витамини с тривитаминол и келмацин.
Използвай кристали за коса щом я третираш и вечер си впръсквай хининова вода в корените.
А преди къпане околу час по-рано намазвай скалпа с бадемово или лавандулово масло.

 
  ...


...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 2d2708c21b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Скоро, май, ще останеш без коса. Какво е това настървение да си третираш косата. Ако, приемем, че имаш проблем с побеляване, добре. Макар, че за пръв път чувам за толкова ранно побеляване. Моят съвет е да не я носиш толкова дълга, защото не е модерно. Кой ходи с коса до задника? Червеният цвят също не е модерен. Направи си една идея по-светъл цвят от твоя. Маши, сешоари много изсушават косата и скоро ще си със съвсем увредена коса. От боите питай фризьорката ти дали безамонячна ще ти свърши работа. Какви са тия конски шампоани? При това изобилие от козметика, ти ползваш някаква глупост. След всяко измиване ползвай по малко от маска за коса, която се измива.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 0b58d2227a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За заздравяване на косъма - Кератин! Скъпо е, но ефикасно. Хубави бои - Keune или Alfaparf. Също може да използваш продуктите на Alfaparf. Мисля, че това е достатъчно, но и не прекалявай с пресите. Красотата на косата е скъпо удоволствие...

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 586c47fa3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравей, аз ползвам продуктите на Kérastase и съм много доволна. Да, малко по-скъпи са, но си заслужава, на моята коса се отразяват добре. :)

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 41a4175bb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Седми и осми номер са споменали същите марки, които и аз ползвам и препоръчвам. Освен това олиото за коса на Керастазе или Мароканското олио са must have. Скъпи са, но ефектът е видим след няколко ползвания. Още първия път, в който си сложих от Мароканското олио приятеля ми ме пита, дали съм ходила на фризьор, защото преди много ходех да ми правят терапия на косата.
И аз съм червенокоса и също като теб имам бели косъмчета. При мен е нещо като рехаво снопче точно над челото и ако не се боядисвам изглеждам много възрастна.
И гледай да не ползваш толкова много топлинна обработка на косата или поне си купи някаква Термо защита за косъма.
Има доста серуми които помагат да ти се оформи косата като морски къдрици или пък да е по-изправена. Не са идеални, но вършат работа и повече щадят косата от преси и маши...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker