Това,което правя правилно ли е? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Това,което правя правилно ли е?
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 2149 пъти
Здравейте!
Момиче, в 10 клас. Висока съм 1. 81 и тежах доскоро 88 килограма.
За мен това беше ужасно и ненормално за възрастта ми. Мразя тялото си-имам ужасни стрии на корема, малко и на двете ръце и дори на гърдите, а най-лошото е увисналият ми корем. Не харесвам нищо в себе си.

Бях решила да правя упражнения вкъщи и си бях изтеглила едно приложение „Свали килограми за 30 дена”. Започнах от 1. 12. 2017 и ги свърших на 30. 12. 2017. Отрогава до днес не съм опитала и 1 филия хляб. От 88 станах 79 килограма, но не виждам особена разлика.

От началото на новата година (от 2 януари) ставам всяка сутрин в 6. 00 и закусвам 150 гр. варени картофи за закуска като преди това пия чаша вода и след хранене също. После правя упражнения и се приготвям за училище.

След училище обядвам вкъщи пак картофи, но печени 300 гр. като преди и след ядене пия вода. После пак упражнения.

Същото е и вечерта, само че картофите са 100 гр.. Вечерям в 18. 15 часа и си лягам в 21. 00. Всичко, което съм правила записвам в един дневник.

Грамажите сама си ги определих, както и всичко останало. Изобщо идеята за този режим е взаимствана от интернет и допълнена от мен.
Утре правя едва 4 ден откакто съм започнала. Не съм яла нищо друго освен картофи и не чувствам глад.

Купих си и чай за отслабване, но все още не съм го пила.

Въпросът ми се съдържа в заглавието. Ще има ли ефект всичко това? Упражненията помагат ли ми по някакъв начин? Мога ли някак да премахна ужасните стрии?

Всякакви коментари биха ми били полезни, дори и критични. За мен е много важно да се променя, да се харесам най-накрая.

Ако знаете метод, който действа или сте отслабнали, споделете.

Моля, историята да бъде одобрена. Благодаря на всеки прочел.

(По принцип мислех да изкарам целия месец така).

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: 005a957299
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да ядеш само картофи не е добре. Органозмът има нужда от рзнообразна храна ( белтъчини, въглехидрати, мазнини, минерали, витамини), за да функционира нормално
Затова св ориентирай към редовно, разнообразно хранене, но в по-малки количества. И без вафли, кифли, баници. Ако не получава необходимото, тялото се разболява. И каква полза да нямаш стрии, а да ходиш по доктори?

Най-здравословното свляне на килограми е чрез спорт/движение, правилно и пълноценно хранене и пиене на 1-1. 5 литра вода на ден. И забрави за чая за отслабване. Вреден е. Има ефект седмица-две, но обърква микрофлората в червата. После каквото и да хапнеш, съществува риск стомаха ти да не може да извлече полезното, а дебелото черво да ти се задръсти.

Успех! Спорт, движение, правилно хранене и вода.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 00ac5c0798
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Никога не пий вода веднага след хранене, половин час преди хранене е задължително. Монодиетата не е добър вариант. Не яж хляб и сладки неща, избягвай животински продукти и пържено, и спортувай. Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 7b192788b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Стриите няма как да премахнеш, ще ги имаш завинаги, но просто в един момент ще побелеят, и съответно ще се виждат по-малко. Те са ти най-малкият проблем, защото в един момент със сигурност ще свикнеш с тях и ще ги приемеш за даденост. При твоя ръст в някакъв момент ще се наложи да приемеш, че каквото и да правиш винаги ще си изглеждаш като гигант, защото дори с маратонки ще стърчиш над повечето мъже, а и явно има някакъв хормонален проблем при високите жени, защото в поне едно 7 от 10 случая те са с наднормено тегло, което ги прави да изглеждат още по-грамадни, както очевидно е и в твоя случай.

Странно ми е, че на 79 килограма не си видяла разлика, защото това са близо 10 килограма надолу. Вероятно разлика си видяла, но просто не е тази, която си очаквала, което е нормално донякъде, защото често очаквания и реалност се разминават сериозно. При твоят ръст на едни 60 килограма ще си направо скелет, така че за да си нормално изглеждаща (за ръстта си) жена ти трябва да свалиш още максимум 9 килограма.

Хранителният ти режим е под абсолютно всякаква критика - меко казано е плачевен! Картофите (особено пък обикновеният картоф) е нещо, което всеки уважаващ себе си човек, спазващ някакъв режим избягва по всякакъв начин.

Хубаво е, че си решила да се вземеш в ръце, но ти трябва още доста да четеш по темата. Все пак ти желая успех в начинанието, което си започнала! :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: fbd0da7f84
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мила, браво за това, че искаш да се промениш, но това, което правиш е грешно и е вредно за тялото ти. Естествено, че ще има ефект, та ти се храниш с 500 калории на ден и то само въглехидрати. Организма ти се е шашнал и си започнала да сваляш, но започнеш ли да ядеш нормално, ще си върнеш килата. Чувала си за йо-йо ефект, нали? Започни да се храниш правилно и приемай достатъчно храна от разнообразни източници. При сегашната ти програма освен, че махаш мазнини, губиш и мускули, затова включи и тежести в програмата си. Но най- вече обърни внимание на храненето. На теб ти трябват около 2400 калории само, за да поддължаш теглото си, а ти се храниш с 500. Намали ги с 500 като за начало, започни с 1900, след време пак ги намали и така. Не гладувай, храни се добре и спортувай умерено. Резултатите ще дойдат, макар и не веднага. Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: f89cbb971b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Пробвай кетогенната диета. Майка ми отслабма с 20 кг за 3-4 месеца и не си ги върна до ден днешен. Прочети в интернет за диетата.

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 12083c63ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Мило момиче спри с този режим. Изключително вреден е за организма. Храни се балансирано или поне следи да се храниш чисто и разумно в качество и колимество храна. Трябват ти прптеини, фибри и мазнини. За стриите опитай с крема на Жоржея. Инат страница във фейса. На мен ми помогна със стрии, получени преди 10 години.
Успех и смени режима.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 0303163128
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   По принцип за да отслабнеш намали сладкото и тестените изделия но не яж само картофи защото си в 10 клас и тялото ти още се развива и за да се развие има нужда от всякакви храни. Най ефективното упражнение за отслабване е бягането.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 93228ecaa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   При тези размери би трябвало да се запишеш в някой сериозен клуб по волейбол или баскетбол, може и таекуондо. Там ще отслабнеш и ще се оформиш най-добре. Ако упражненията, които практикуваш, не ти носят нужните резултати, значи няма смисъл от тях.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker