Лошо ли е да си изкуствен във външния си вид? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Лошо ли е да си изкуствен във външния си вид?
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 2201 пъти
Здравейте!
Мислите ли за нещо лошо чисто козметичната хирургия и цялата тази суета? Аз лично мисля за изключително плоски и необмислени "обидите"(отправени към към някого, който не е с естествен външен вид): "Изкуствен си. ", "Мога да избърша красотата ти. ". Харесвамсе, мисля се за красива, но има неща в тялото ми, които ще променя. Ако се бях родила преди 1000 години и нямах възможност да се променя визуално, щях да съм абсолютно доволна от начина, по който изглеждам. Сега има как да се променя и аз мисля да се възползвам, за да се чувствам възможно най-добре.
Не знам защо много хора мислят, че изкуствената красота е нещо лошо. Аз съм се родила красива, но с какво съм повече от онази жена, която мечтае да изглежда като мен? Защо тя да не заслужава да изглежда като мен? А с какво са повече онези жени, родили се по-красиви от мен? Защо аз, която съм естествено красива (засега поне), да съм по-хубава от жена, която е изкуствено красива? Нима само това, че съм естествена, веднага ме прави по-красива? Изводът ми е, че всеки заслужава да бъде толкова красив, колкото иска и никой няма право да го съди дали е естествен, или не е. Ще се радвам да чуя вашите разсъждения.
Моля модераторите да одобрят историята, тъй като изразявам мнение, плод на много време разсъждаване и самоусъвършенстване. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: 1eb04ae5b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не съм против малките и незабележими корекции с цел повдигане на самочувствието. Естествено, че всеки заслужава да се чувства добре в кожата си и ако нещо го е тормозило години наред, има средства и възможности да го промени, няма лошо да го стори. Но малко хора си знаят мярката, когато така или иначе ще изсипваш една маса пари на пластичен хирург, вероятно ще поискаш повече от нужното, което вече става прекалено видно, натрапчиво и понякога е отблъскващо.

Аз лично предпочитам естествения вид, рядко слагам грим и го правя в малки количества, а за корекции съм мислила само като по-малка. Предпочитам да си измия лицето и косата с качествени продукти, да направя нужните маски и да знам, че кожата ми е чиста, а не замаскирана с фон дьо тен, а косата ми е лъскава и изглежда добре и без двучасово изправяне при фризьор. Ако нещата, които те тормозят са поправими , поработи над тях преди да легнеш под ножа. Преди не харесвах гърдите си, искаше ми се да ги повдигна някак, започнах да тренирам повече, в резултат цялото ми тяло се стегна и сега не мисля, че имам нужда от повдигане на каквото и да е било. Кожата ми не беше чиста, естествено е в пубертета, но аз се опитвах да замаскирам, вместо да реша проблема и никога не се почувствах добре, излизайки навън. Да не говорим, че съучениците ми имаха скъпи маркови дрехи (поне така мислех), че исках да приличам на някое момиче от списанията и все не бях доволна. Оказва се, че качеството е по-важно от количеството или цената. Измислих много други варианти да изглеждам и да се чувствам добре, без да замаскирам проблемите с грим и да обмислям как да спестя пари за да коригирам нещо. Имам дефекти, но ги приех. Ако имаш крив нос и го "поправиш", детето ти вероятно няма да знае защо носът му е гърбав и ще приеме, че операцията е начинът за справяне, да но носът ще се предава генетично дълго време. Все пак, всеки може да решава сам за собственото си тяло. Ти си господарят, ти имаш право да вземеш това решение за себе си и да направиш, каквото мислиш за редно. Не се притеснявай толкова за мнението на хората, но ако ще се оперираш, не прекалявай.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 90d3568509
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всеки си има право на мнение, но аз като мъж като видя изкуствени джуки или цици или някакво опънато лице, при което устата изглежда като жабешка и буквално ми се повдига.

Никога не бих казал нещо директно в лицето на жената, защото това си е неин избор, но една корекция почти винаги си личи и изглежда, меко казано, отблъскващо. И далеч не съм единствения мъж, който го мисли. Даже до сега поне от моите познати не съм чул на някой да му харесват патешки джуки. Айде за циците има и такива, които ги харесват, макар и не много, но дори и да ги харесват, някак изглеждат евтино и не могат да приемат на сериозно такава жена. В най-добрия случай като евтино красива секс кукла, но да не ти е вкъщата.

Много повече ме впечатляват жени, естествени, макар и не перфектни, които приемат добре себе си. Според мен начина, по който една жена се приема, е много по-определящо за красотата и, отколкото изкуствените цици.

Понеже красотата не се изразява само във формите, а повече в излъчването. А ако то е евтино и комплексарско, все още не е измислен силикон, който да може да коригира това.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: ce41987b7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

3.   Мили дами всички тези процедури, които са извън реконструктивно-възстановителната насоченост се правят само с една едничка цел.

Целта е да се пласирате на половия пазар максимално скъпо. При това безапелационно да депресирате конкуренцията от вашия пол. Лошото е че винаги ще има ренегати от вашия пол, които да ви подбиват цената и рейтинга. Такъв е живота, някой инвестиции са обречени. Всяко нещо си има срок на годност.
Количеството козметика по вас е обратно пропорционално на количеството сиво вещество в главите ви.

Хвала на естествените хора.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: c2c3ad166a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Красотата е до време и после остаряваш.Красотата няма да те направи щаслив,важното е човек да се цени.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: fafc1d7ece
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Благодаря на номер 1 и 2 за отделеното време и споделени мисли. Обръщам се към номер 3: Ще Ви посоча с какви цели ще се подложа на естетични процедури:
1. Да харесвам външния си вид.;
2. Да се чувствам свободна и равнопоствена, защото ми харесва да се чувствам така.;
Е, тези цели не включват пласирането ми на половия пазар скъпо, нали? Нито пък имам за цел да депресирам някого, но ако той се депресира-това е личностен проблем и не е мой. Ако говорите за целите на хирурзите/или разните trend-ове във външния вид/-техните цели не са моя работа. Аз искам да се извърши добре онова, за което плащам. Нямате доказателствата, за да твърдите, че има някаква зависимост между количеството козметика, което някой използва и количеството мозък в главата му. И все пак нека предположа, че под "количеството сиво вещество" сте имали предвид интелигентността на някого. Обаче аз съм доказателството за жена, обожаваща грима, интелигентна, знаеща, начетена и можеща. Отделям много внимание и време на личностното си развитие. Мнението Ви ми е смешно, имайки предвид неадекватното Ви, плитко мислене и неграмотността Ви. А смеете да съдите мен-грамотна, интелигентна, с аргументирано мнение?
От авторката

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 35da3563c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм ЗА. Всеки човек трябва да се стреми да бъде най-добрата версия на себе си.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 90d3568509
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Виж, сега. Не е лошо човек да се поддържа, но операциите са крайност. Това е вече някаква фикс идея и е отъвд здравословния стремеж към усъвършенстване. В живота трябва да има баланс. То е примерно същото като стремежа към пари. Разбира се, няма лошо човек да се труди, да се учи, да придобива нови умения и т.н., за да изкарва повече пари. Но когато вече си готов на всичко за пари и те ти станат някаква фикс идея и си готов да се лишиш от други важни неща като семейство например или да пренебрегнеш рисковете за здравето си, това вече е мания. Във всяко нещо в живота трябва да има баланс, защото иначе се извращава.

За мен по същия начин е мания да рискуваш здравето си, за да се "разкрасиш", защото всяка операция крие рискове и не само здравословни, а и естетически. Ако операцията не се окаже успешна, не само няма да се разкрасиш, а може да се превърнеш в квазимодо. Дори и да е успешна, пак е някак изкуствено и отвратително. Така че не знам за какво ви са нужни подобни неща.

Разбирам да сте се родили с някакви аномалии по лицето или да сте обезобразени по някакъв начин, да, тогава ще ви разбера и подкрепя с две ръце, ама от суета да се подлагате на подобни неща, не го разбирам. Нито ще станете по-красиви, нито по-щастливи, нито по-успешни.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 7b6138e234
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз обичам да съм красива, но не мога да съм вечно млада. След 5 г. задължително ще си направя фейслифтинг, ей така от самоуважение, не заради мъжете. Какво лошо има да изглеждаш добре? Разбира се, и аз не харесвам раздути от ботокс устни и други крайности.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: aa9afe6372
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Лошото е това, което те подтиква към подобни интервенции.
Ж 30

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 06594a9a51
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   За себе си съм категорична, че нищо не искам да променям. Жена със спортно тяло съм и екзотично красиво лице-смеска между европейски и японски гени, с меден цвят коса.
Харесвам си се, е, да речем ако бях с малко по-големи гърди :) но и тях не бих оперирала.
Обаче нямам нищо напреки срещу хората решили да подобрят външният си вид, тяхно си тяло, тяхно си решение.
Смятам за проблем, когато се опитват да решават вътрешни проблеми чрез външни интервенции, но...те си решават.
По-неприемливо ми е (смешно ми е, а и донякъде ги съжалявам) като се окичат с изкуствени коси, си рисуват съвсем други черти на лицето чрез тонове грим т.н. Но пак си е тяхно си решение, не ми е проблем на мен.
Всичко това е до самочувствие, приемане на себе си, обичане на себе си и уважение към собственото тяло и уникалност.

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 7eb93fde5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Няма нищо лошо да се грижиш за себе си, да си добре поддържана, дори да си направиш някой малка корекция (примерно цял живот си се притеснявала, че ушите ти стърчат или пък да премахнеш някой белег), но тук идва голямото Но, ами някои хора те знаят кога да спрат! И накрая вместо да се разкрасят заприличват на посмешище! Виж интернет снимки на "живи Барбита". Според теб нормално ли е да си вадиш ребра и да си рискуваш здравето заради нещо подобно? И после как такъв човек да не е обект на присмех? Или нашите певачки. Добре, ок, плътните устни са нещо прекрасно, но те са сложили толкова много ботокс, че вместо с красиви устни са се сдобили с човки! Същото е и със силикона. Да, ако си с чашка А, да вдигнеш до чашка В или С, ама да станеш с гръдна обиколка 150 см?! И грозно и опасно! И после да имаш претенции, че си красива? Как, като всичко е прекалено и от километър си личи, че си ходила при някой д-р. Така, че поддържай се със спорт и качествена храна, а не със скапел! Че който прекалява свършва като...Донатела Версаче!

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: ce41987b7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Авторке, съжалявам, че не се чувствате равнопоставена и свободна заради външния си вид. Явно други от вашия пол са ви депресирали или съдели, защото аз не ви съдя. Не виждам правописни грешки в написаното от мене, за да се чувствам неграмотен или с плитко мислене.
Ако се задълбочите в коментара ми, ще видите, че там няма нищо лично срещу вас, което автоматично ме навежда на първите изречения на този коментар. Дори да завършите или сте завършели безполезно висще образование целта не се променя. Тя си остава покачване на цената, просто жените нямат друга основна цел в живота. Не и съвременните. На 12, 17, 22, 27, 32- години 99% имате една и съща цел и тя е горепосочената. Ако не е така то вие сте от останалия 1%.
Колкото до козметиката дори идея си нямате, какво съдържание имат червилата, лаковете, гримовите, и други и дори в пастата ви за зъби.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 197e7e7664
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Ами авторке, не че изкуствената красота е нещо лошо само по себе си, но... ако си говорим само за външности, тоест за изцяло материални неща, не можем да избегнем сравнението между външен вид на човек и неодушевени предмети. Тоест, темата ти е все едно да ме питаш защо чанта от естествена крокодилова кожа е в пъти по-скъпа от чанта от ИЗКУСТВЕНА такава. Отговорът е прост - първото е много по-рядко и по-трудно се намира, докато второто се среща много по-често и поради тази причина много повече хора го имат.

Има и нещо друго. "Изкуствена красота", но до каква степен си говорим? Ако е прекалено много, тогава следва да те попитам - каква ще е разликата във външността между теб, по принцип естествено красивата жена, но решила се да легне под ножа толкова пъти, че да не може човек вече да различава къде свършва натуралното и къде започва изкуственото, в сравнение с друга, по природа доста грозна и нелицеприятна, но преминала през достатъчно пластични операции да прилича досущ като теб? Ами никаква.
Но тогава... ако ВСИЧКИ са еднакво красиви благодарение на всякакви операции... не се ли губи смисъла от красотата по принцип?

И така отново се връщаме към изцяло материалното. Всичко опира до търсене и предлагане... досущ както е в бизнеса. Представи си, че имаш пред себе си три български къщи. Едната е построена през Възрожденския перод, и всичко в нея е внимателно поддържано и запазено. Имало е ремонти през годините, естествено, но с цел да се реставрира и поддържа, но нищо друго. Такива къщи са изключително редки и особено частни такива или няма, или се броят на пръсти. Втората е нова, със съвременна архитектура и изградена от най-модерните материали. Обаче такава къща всеки може да изгради както днес, така и утре. Третата пък е изградена още от времето на Възрождението, обаче с течение на годините е била обновявана и реновирана, сменяни са й били мебелите, архитектурата, фасадата... абе въобще, всичко - до такава степен, че по НИЩО не се различава от втората модерна къща. Е, според теб - коя от трите е най-ценната?

Ако беше къща, щеше да си от третия тип. Щеше да си загърбила всичко, което те прави уникална като жена, за сметка на мейнстрийма. Еми тоя т. нар. "мейнстрийм" е до време!

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: d15ff49a04
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Не, не е лошо да си изкуствен във външния си вид, повечето хора го плюят, просто защото нямат пари, за да си го позволят.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker