Зависимост към захарта - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Зависимост към захарта
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 2275 пъти
Здравейте, момиче на 19 съм и имам проблем. Аз като цяло държа много на външния си вид. Правя упражнения от 5 години, ходя много пеша на ден. Не ям почти никакви чипсове, пици, дюнери рядко също, гризини и подобни също не обичам, нито луканки, салами и кренвирши. Вода пия много, поне литър и половина, два. Обаче... сладкото. Там ми е проблема. Може на някой да не му се вярва, но буквално не мога да спра шоколадите. Не мога без да ям поне няколко сладки неща в един ден. Пробвала съм да спра, но буквално, ако не изям нещо сладко се чувствам слаба, психически изтощена, гладна съм дори. Не се засищам от здравословна храна. Ям например салати, плодове, зеленчуци, месо, яйца, но това не може да ме засити. Без сладкото нямам никаква енергия и се чувствам зле. Буквално всяка сутрин ставам с мисълта да ям нещо сладко и по-конкретно шоколади, например бонбонки от типа на скитълс не ми харесват особено, вафли също не обичам. Сладолед също много обичам. От толкова много сладко задържам вода, виждам, че ми се е обрзувал целулит около бедрата и дупето. Като цяло другите казват, че не изглеждам зле, но аз не се харесвам. Почнах да ходя нагоре с широки дрехи, надолу някакъв черен клин, нали черното те прави да изглеждаш по-слаб. Правила съм си изследвания, но нищо ми няма. Майка ми мислеше, че може да имам диабет, но се оказа, че нямам. Приемах едни хранителни добавки с хром, които са точно за такава зависимост, но не ми помагаше това. Не знам от какво идва този проблем. Баща ми каза, че сладкото е бърз източник на енергия, аз като цяло много чета на ден, много разсъждавам, тоест изразходвам много енергия умствено, физически също, защото правя упражнения или поне ходя много пеша. Не знам как да се справя с този проблем, но адски много ми пречи. Ако някой има или е имал този проблем, нека сподели. Благодаря за вниманието!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 4c6acc9515
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Просто не получаваш щастие отвън. Един истински щастлив човек няма нужда от никакви стимуланти. Помисли си за това.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: a375b9ac6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1 интересна логика. Аз пък не мога да ям сладко. Един шоколад 5 дни не мога да го изям. Все го карам по едно парченце, редче на ден, ами не ми се яде. Става ми тежко и лошо дори, ако взема да се тъпча на сила. Това какво значи?

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: ddaca31480
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Имате проблем с бъбреците.
Наистина глюкозата е гориво за мозъка и мискулите. Но! Характерно е за консумиращите захароза, че имат недостиг на кислород в тъканите, и филтруващата функция на бъбреците е нарушена. От там са и отоците.
Минете на бавни въглехидрати, бавно 15-20 минутно хранене с много дъвкане. Сладко само от цели плодове, без стафиди, грозде и банани 20-30 минути преди закуска или обяд. Плодове не консумирайте след 16 часа. Вода само 20 минути преди храна и 120 минути след хранене и нито капка по време на хранене.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: ff377f1ccb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм същата по това отношение. На 18 години съм, 49 кг, 163 висока. Всеки ден ям сладко - най-вече шоколади. И аз не обичам вафли освен ако не са целите обвити в шоколад. Това си е някаква нужда на организма, знам ли. И аз мислех, че имам здравословен проблем - нещо със задстомашната жлеза, - но май всичко ми е наред.

Сладко най-вече ям в огромни количества преди цикъл.

Като цяло мисля че сме физически окей. :D

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: dbb739e2c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Мозъкът ти се бори да получи въглехидрати, защото той с това се храни. Тези неща, които изреди - яйца, салати, месо са нисковъглехидратни храни. Най-лесният източник на въглехидрати е захарта. Та мисълта ми е включи повече въглехидрати в диетата си: bоб, ориз, картофи, ПЛОДОВЕ и успех!

 
  ...


...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: c6a3db23bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Свържи се с професионалист, който да ти изготви хранителен режим тогава. Ако не успяваш да се заситиш, значи просто не ядеш правилно. Каква е ползата, че уж се храниш здравословно като 1/3 от дневните си калории ги приемаш с шоколадите, които пък директно отиват в тялото ти като подкожни мазнини?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 41d8eebcef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Проблемът ти е преди всичко психически. За всяка наркомания има причина. Открий какво те прави нещастна и опитай да го решиш. Аз като се скарам с жената и неистово огладнявам като вълк.

А дотогава прави като алкохолиците, които опитват да се оправят - НИКАКВА ЗАХАР! НИКАКВА! Ще ти е тежко, начумерено и прочие, ама няма друг начин за отърване от зависимост.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: f532817269
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Запомни едно- колкото повече сладко ядеш, толкова повече ти се яде. Ако 3 дена съм яла сладко, ще умра за сладко на 4. Ако не съм яла сладко от 3 дена, на 4 дори не искам да го погледна. Да, ще ти бъде трудно. Затова се опитай да замениш много сладкото с по-малко сладко - вместо шоколада вземи бисквитка, меденка, дори и кроасан с шоколад. Звучи странно, но ако избереш правилните продукти те реално ще съдържат една идея по-малко шоколад. Не си взимай шоколадова торта а плодова или еклерова, примерно. В началото ще ти се строи безсмислено но малко по малко ще се научиш да приемаш по-малко захар. Яж много плодове, те мен ме спасяват.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker