Как да се мотивирам да спортувам редовно! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Как да се мотивирам да спортувам редовно!
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 2171 пъти
Здравейте хора!
Мъж съм. На 22. Студент, живея самостоятелно, работя, уча, пътувам. Уж всичко е наред, но не е, защото не отделям време за може би най-важното нещо за един млад човек - спорта! Спортът е здраве и аз го осъзнавам. Освен това нямам приятелка, забелязвам, че дамите харесват повече спортуващите мъже. Трудно ми е и не ми върви с жените, признавам си. Също в последно време забелязах, че почнах и леко корем да правя, което хич не ми се нрави.
Та, преди няколко месеца /в края на пролетта/ реших да започна да спортувам редовно. Уви, не се получиха нещата както ги исках. Ходих да бягам, ходих на лостове, но имам проблем с мотивацията и концентрацията. Ходя 2 поредни дни на спорт, следващото ходене е след седмица. Няма как да се получи просто. После имах едни ангажименти и пак прекратих спорта за месец. Нямам навик да спортувам. Другите ми навици са ми изградени още като дете, когато дори не съм толкова осъзнавал как е станало. Да работя и да съм мотивиран и отговорен в работата си нямам проблеми, тъй като съм помагал на баща ми още като дете, а и още от училище почнах да работя. Да уча също. Изобщо тези навици /да работя и да уча/ са ми създадени още като много малък и винаги съм мотивиран когато се занимавам с работата си или с университета. Но със спорта не е така. Никога не съм спортувал редовно и сега просто не знам как да се мотивирам.
Моля ви, хора, ако има такива които са минали по подобен на моя път, да споделят как са успели да се мотивират да спортуват? И най-вече как са успели да запазят постоянство в спорта? И също откъде да започна - пак ли от бягане или пък на фитнес да ходя? Сигурен съм, че ако спортувам 4-5 месеца редовно, ще свикна и няма да имам проблеми нататък. Но това начало ми е голяма пречка просто. Началото и постоянството!!!
Благодаря предварително, ще се радвам ако някой отговори! : )

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 7ded536c24
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз така преди 2-3 години бях - тренирах само лятото когато бях в лятна ваканция, после даскало и се отказвах. Но това лято реших, че искам промяна. Купих си нужните продукти и 2 чифта дъмбели по 15кг всеки. Тренирах в нас. И сега са минали 2 месеца и нещо, ходя на даскало и пак продължавам. Нося си ядене, нямам търпение да се прибера и да си направя тренировката. която е адски тежка ( дори в момента тренирам докато пиша този коментар). В резултат на това свалих 12 кг за 2 месеца и продължавам да свалям. Направих добри резултати, бих казал че след година ще съм близо до моделите. Много се гордея, че успях да се преборя и продължавам. Макар, че от всякъде ме саботират- нашите не ми купуват правилната храна, не ми дават пари да се храня, намират ми задачи, но аз пак успявам. Случвало ми се да припадам почти, но не се отказвам. Често тренирам до 23. 00 защото не успявам с даскало задачи и тн. Не се отказвай! Гледай в бъщетето. Виж каналите за фитнес в България. Радостин кузманов, aetlethik by sience, nikolay panov. Образовай се по темата, това е най важното!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: ce9b45dd7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Назоби се със стероиди- клен, ефедрин, синефрин- от тях ще ти се иска постоянно да се движиш и да спортуваш, силно повишават енергията.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 15f6e6f598
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Да, в началото е трудно . После започва удоволствието от спорта и организмът го иска сам. Така че се напъни в началото , направи си план и го спазвай. После организмът ти сам ще го иска.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 783fedf9f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Болката.

Влизайки в залата, напрягайки всяко едно влакно в тялото, ефектът от това е болката. Изгаряща, непрестанна, пареща болка. И тя е единственият белег, единият признак, който ти подсказва, че извършеното от тебе не е напразно. Това е уникален индикатор, сочещ към правилно извършена работа, обещаваща резултати.

Резултатите, видът спорт, тях вече само ти си ги знаеш. Свързващият агент между всички тях обаче е изгарящото усещане на мускулната треска. Когато разбереш това, ще ѝ свикнеш. Когато ѝ свикнеш, ще се върнеш за още.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 75e8dbd08a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Нещата не съаваъ с мотивация , а с дисциплина. Реваша и го правиш.

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: b08cbdbecb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Най-силната ми мотивация е красивата жена. Първото момиче, което ми спря дъха така ми повиши енергията и ентосиазма, че съм тренирал по два часа и още имах енергия. Бях станал машина. Агресията, гневът. Като се изнервиш си изразходвай енергията в тренировки. Това е като цяло.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 591adca5fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   4 - Зависи от човека. При някои, болката трае по 3 дема, след което просто я няма.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: ab344ece3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ами спортувай нещо, което ти доставя удоволствие. Аз например преди ходех на фитнес, но там ми е скучно. Сега бягам в парка, там и открит фитнес има. По интересно е, срещаш и различни хора, а и поне сутрин съм на въздух /работя предимно в офис/. Така свикнахх, че ако съм в града, сутрин винаги ходя там да бягам - вали, гърми, все тая. И се чувстваш много тонизиран през целия ден, освен че отслабваш и се стягаш.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 396148f33b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Поне при мен, най-резултатния ефект е, когато не се тренира сам. Ако тренирам сам, тогава започва да ме мързи или да си намирам причина да не го правя, докато, ако имаш около теб някой приятел с когото да спортувате заедно, винаги ще има и конкуренция, и неудобство пред него, ако не ти се тренира. При мен това винаги е вършело работа...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker