Помогнете ми да се справя с лицето си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Помогнете ми да се справя с лицето си
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 2004 пъти
Здравейте!
Проверих няколко страници за подобна тема, но нямаше и затова реших да създам.
Имам проблеми с лицето. В какво се изразяват ли? Вечно е сухо. Бели се постоянно. С каквото и да го намажа не мога да спра процеса. Не е сезонно. В същото време е и мазно. Адски парадоксално. Някои момичета използват хайлайтъри, а аз изглеждам мазна, изпотена и лъскава естествено. Не само че е едновременно мазно и сухо, а и нито мога да си покривам пъпките (понеже кожата ми се бели и изглеждам на люспи), нито като си сложа коректор или фон дьо тен после мога да го задържа на лицето си, защото се разтича.
Да кажем, че преглътна цялата борба с мазната и суха кожа, на лицето ми е постоянно пълно с пъпки и зачервявания. И седят там със седмици. И нямам предвид малки пъпчици. И такива имам, но преобладават онези противни, гнусни, набиращи какво ли не в тях. Има ли нещо на пазара, което ви е помогнало да се справите с подобни пъпчиви ситуации. Било то за почистване или кремове или маски.
Моля ви, отчаяна съм!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: f6089321c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Посети лекар дерматолог да ти направи консултация. Но го и разпитай по това, което те вълнува, а не само да ти напише рецепта. Като знаеш какъв точно е проблемът-дали акне, себорея или нещо друго, ще можеш да търсиш информация и в нета и да се самообразоваш по твоя проблем. Така ще можеш и да си избираш козметика за твоята кожа.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 3ee8cf1f0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нямам думи... Имате лични лекари, бе хора, отидете и се прегледайте, нито сме ти виждали лицето, нито можем да го пипнем - болниците затова са направени.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: d23c0ef054
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Имах същия проблем, кожата ми се белеше постоянно и това лято просто не се гримирах, всяка вечер си мажех лицето с кокосово масло и кожата ми в момента е прекрасна. Имах същия проблем и с пъпките-спрях да ги чопля, използвах кокосовото масло и в момента нямам нито една пъпка. Сега отново използвам грим, но не спирам употребата на кокосово масло и задължително веднага след като се прибера отстранявам грима си и се намазвам с кокосово масло.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 9407d9f3b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пробвай сусамово или бадемово масло вечер. Подходих скептично към двете, мислех, че ще ми омазнят много лицето, но всяка сутрин се събуждах с изключително меко лице. Не можех да си намеря подходящ крем, все ми излизаха пъпки, запушваха ми порите, но от близо две седмици ползвам маслата като ги редувам и съм доволна.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 29c15ab786
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не си написала как почистваш лицето си, няма значение дали носиш грим или не, то трябва всекидневно да се почиства

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 1e90054969
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Къде ти се бели кожата - по цялото лице или отделни участъци? Напиши подробно каква козметика използваш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: e8ceaa774d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Попринцип нося всеки ден грим. Опитах се 1 месец да не слагам и капка, пак ми излизаха циреи, въпреки че си го миех 2 пъти дневно. Сутрин и вечер. Пробвала съм всякакви кремове, ходила съм по доктори, пила съм антибиотици. Единственото нещо, което наистина ми помогна беше Скинорен и вазелин. При мен кожата се лющеше на челото, носът и брадичката бяха мазни, същевременно носът ми отстрани се белеше. Но тези два продукта буквално направиха чудеса с кожата ми.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 26eeca1b2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Имам доста подобен проблем - хем съм с мазна кожа (особено около носа, челото и брадичката), хем се бели. Пъпки не ми излизат особено, но пак се намират понякога. Радикално решение не съм намерила, но има някои неща, които доста помагат:

1. Парна баня. Потърси в нета как се прави, ако не знаеш. След това взимам чиста хавлиена кърпа, натопявам я в топла вода и ВНИМАТЕЛНО търкам лицето си с нея. Вижда се как мъртвата кожа просто пада и лицето ми е значително по-гладко и меко.
2. Черна маска с активен въглен/кал. Напоследък са доста популярни. Намират се в китайските магазини. Чувала съм, че и Balea (марка на веригите DM) имат такива. Мажеш, чакаш да изсъхне и отлепяш. Премахва черни и бели точки. Последните, уви, най-добре се почистват ръчно след парна баня.
3. Акне Аут Актив активен лосион срещу пъпки. Преди години редовно имах поне по 30-40 пъпки по лицето (случвало се е да ги броя, дам.. ) и това доста ми помогна. Още го използвам при нужда. Не прекалявай с него, изсушава кожата, но с парната баня и свалянето на мъртвата кожа, мисля, че няма да има проблем.
4. Биодерма Атодерм Крем за лице и тяло за суха и атопична кожа. Буквално ми спаси живота. След старателното почистване заради мазната си кожа, я чувствам много опъната, така че си слагам от този крем преди излизане и преди лягане. Малко по-скъп е (около 35 лева), но пък е половин литър и икономичен. Използвам го за лице и тяло от месец май и още не е свършил.
5. След него си слагам Магнезиево мляко на Филипс (в синя бутилка). Матира кожата добре.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 9f231a6225
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Потвърждaвaм зa кокосовото мaсло, ползвaм го вече 2 години, нaтурaлно от био мaгaзин.
Но ти трябвa зaдължително от вътре дa лекувaш и подхрaнвaш също- витaмин Б комплекс, мaсло от онaгрa (перличките) дезинфекция, почиствaне и изсушaвa пъпките- зaпaркa/чaй от смрaдликa. Ползвaй сaмо нaтурaлни продукти, никaкви химии, нa дермaтолог ще ти изпишaт сaмо химия.
Вечер почиствaй с водкa, a след товa мaжи с кокосовото мaсло.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 3757c527b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Пробвай с хомеопатия и алое вера за пиене вършат чудеса! Дано ти помогнат!

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 2fe047948f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ако си от по-голям град, отиди в DM и си купи гелове за суха кожа, има и мицеларна вода за суха кожа (модератори, не правя нарочно реклама на тази дрогерия, просто всички продукти там са маркови и много качествени).

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: a720b294c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От авторката:
Много ви благодаря за всички коментари. Кокосовото масло ми спаси живота.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 360f3ff975
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Моето лице също беше проблемно (за пъпки, зачервявания и подобни неща говоря) и започнах да го мия с най-обикновен сапун. Правих и все още понякога правя това всяка сутрин и под душа и взе, че наистина се оправи, защото преди това бях ползвала всевъзможни козметики, но не помогаха. Друго нещо, което е много вероятно да влияе на кожата на лицето ти е каква храна консумираш и дали пиеш достатъчно вода, така че наистина ще те посъветвам да провериш менюто си и да засечеш по колко чаши вода на ден изпиваш - по около 6 от 250мл. е добре.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: de9c3dcf66
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Аз ползвам един продукт на Здраве акнестоп гел за измиване на лице. Контролира омазняването и матира същото тавреме ина освежава. Използва се сутрин и вечер. Надявам се да съм била полезна.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker