-10 кг за 20 дни - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

-10 кг за 20 дни
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 2239 пъти
Здравейте! Пише едно 15-годишно момиче. Както, може би, разбирате от заглавието - става въпрос за диета и отслабване като цяло. Давам направо - 1, 50 см съм висока, тежа 51/52 кг. От доста време не си харесвам тялото. Дори бих си признала, че съм ужасно комплексирана що се отнася до външния ми вид. Факт е, че лицето си не мога да променя, но поне тялото си мога, така че, реших да се залавям за работа най-после. До скоро бяха само приказки, но вече няма накъде да бягам - реалността ме притиска, погнусена съм от себе си. Наскоро попаднах в някакво депресионно състояние, даже гладувах, апък лъжех, че ям... но слава Богу, някак се оправих, но не знам докога ще е така. Допълнително към това, че аз самата мразя тялото си и мразя себе си като цяло, че все нямах достатъчно воля да го променя, идва и страхът, че щом аз сама не се харесвам, какви ли неща говорят другите за мен.
Както и да е... до утре мога да пиша относно споменатите по-горе неща, но нали точно за промяна съм решила да се консултирам с вас. Няма смисъл да обсъждам миналото, след като то вече няма никаква стойност.
Искам да питам относно една диета, която намерих в интернет и гарантира точно това, което съм описала в заглавието. Та, ето я и нея:

По време на диетата не трябва да консумирате картофи, газирани и алкохолни напитки. Добре е всеки ден да приемате витамини.

Първи и втори ден:
1 литър доматен сок или 1 литър мляко + 1 филийка пълнозърнес хляб се разпределят за целия ден.

Трети и четвърти ден:
Закуска:
Чай или кафе, 1 филийка хляб с масло, 2 чаени лъжички мед.
Обяд:
Пилешки бульон с 2 супени лъж. грах, 1 филийка хляб.
Следобед:
Една чаша чай с 1 чаена лъжичка мед
Вечеря:
2 варени яйца или 50г кашкавал или 100г задушена риба или 100г варено пилешко месо.

Пети ден:
Закуска:
2 праскови или 2 ябълки
Обяд:
Зеленчукова супа (без картофи), 1 филийка хляб
Следобяд:
1 ябълка или 1 кайсия
Вечеря:
Зеленчукова салата, 1 филийка черен хляб.

Следващите 15 дни диета се повтаря.

Това, което искам да знам е дали диетата ще има същия ефект върху мен? Също мисля, че е важно да спомена, че тренирам два пъти седмично по един час художествена гимнастика (от скоро, преди танцувах). Ако се сетя правя упражнения вкъщи (по конкретно - около 3 пъти седмично по примерно 5-10 мин. ). От това следва още един въпрос - с колко да увелича тренировките и какви по-точно да правя?

Забравих да спомена нещо важно - имам крушовидна форма на тялото и ужасни hip dips // saddle bags (съжалявам, не знам дали имат точен превод на български). Най-много от тях искам да се оттърва.

Ще помоля да отговорите конкретно на въпросите. Решена съм да отслабна и ми трябва по-бързо да стане. Благодаря ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 288b3698fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен ще има ефект, ако правиш повече упражнения, например 3 пъти по 20-30 Мин. Освен това те съветвам да замениш доматения сок с друга напитка, защото сока е кисел и ще си развалиш стомаха. Прясното мляко също не е за предпочитане, защото е мазно, а и не вярвам да спомага за отслабването. По-добре го замести с чай без захар.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 7c0d3bc2c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Докога ще вярвате на всички диети,които намирате в интернет? Ефект може и да има в началото, но като свърши диетата какво, започваш пак да си ядеш каквото си поискаш? Не става така. От личен опит ти казвам,че трябва да смениш цялостно режима си на хранене. Говоря ти за това да изключиш сладкото, тестеното, газираното, соленото.
Като за начало се постарай да ги избягваш и с времето ще видиш,че можеш и без тях. Така освен,че ще успееш да свалиш килограми, ще успееш и да си ги запазиш, и да си изградиш някаква култура на хранене.
Паралелно с това започни да правиш упражнения. На фитнес ли ще ходиш, у вас ли ще правиш някакви упражнения няма значение. Постарай се да се движиш повече и резултатите няма да закъснеят.
Иска се единствено постоянство.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 53462903a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пробвай 90 дневната диета или просто разделно хранене. Всяка диета има йо- йо ефект и в момента, в който я спреш, пак ще се върнеш на старите си килограми.
И.. килограмите ти са си напълно нормални за ръста ти. Спортувай повече, храни се здравословно и се научи да обичаш себе си.
Внимавай с тези диети да не си докараш гастрит или някакъв друг стомашен дискомфорт.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: ad396bcf5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Според мен трябва да си промениш диетата в дългосрочен план. 20 дни ще се мъчиш, а след това много бързо ще си върнеш килограмите.

Много лесно можеш да отслабнеш, гори повече калории от колкото приемаш. Намери удобния за теб баланс между храната и физическата активност.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 6219ef80c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Да, точно така -10кг за 20 дни и после в болницата за още 20. Момиче, ти даваш ли си сметка какво причиняваш на организма си при подобно сваляне на килограми? И в други теми съм го писал и пак ще го напиша - в нашата болница непрекъснато идват хора в тежко състояние като теб, смъкнали по не знам колко кг за кратко време. Ти знаеш ли, че можеш да си преебеш някои органи завинаги така?

Килограми не се свалят така.

 
  ...


...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: ce51086f26
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката:
До #1: Благодаря ти за съветите. Аз и без това не мисля да пия доматен сок, решила съм го да е прясно мляко. За чай не знам... той едва ли има същите хранителни свойства?... А за тренировките - ще се постарая да ги правя около 30минути - час, както каза ти.

До #2: Най-напред бързам да кажа, че точно поради причината, че не съм сигурна относно ефектът на дадената диета реших да се попитам до вас. Освен това четох и отделно мнения на хора, които са я пробвали. Въпреки това писах тук, защото там не намерих информацията, която търсех. Съжалявам, че не споменах по-рано, за да няма подобни изказвания от рода "не знаеш нищо", та това, което изпуснах да спомена е, че главно пия само вода, рядко мляко или чай. Никога не пия газирано - просто не ми е вкусно, а от алкохола само като го помириша ми се гади... Солено също не обичам много. Може би само където ям хляб (и то даже черен) що се отнася до тестените храни и рядко хапвам сладко.
Също не знам дали си прочел/а, но в края съм написала, че всъщност тренирам. Има си причини да пребегна до диета.

До #3: Благодаря за съветите и на теб! Обмисляла съм 90-дневната, но не ми се нрави много. В смисъл цял ден да ям само въглехидрати или пък белтъчини... А иначе и за разделното хранене съм чела, но то трябва да се придържал цял живот към това. Би отнело доста време.
А главната идея на отслабването, което евентуално ще се осъществи ми беше, точно тази - най-после да мога да се обичам сама себе си.

До #4: Благодаря за съветите! Точно това опитвам да направя - за баланса говоря (пиша, де). Не мисля, че ще ми е толкова мъчително, защото съм чела, че около 20 дни са нужни, за да изградиш или унищожиш даден навик, а и съм чела за захранването след диети.

До #5: Благодаря ти, че се отзова, но точно такива "акъли" не исках да ми се дават. Не случайно помолих да отговорите конкретно на въпросите ми по-горе. Наясно съм какво значи диета. Освен това съм наясно и с това, че ми е тежко да се гледам в огледалото. Мисля, че е по-добре да започна проста диета, която да трае към 20 дни, а след това да си поддържам килограмите като се храня здравословно, отколкото да си докарам някоя анорексия невроза, която вече наистина би ми "преебала" органите. Такива мисли наистина са ми минавали през главата. Не се харесвам и отговарях на доста от симптомите за анорексия преди. Вече съм по-добре и мисля, че е разумно да се подложа на диета... във всички случаи звучи по-здравословно от това да не ядеш изобщо...
Но както и да е... ако знаеш по-добър, сравнително бърз метод за сваляне на килограми - тогава какво чакаш - пиши!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 5b27d06b83
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Каквото и да ядеш в такива количества, ще "работи", тоест ще си измъчиш организма и да, ще отслабнеш. Проблемът е, че всички си мислят, че ще си направят по една диетка от сорта на "първи ден: кофичка кисело мляко, втори ден: шише доматен сок" и ще станат супермодели. Само че като свърши не знаят как да се хранят и си връщат килограмите. А самите диети са меко казано смехотворни. То бива калориен дефицит, ама ти гарантирам, че ако не примреш от глад и не прекъснеш на втория ден, значи имаш дисциплината да станеш анорексичка (нямам предвид от диетата, а от издръжливостта на глад). Другият вариант разбира се е да я изкараш и да започнеш да се тъпчеш компенсаторно и за възнаграждение.
Лошото е, че се сещате да отслабвате в последния момент и искате да постигнете максимални резултати за минимално време. Похвално е, че си решила да се погрижиш за фигурата си, но не го прави за сметка на здравето си. Вместо да четеш тия абсурдни диети в интернет, потърси информация за здравословно хранене като начин на живот, а не за -10кг за 20 дни.
Откъм спорт - аз преди бях наследвала хиляда канала в youtube и си правех от там упражнения. После си свалих Insanity от замундата, това са различни видеа с тренировки. Ако потърсиш в гугъл изображения, ще ти излезе план кога кое да правиш. Общо взето беше два месеца всеки ден без неделя и с една седмица почивка. Към свалените файлове има и някакъв план за хранене, но него не съм го ползвала и не мога да споделя впечатления. Иначе сега ходя на фитнес :D

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: e01d19c29b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   "Това, което искам да знам е дали диетата ще има същия ефект върху мен? " Ще има ефект и ще свалиш килограми, но може да не са точно 10кг, защото всеки организъм е различен.

Едно е сигурно обаче - пак ще се чувстваш зле - недохранена, изтощена, без желание за нищо. Накрая пак ще се набухаш и не за 20 дни, ами за 1 седмица, ще си върнеш старите килограми, че даже и тялото ти компенсаторно ще качи още отгоре. :)

Мислиш, че като отслабнеш, ще започнеш да се харесваш? Мислиш, че като свалиш кила, ще спрат да ти се подиграват съучениците? Мислиш, че ако си слаба, момчето, което харесваш, ще те забележи? Не, няма да стане така.

Научи се да не ти пука и се радвай на живота си и на тялото си такова, каквото е. Ако си позитивен човек, усмихнат, забавен, интересен всичко ще се нареди. И гадже ще си намериш, и приятели. Ако си нацупена и вечно оплакваща се, депресирана, тъжна, мълчалива - нищо добро не те чака. Килограмите ти са най-малкият проблем сега.

Аз съм мъж на 28 и обичам сочни мадами с големи цици, пищни бедра и дупета. Сегашната ми приятелка е такава и направо я пръскам от секс и не мога да и се наситя.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 926fdc6e71
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Заеми се интензивно със спорт-кардио, от който се потиш.
Съчетано с много сауна
Не знам защо си се разбързала, удължи ги на 4 месеца, тоест по 5 кг на месец, което научно доказано е най-здравословното сваляне. През Юли за морето ще си с нови форми
С диета само ще осверипееш за мечтаните слафкиши и чипс и ще се изтормозиш психически.
Купи си колело ако нямаш и намери стръмен път. Това е мелачка на тлъстини.
Не знам на любовния фронт как си, но съдейки по днешната младеж би следвало да практикуваш. Секса е най-добрия фитнес-проверено.
Относно яденето ограничи въглехидратите, забрани си сол, захар, газирано, мазно, тестено-банално е но ако го спазваш ти обещавам че през Юли ще си щастлива в новата си кожа

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: ce51086f26
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От автора: Ще помоля да не ми препоръчвате креватни упражнения ХД. Аз още не съм се целуваш, секс да правя... пълни глупости. Рано ми е за такива неща (поне на мен, ако не на "днешната младеж", като цяло).
А сега по-важното:
От три дена насам се храня предимно с плодове и зеленчуци (главно зеленчуци). Намерих канала на fitnesinstruktor в YouTube и от утре започвам и нейни тренировки със средна продължителност 30мин. Като цяло се отказах от диетата, макар, че ми се искаше да я пробвам... доста.

 
  ...

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: f13d9a31c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей, надявам се все още да се връщаш тук, за да четеш коментари, защото имам какво да ти кажа - аз също съм момиче, малко по-голяма съм от теб и знам за какво говориш - аз също съм минала през подобни неща. И аз имах период, в който гладувах, дори бях станала килограми, които сега не бих искала да бъда. Защо не искам ли? Защото това "гладуване" и "отслабване" те отслабват и от гледна точка на това колко енергия имаш, за да си вършиш задълженията през деня, и от тази на това какво реално се случва със здравето ти. Ти си активен спортист, което означава, че имаш нужда от достатъчно енергия, за да продължиш да спортуваш - не се лишавай от нея. На ден НЕ бива да приемаш по-малко от 1200 калории - това е минимумът, което означава, че трябва да приемаш повече от това. Диетата, за която питаш, е твърде оскъдна - вярно е, че ако искаш да отслабнеш, трябва да намалиш калориите, но не до такава степен. Тази диета НЕ ти дава достатъчно мазнини, въглехидрати и протеин. Започнах с мазнините, защото е грешка да ги избягваш, докато се опитваш да отслабнеш - напротив - трябва да намериш правилните мазнини и да ги включиш не в "диета", а в хранителния ти план (например авокадо). Ти живееш на въглехидрати - искаш, не искаш - тях консумираш най-много и ако се загледаш, има най-много от тях в посочената от теб диета - плодове, хляб, мед. От тези последните се очаква да те държат жива, защото на тази диета може да ти падне кръвната захар, защото спираш да ядеш нормално, съответно и спираш да ядеш въглехидратите, които по принцип ядеш и така ти пада и кръвната захар. Относно протеин - почти никакъв няма в тази диета! С толкова малко месо и риба тялото ти ще се обърне към мускулите ти за енергия съвсем скоро и ще започнеш да се чувстваш много изморена. Казвам ти го откровено, като момиче, което се занимава с различни видове спорт (фитнес, плуване, танци и други) и то поне по три пъти в седмицата - имаш нужда от храна и то качествена. Направи си хранителен режим, а не диета - разликата е, че режимът ти давя всичко необходимо, за да си силна и здрава, а диетата те ограничава. Потърси начини за това как да направиш или избереш правилния за теб хранителен режим, който да ти осигурява поне 1200 калории на ден. Тогава ще видиш по-добри резултати и в спорта, и в начина, по който изглеждаш.

Активна спортистка

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker