Не мога да спра да преяждам. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121113)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Не мога да спра да преяждам.
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 1907 пъти
Здравейте, момиче съм на почти 17. Таа проблема ми е там, че не мога да спра да преяждам. От както се помня винаги съм се опитвала да съм във форма. Не съм дебела имам да свалям има няма 6 килограма, и то само от корема и краката малко. Ама не е там проблема. Проблема ми е, че не мога да спра да преяждам. Имам някакъв много странен механизъм на мислене според който, или ще съм на строга диета или ще ям като свиня. Няма нищо по средата. И това е много гадно защото в момента просто не мога да спра да ям от няколко месеца вече. Редовно преяждам даже съм и повръщала от преяждане. Не мога да си обясня защо правя така, сякаш губя контрол. Имам брат близнак и той изоообщо не е така. Той също тренира ама постоянно и никога не го е имал това нещо с преяждането. Той винаги си е ял нормално или по някакъв режим ама не си го разваля. Беше си поръчал даже един режим който беше за 2/3 месеца и си го спазва до края не го наруши. А аз, 3 дена ям както трябва и 1 месец се тъпча и така постоянно. И все не мога да се наканя да тренирам. Това също е много зле. Аз буквално не ям нормално или не ям или тъпча. Просто е някакъв ужас. Знам че трябва воля ама все не ми се получава. Нямам идея какво да направя карала съм брат ми да помогне ама пък той много ми се кара. Той просто не възприема тренировките като нещо което изиска кой знае какво усилие просто го прави. И ми се иска и аз да съм така ама не става просто. Може би трябва да променя начина си на живот и да премахна този вреден навик ама нямам идея как. Дайте някакви съвети моля. Ако някой е бил така как се е справил? Не искам цял живот да се мъча така искам да успея.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: efd2735d4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Има два вида възможни причини да преяждаш - на психична (нервна) почва или физиологични причини.
Много често особено на твоята възраст, когато мозакът и личността още се развиват и то много бурно, могат да се отключат разни неврози, хранителни разстройства примерно. Трябва да потърсиш психолог, но на твое място първо бих изключила физиогогичните причини.
Те биват два вида - хормонални и неправилно хранене.
На твоята възраст е нормално хормоните да не са стабилни. Все пак си провери най-вече яйчниците за кисти, особено ако задържаш и течности, подуваш се и страдаш от ПМС.

Най-вероятна обаче е третата причина - неправилно ядене.
Неправилното ядене се състои от два фактора - грешна храна и прекалено често хранене или спазване на ниско калорични диети.
Прекалено честото хранене, което се пропагандираше преди води до непрекъсната промяна в кръвната захар, а от там и в нивата на инсулина в кръвта. Който се храни 5 пъти на ден, непрекъснато е гладен! Говоря и за междинни хранения като ябълки и ко. между другото.
Ограничи значи храненията до 3 пъти на ден - може и два пъти дори, БЕЗ МЕЖДИННИ ПОХАПВАНИЯ, без сокове и безалкохолни - ако ядеш плодове - за десерт. Не яж ябълки и тем подобни между храненията.
В началото ще ти се стори трудно, но като си направиш режим от 2-3 хранения на ден, няма да изпитваш глад в другото време
И още - грешната храна! Огеаничи задължително простите въглехидрати, елеминирай ги направо - захар, сладко като цяло, хляб и зърнени храни (дори пълнозърнести), ориз, картофи, банани, грозде, плодове умерено. Яж МНОГО зеленчуци, яйца ЦЕЛИТЕ, неща като масло, кисело мляко, айрян, месо, черен дроб, риба и морски дарове, салати - не консумирай маргарин, а растителни мазнини като олио и зехтин само върху салатите - не се готви с тях, защото стават карценогенни. Накарай майка ти да готви с масло/мас/ кокосово масло.
Като намалиш простите въглехидрати и увеличиш истинската храна в менюто си ще си много по-дълго сита и дори няма да се сещаш за храна. Не прекалявай с каркдиото - от него само се огладнява. Ако спортуваш, наблегни на упражненията с тежести, елеминирай кардиото освен 2 пъти седмично интервална тренировка до 10-15 мин.
Спри алкохол и цигари.

Ако промяната в храненето не ти и начина ти на живот не помогнат, потърси първо ендокринолог за хормоните - женски хормони, тероид (щитовидна жлеза) и психолог ако става дума за невроза, но чак след като си намалила храненията до 2-3 на ден и си елеминирала простите въглехидрати - сладко и нишесте от менюто си!

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 54c233b4dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1 греши. Едно от най-важните правила за здравословно хранне е честото хранене. Трябва да се храниш по малко и често. Това ще ускори метаболизма ти и ще имаш много повече енергия която да изразходваш, което от своя страна ще ти помогне да сваляш килограми без кой знае какви усилия. Също така пий много вода, сигурно и това си го чувала не един и два пъти, но водата прави чудеса. Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: c6f1b4ee66
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Целият порочен кръг идва от чувството ти за вина, че се храниш. Започни с една проста стъпка - приеми тялото си и му се довери, че когато ти се яде, можеш да ядеш спокойно и фигурата ти ще е в нормата. Когато не е по здравословни причини (а то най-вероятно не е) напълняването е единствено на психическа основа. Прояви любов към себе си, както и смелост да ядеш всичко, което ти се яде, без чувство за вина. Няколко месеца може и да няма отслабване, но ако запазиш това здравословно отношение към себе си ще влезнеш във форма. Също така, махни това като фикс идея. Замисли се, че и да си дебела - не е big deal, това е просто етап на тези години. Всички проблеми идват от проявяване на насилие и осъдително отношение към себе си. Най-вероятно в целия този цикъл на диети и преяждане, потискаш естествените си импулси. А потискането води до свръхкомпенсация - емоционален глад, който се опитваш да заситиш с храна.
Другата причина е, че тялото е огледално на психиката. Ако имаш вредния маниер да задържаш емоции в себе си, стомашно-чревната система е първата, която да отрази този проблем. Всички неврологични състояние се отразяват от стомаха. Опитай се да изразяваш свободно емоциите си, без да ги потискаш. Развий маниер на освобождаване и изхвърляне - освобождавай емоциите, изхвърляй предмети и тялото ти ще се държи по същия начин, изхвърляйки излишните мазнини. И не се сравнявай с другите, защото на всеки първата му идея е да изглежда перфектен пред другите, а трябва да си много наивна, ако смяташ, че това е така. Хора сме, и винаги ще имаме и позитивна, и негативна част от нашата личност. Страданието е когато едната част се отхвърля яростно - това създава затлачване.
Тъй като съм наясно, че няма как да съм полезна само с крайните изводи, можеш да потърсиш материали и статии от Орлин Баев, или Мадлен Алгафари. Също така и youtube канала на Ванеса Виденова. Няма значение кой по какъв начин поднася информацията, стига да можеш да извлечеш ползата от нея.
И не се драматизирай излишно, още си млада и много лесно ще се реши проблема. Успех! И имай предвид, че никакви диети, никакви режими и никакви външни обстоятелства не могат да променят нищо. Налага се да погледнеш навътре към психиката си. За доказателство - сигурно не можеш да посочиш нито една жена, която да е отслабнала трайно с някакви себе-ограничения.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker