Започни от днес - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120497)
 Любов и изневяра (29536)
 Секс и интимност (14293)
 Тинейджърски (21841)
 Семейство (6421)
 Здраве (9544)
 Спорт и красота (4684)
 На работното място (3125)
 Образование (7270)
 В чужбина (1640)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1729)
 Други (18349)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Започни от днес
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 1395 пъти
Здравейте. Темата ми е провокирана от скорошен разговор с една позната и е обръщение към всички жени, преминали пубертета, които НЕ се борят с излишните килограми. Жената беше доста разстроена, защото приятелят й, й казал с недомлъвки, че има нужда да отслабне. Да поясня- винаги си е била пълна, включително, когато се запознаха и започнаха връзка. Той е добър човек и никога не я е обиждал или унижавал на тема килограми (все пак си я е харесал такава), но през последната година тя е напълняла значително. Разбира се, след неговите думи започва яко спорт и в момента е в процес на отслабване. Та въпросът ми е - Жени, защо чакате тези думи? Защо се гледате в огледалото и виждате, че имате нужда да отслабнете, а не го правите? Защо не се поддържате редовно, а се сещате чак когато стане напечено? Аз също съм жена и от личен опит знам, че свалянето на килограми изобщо не е лесна работа. Но не е и невъзможна. Да се поддържаш в добра форма, говори най-вече за себеуважение. След това идва ред и на уважението към партньора. Защото всеки мъж би искал до себе си добре изглеждаща и държаща на външния си вид жена (както и обратното). Но за жалост не всеки има смелостта да сподели, когато вижда проблем в партньорката си. От там тръгват и доста проблеми в сексуален план. Сега ще кажете, че ако човек обича истински, външноста и килограмите не са от значение. Повярвайте ми, от значение са. Колкото и да обичаш някого, един допълнителен стимул ( в случая визуален), винаги е в плюс за връзката. Така, че момичета, ако виждате проблем в себе си, започнете да работите по него още днес (разбира се без крайности от сорта на тежки диети и т. н. -
спортуването и лекият хранителен режим са напълно достатъчни за свалянето на всякакви килограми). Защото е унизително и доста боли, когато ви го кажат в очите, макар и тактично. Надявам се, че не съм обидила никого с тези думи. Желая ви успех!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: 50e95f10e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз не съм жена, но мога лесно да отговоря на въпроса ти - има хора, които просто си се харесват всякак. Те са напълно окей с килограмите си, и стига да няма опасност за някоя болест няма и да се сетят за тях. Точно те живеят сигурно и най-щастлив и безгрижен живот, между другото.

Познавам дебели жени, даже имах и 2 години връзка с една такава - нито ги притесняват килограмите им, нито им пречат, нито пък искат да ги махнат. Да, ако стане въпрос ще ти кажат, че искат да отслабнат, но като опитат и видят, че не могат/не искат да се справят с лишенията се отказват и просто продължават напред.

Аз например след празниците качих 4-5 килограма и направо не можех да се гледам в огледалото. Взех се в ръце и за буквално седмица съм изчистил почти всичко излишно, и сега отново ми доставя удоволствие да се гледам в огледалото. Но има други хора, които наистина не обръщат чак такова внимание на външния си вид. Ако говорим само за жени, то много често това са леко пълничките, или по-едри жени. Те са свикнали да си се гледат с някоя и друга сланинка в повече, все още са атрактивни (мъжете не харесваме кокалести и прекалено слаби жени, или поне със сигурност повечето мъже биха взели по-пълничка жена, вместо такава, която е буквално кожа и кости), освен това теглото им е просто леко над нормата, а не им носи проблеми от здравословен характер. Защо жена, която е висока 160 см. и тежи 60 килограма да се подлага на диети, да спортува (ако не обича), да ограничава разни храни и/или напитки, пък и какво ли още не, вместо да си живее живота и да му се наслаждава? Какво като има едни 10-ина килца в повече, ако за нея това не представлява проблем? Мъжко внимание със сигурност няма да й липсва, ще е окей със здравето и просто ще трябва да се гледа в огледалото със сланинките - еми, голям праз! Не всеки е готов да плати цената на хубавото тяло, при условие, че го няма генетично заложено.

Да, аз определено съм суетен мъж и държа на външния си вид, следователно описания от мен по-горе начин на мислене твърдо НЕ го споделям, но това не означава, че не го разбирам, и че не съм окей с хората, които го имат. Не може да се правим, че не забелязваме хората, които просто са се примирили с кусурите си и си живеят в мир и хармония с тях, дори и те да са абсолютно подлежащи на премахване, както е в случая с килограмите.

Та в общи линии, за да не става съвсем дълъг коментарът ми ще обобщя - не на всеки му е фикс-идея да изглежда добре по общоприетите норми и стандарти, следователно и не всеки му е особено голям проблем да носи някое и друго килце в повече. За някои това са 5-6 килограма, за други са 15-20, за трети са и 50 . И за мен е странно да си 160 см, да тежиш 85 кг. и да не ти е проблем, ама хора има всякакви, така че хич не си губя време да им бера грижата. :)

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 581b351a00
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Има много хубави момичета, но пълни и имат проблеми с намиране на партньор, при положение, че ако отслабнат няма да могат да се оттърват от мъжете. Но това е - хората сме различни. За едни едно е трудно, за други друго. Както аз се чудя как да спра алкохола, така и някои момичета не могат да прояват воля и да свалят килограмите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker