Грозеннн - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Грозеннн
преди: 6 години, 5 месеца, прочетена 2035 пъти
Здравейте. Аз съм в тинейджърската възраст и имам голям проблем с акнето. При мен нещата стават по тежки, тъй като като се заличи дадена пъпка, след нея оставя белег, че някой път като малка дупчица в самата кожа. Моля помогнете. Пробвах много неща. Не помагат, някой белези от година две дори все още са зачервени. Много кремове и лосиони един от тях Acne out и то не помага. Все още имам вдлъбанатини и белези. Чувствам се антипатичен заради този проблем. Решението ми е фон дьо тен, но това не помага чак толкова, то премахва само зачервяването по цялото лице. Също така имам и акне по рамената и по гърба. Наистина се чувствам доста кофти, мислил съм и за операция, но не бързам. Надявам се да се оправят нещата по нормален начин. :'( Моля дайте съвет.. :'(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 5 месеца
hash: 6428d1da1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   МЕД И КУРКУМА
всеки ден преди лягане за около 45 мин

-ПС99

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 53b16fcf25
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Чакай, момче и фон дьо тен? Неееееее, никога не прави това, дори и момиче да беше, пак щях да те посъветвам да не слагаш абсолютно нищо на лицето, защото това усложнява проблема.
Много млади хора имат пъпки в тези години, не всички, но съм виждала доста фрапантни лица. Аз също съм имала този проблем и то все още го имам, но след като спрях да си слагам каквото и да е върху лицето се поизчистих доста. Имам го от 14-годишна, цели 5 години си го влачих и беше нещо ужасно. Докато не станах на 20 и спрях с тази суетня и вече не е каквото беше. Сигурна съм, че ако бях продължила да си слагам грим, сега щях да съм също толкова зле, колкото и преди година или три. Останаха ми доста белези - цялото ми чело и бузите от края е на дупки. Недей да се комплексираш - според мен няма никакъв смисъл, дори смятам, че това предизвиква още излизане на пъпки. :)
Съветът ми е да не се мажеш с нищо, защото доста от лекарствата са агресивни и от тях може да ти излязат още пъпки и да стане по-зле. Вземи си някакъв лек почистващ гел за мазане и се мажи с него докато се къпеш, защото тогава кожата омеква от парата и й действа повече. Но в никакъв случай агресивни мазила.
Пробвах да отида на лекар, но личната ми лекарка прецени, че няма смисъл да ходя и да ме тъпчат със скъпи лекарства, които могат да ми се отразят на хормоните в по-нататъшен план. Предписа ми бирена мая, която така и не пих. Отиди на дерматолог, но си намери читав такъв да ти направят един хубав пилинг и дано нещата се поуспокоят за известно време. Недей да се чоплиш и да се стискаш - от това на мен ми останаха белезите. Като отшумят годините на пубертета всичко ще се отшуми, няма да се притесняваш :) Успех от мен.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 32e1ad1c30
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Върви на дерматолог.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: ebd3006ed9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм на 18 и имам абсолютно същия проблем... Никакви лусиони и щуротии не ми помагат, сега опитвам със Зинерит, но още е рано да се каже дали помага.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 8aca2ef3f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Мен ме спасяваше маската от хума. Купуваш си пакетче хума и всяка вечер разбъркваш малко от хумата в чаша с топла вода (да стане като каша) и нанасяш на лицето. Стоиш така 15-20 минути, в това време маската се втвърдява и измиваш с топла вода и това е. Само, трябва да го правиш редовно. А и за нищо на света не стискаш пъпките, особено с мръсни ръце, защото така си инфектираш кожата допълнително и остават въпросните белези. Е, не гарантирам, че пъпките ще изчезнат, но би следвало положението да се подобри. А, най-сигурното е просто да се заредиш с търпение. Като минеш 20 кожата ти сама ще почне да се оправя. Знам, не звучи много оптимистично, но...
А другия ми съвет е да не ядеш много сладки, мазни или солени храни, защото те допълнително влияят на кожата зле.
Горе главата! Всеки е имал пъпки като тийнейджър.

 
  ...


...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 118605cd37
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Един от бившите ми на 25 години имаше акне. Но това не му пречеше да има високо самочувствие и да живее спокойно. А ти си на възраст в която повечето момчета имат пъпки.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 807239ec28
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Цинк

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: fe56deb438
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Зинерит!!! Мен това ме излекува, другото, което правех е домашна маска с куркума, кисело мляко и няколко капки лимонов сок. Чудесно премахва петната от пъпки, но се иска постоянство. Не да се хвърляш от мазило на мазило, а пък идеята за фдт е просто абсурдна. Може да се пие и Бирена мая, също помага.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 60172dff81
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Всичко е заради храната, която консумирате.
Спрете млечните продуки и захарните изделия

Мазилата няма да ви помогнат.
М53

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: a9cee1554c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   В повечето случаи причината за акнето се крие в хормоналния дисбаланс и по-точно в дисбаланса на прогестерона и естрогена (и при мъже и при жени). Провери тези два хормона и след това посети ендокринолог или разговаряй с личния лекар. Дерматолога ако не е и ендокринолог, ще ти изпише маски за стягане или почистване на лицето, т. е ще лекува резултата, а не причината.

Също така спри порното и намали самозадоволяването, защото еякулацията при секс и при самозадоволяване е различна. В случая със самозадоволяването, организма ни не произвежда всички хормони, които създава, когато правим секс с партньор.

Също така, когато се самозадоволяваш си хабиш тестостерона, което от своя страна води до дисбаланс и доминация на естрогена, което пък може да ти осигури запек и ставаш по-чувствителен. Няма да порастнеш достатъчно висок и да се развиеш, както трябва..

Освен това, губиш сили, ставаш по-емоционален и целия ти ден отива по дяволите.

Който не ми вярва, да потърси в гугъл "естрогенна доминация" "прогестерон при мъжете", "прогестерон при жените".

Същия този естрогенен дисбаланс е причина за гинекологичните проблеми на жените.

Четете и се образовайте!

 
  ...

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 9f992636e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   https://www.jenatadnes.com/po-zdravi/moyata-istoriya-da-spechelish-bitkata-sreshtu-akneto/

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРОЧЕТИ ТОВА! Историята е съвсем истинска и реална. Успех! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker