Грешки при тренировка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Грешки при тренировка
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 1786 пъти
Здравейте на всички. От дълго време посещавам сайта, и взимам дейно участие в темите, в които мога да помогна, но по отношение на спорта съм напълно невеж и сега аз се обръщам са съвет.
На 26 години съм. Висок съм 182 и теглото ми е 110 килограма.
Достигнах това тегло още като ходих на училище, и за щастие не съм минавал тази граница, но за съжаление и не съм падал под 107-108.
Доста късно реших, да премахна това бреме, и поех инициатива с доста голям ентусиазъм, но вече напълно се отчаех след като до никъде не съм стигнал.
Какви мерки предприех да сваля тези килограми - взех два дъмбела и си направих импровизирана лежнка в къщи, също така спрях тотално сладкото, газираните напитки и ограничих храната. Като направих грубата сметка сметнах, че средно около 300-500 калории по-малко приемам на ден. Тренирам с дъмбелите през ден, по около час и половина, а когато не вдигам тежести, правя коремни преси и други упражнения за корем.
С този режим за 1 месец, не съм свалил нито един килограм!!!
Разбира се след 2-рата седмица, когато започнаха да отшумяват мускулните трески, усетих известна промяна, коремът ми се прибра малко, бицепсите, трицепсите и другите мускули се втвърдиха малко. Само за 1 месец от 2 лицеви опори вече можех да правя 10, успявах вече да правя и 1 набиране на лост, но проблемът с теглото ми си остава. А това да го сваля е основният ми приоритет. Освен това мазнината по лицето и шията ми си стои все така, а точно там най-много ме дразни и не бих искал да я има.
Ако се направи една груба кръчмарска сметка и чисто теоретично се сметнат калориите, би трябвало да съм свалил поне 4-5 килограма. Защо не се получава?
Не съм запознат с физиологията, и ми е интересно какво се случва с мазнината в случаите като моят? Предполагам не се преобразува в мускулна тъкан?
Убеден съм, че ако продължа със същият дух да тренирам ще се стегна видимо, или поне няма да съм така разплут, но дори и в този случай, теглото ще ми се запази, а с това и дебелото лице и шия, които няма как да тренирам. А и не не последно място, никак не е здравословно подобно наднормено тегло, така че искам да го сваля, и на този етап пробвам с вдигане не тежести, а щом се стопли и изсъхне времето, планирам и да започна да бягам.
Някъде греша аз или просто начинанието ми е обречено на провал от самото начало?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: 7084721d82
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Почвай да тичаш

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 44c84dc53e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Отиди на фитнес! Домашното нищо не прави.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: e00bbe8b56
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Първо: мускулите тежат повече от сланината. Затова се мерят преди всичко обиколки, а не килограми. Ако искаш наистина добри резултати, иди в някой в фитнес да ти направят програма - тя включва хранителен режим и тренировки. За да поддържаш добра форма обаче, трябва да ограничиш някои храни, а от други направо да се откажеш, както и да не спираш да спортуваш. Бягането помага много, от него се сваля и корем - казвам ти го от личен опит. Ако можеш да не ядеш вечер след 18, 00 часа, още по - добре. И помни, че трябва да постоянстваш, може да отнеме месеци да влезеш във форма, а после трябва да не се отпускаш. Но си струва.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 386ffb1c7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Най, големите мускули са тези на краката. Те горят най много енергия. Друг орган, който гори безобразно много енергия е мозъкът. Прави клякания, много тичане и се зами със силно интелктуална дейност. Ясно е, че си имаш предпоствка за пълнеене, но можеш да го влияеш, ако решиш. Мозък и крака плюс повече белтъчна храна. Правиш мускули, а те горят сланките. Ако гладуваш, топиш мускули и ще си гладен и дебел.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 2e3de459ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Напиши какво си ял и пил в последната поне 1 седмица с точност до грам, за да се знае горе-долу на какви калории си, защото ти може и да си мислиш, че като си спрял сладкото по магически начин ще отслабнеш, но може да си набавяш много калории от храни, които дори не предполагаш, че са много калорични.

Прост пример - едно хубаво и мазно сирене има поне 350 калории на 100 грама, а при кашкавала отиваме на поне 400. Та то даже и иначе страхотните пилешки гърди почти удвояват калориите си, ако вместо да ги вариш, или печеш на фурна ги пържиш, а да се яде пържено е нещо като начин на живот за българина. Всъщност, българската кухня е направо плачевна що се отнася до правилния хранителен режим, то затова и българинът е дебел, а иначе лицемерно се присмива на американците, че видиш ли били те дебелите. Те поне си имат оправдание, че са дебели, защото масово ядат във вериги за бързо хранене тип "Макдоналдс", ама и ние не сме цъфнали и вързали, щом традиционни за българина храни са белият хляб, мекици, сирене, кашкавал, свинско, картофи, баници, боза, лютеница, луканка и т. н.

Мисълта ми е, че спирането на дадена вредна храна няма автоматично да доведе до отслабване, ако се замени с друга не по-малко вредна и/или калорична. Какво като си се отказал от 2 парчета торта, ако си ги заменил със 100 грама сирене и 100 грама кашкавал, или пък с 2 сочни и мазни банички за закуска? Много е важно и да се следят течните калории, защото само във водата няма калории от течностите. Газирани напитки, натурални сокове, фрешове, течна сметана, всякакъв вид мляко, енергийни напитки и т. н. - всички те съдържат калории, които много силно се съмнявам да отчиташ в изчисленията си.

Та в общи линии записвай всяка калория, която приемаш в продължение на една седмица, като не пропускаш и течните калории, за да знаеш горе-долу на какви дневни калории си, та вече след това може да се мисли за съставянето на режим, или пък за подобряването на вече съществуващ.

И един сериозен съвет - отивай да тренираш в някоя хубава зала! Тренировките вкъщи са безсмислена загуба на време, особено пък за хора в твоето положение.

Успех в отслабването! Аз с интерес ще следя темата и ще гледам да помогна с каквото мога, и ако мога. :)

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: ecbd6d79ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Тялото само избира откъде да гори мазнините. Но ако продължиш, рано или късно ще започнеш да топиш по желаните зони. Просто трябва много упоритост и винаги да си в калориен дефицит Нищо не става за 1-2 седмици или 1 месец, така че карай лека-полека.

Успех!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 2537713e28
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Наблегни на кардиото и когато се изчистиш ще започнеш да трупаш мускулна маса с тренировки с тежести.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 233bcb41be
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Здравейте отново. До колкото разбирам, просто преобразувам мастната тъкан в мускул, който е с по-голяма плътност и маса , което не води до стапянето на тези мазнини и намаляване на теглото ?
Напълно съм съгласен, че моите импровизирани тренировки нямат нищо общо с тези във фитнес зала, но на този етап само си търся оправдания да не отида. Може би на по-късен етап, когато заприличам на нещо повече от разплута топка, може и да реша да отида, но за сега ще продължа в къщи.
Сега относно калориите. Не си правя регистър какво точно съм ял, но в началото, още като бях свръх ентусиазиран мерих и теглих и изчислявах всичко, и записвах всички калории, които приемах , следях си BMR и тн. Ограничих приема на не повече от 2300 калории, което го дават като количеството, за да си запазя теглото, без спорт или тренировки.
Но сега си правя сметката, че съм допускал голяма грешка още от началото, като се храня веднъж дневно, при това доста късно, след 19 часа почти винаги. Просто защото обръщах внимание само на числата и калориите и не си давах сметка за метаболизма и другите фактори.
След написаното от вас, мисля сега да акцентирам върху кардиото. В началото го пренебрегнах, поради това, че вдигането на тежести гори повече калории....

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 22a902726b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Бягане, по 20 минути всеки ден, а когато имаш свободни дни, бягай по 30-40. Вземи си екип и хубави обувки, а не някой бял адидас или китайски маратонки.

Лицевите опори подобряват кондицията, но за съжаление, не слабееш особено от тях, освен ако не ги правиш по 1000, но за това, трябва да си слаб.
Премини на хранителен режим и остани с него. Йо-йо диети няма, има лоши навици.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 22a902726b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И нека да ти кажа, за коремните преси - За да имат видим ефект, то трябва да си с под 13-4% телесни мазнини, освен, ако не си тежко атлет. Тогава и със 16-17 си добре. За съжаление, ти си с поне 30%.

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: e00bbe8b56
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Не е срамно да отидеш на фитнес, както и да изглеждаш. Тези зали се посещават от хора, които уважават и разбират всеки опит за подобряване на външния вид. Всеки си прави упражненията и е концентриран върху себе си, никой няма да ти се присмива. Най - много да научиш някои нови неща, които ще ти помогнат в стягането и отслабването. Аз имах един период, в който бях 95 кг. /жена съм/. В един момент реших да се взема в ръце и тръгнах на фитнес. Успях доста кила да сваля /съчетано с диета/ и да се стегна. Спрях да ходя, тъй като ми стана скучно, не за друго. Замених фитнеса с бягане в морската градина /живея в град до морето/. Всяка сутрин около 15 мин. загряване на плажа и после 30 - 40 мин. бягане. Ефектът е поразителен, но трябва да не си пушач, за да не се задъхваш. Ако ти е тръдно да бягаш в началото, започни с бързо ходене, а като поотслабнеш, премини на бягане. Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker