Отпуснато коремче, паласки, целулит, стрии и една мечта за перфектно тяло ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120988)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Отпуснато коремче, паласки, целулит, стрии и една мечта за перфектно тяло !
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 2267 пъти
Здравейте, оставям излишните драми на страна и карам направо. На 20 години съм, момиче и още от пубертета започнаха проблемите с тялото ми. Висока съм 168 и тежа около 55 килограма. На пръв поглед звучи като нормално тяло, да ама не! Проблемите от заглавието са на лице и не само не се оправят ( въпреки усилията ми ) ами и стават по зле. Стриите - ясна е работата, нямат махане, най - вероятно ще си ми останат някакъв малък комплекс. Целулита - не знам какво да го правя. Тренирам 5 седмично ( упражнения за стягане на тялото + кардио, тренировката ми е около 1 час ), пия много вода и гледам да се храня до колкото мога здравословно, въпреки че това няма как да стане, тъй като ми липсва най - вече воля, а след това и условията да си създам едно що годе нормално меню. И все пак на фона на ежедневието си, което не прекарвам вкъщи, а постоянно съм в движение, не мисля че се храня чак толкова нездравословно. Пици, дюнери и тем подобни не ям, но за сметка на това от време на време хапвам по някой сандвич от fast food заведенията, тъй като за друго не ми оставя време ( работя, както се досещате ). Поне веднъж на ден ям нещо здравословно, готвено, но не успявам цял ден да се храня само с това, което съм сготвила днес или вчера, става прекалено еднообразно. Коремчето - цял живот съм го имала, не е голямо, но определено имам излишни мазнини, които никога не са изчезвали, от както се помня коремче имам. Паласките - с тях се сдобих преди около 1-2 години и от тогава не са мръднали, нито стават по големи, нито по малки. Опитвала съм да премахна коремчето и паласките чрез съвременни процедури, колкото и тъпо да звучи, ефекта е бил минимален, а мнението на хората е: че това не са мазнини, а излишна кожа/дебела кожа, което мисля че са глупости разбира се. През пубертета бях по пълничка, след това дръпнах на ръст и имах период, в който изглеждах доста слаба, но за съжаление се вманиячих прекалено много в диетите, режимите, спорта и съсипах и малкото което имах. Стриите получих в този мой период, на постоянно отслабване и качване на килограми, поради постоянни опити за нови диети, режими и тн. И не на последно място, мечтата за перфектното тяло, която така и не дойде. Момичета, които се хранят изцяло с боклуци имат перфектни тела и изведнъж поглеждам себе си, момичето което полага ежедневни усилия да живее здравословно и има стрии, целулит, коремче, паласки и тн, е не мисля че е честно... Какво ще ме посъветвате за да разреша тези свои проблеми един по един, до колкото е възможно разбира се. Всеки ми казва: Може би имаш целулит, защото не пиеш достатъчно вода, вода пия по 2 литра поне, както казах и тренирам, така че не виждам къде е чак толкова проблема. Храната е най важната - факт, но...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: ad68ed491b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Проблемът ти не е само един, а са няколко.

1. Най-вероятно преувеличаваш с тези истории за отпуснато коремче и паласки, защото както си призна си комплексирана на тази тема, а комплексираните хора са готови и от най-малкото несъвършенство да отключат комплекса си.

2. Със сигурност не тренираш достатъчно тежко. Като казвам тежко да се разбира не разни клекове само с лоста, или с две петици отстрани, а поне с 50-60 килограма за 3 серии по 8 повторения, което са напълно нормални килограми за твоите ръст, тегло и години. Отделно ми се струва, че не се раздаваш достатъчно в залата, защото тренирам от 16 години и мога да направя разликата между момичета, които просто убиват време в залата, страхувайки се да хванат по-голям от 2 кг. дъмбел и да вдигнат нещо по-тежко от лоста на щангата, и такива, които наистина дават всичко от себе си и се раздават на 100%.

3. Това с нямането на време за готвене е пълна глупост и мит. Вчера си наготвих ядене за цялата седмица за 4 часа. Еми, не може да нямаш едни 4 часа за цяла седмица, че да не можеш да си готвиш. Друг е въпросът ако искаш да ядеш всеки ден нещо различно - тогава става много по-трудно, но не и невъзможно.

4. Ако консумираш повече калории отколкото изразходваш, съответно ще качваш килограми, без значение дали ядеш кебапчета и кюфтета, или крехко патешко филе върху канапе от киноа с авокадов дип за украса.

5. Сама казваш, че храната е най-важното - това е самата истина! Дори 1 сандвич не на седмица, а на месец ти пречи на резултатите, пък какво остава за по 2 на седмица? И като заговорихме за сандвичи - какво ти пречи да си направиш сандвич от 2 пълнозърнести филии хляб с 2 яйца и авокадо? Това е съвсем примерна идея за закуска тип "сандвич", за чиято направа са ти нужни буквално 2 минути. Е, първо трябва да свариш яйцата, но сварявайки 10 яйца имаш за цели 5 закуски, ако ядеш по 2 на едно ядене.

6. Сигурно прекаляваш с овкусяването на салатите и/или другите ястия. Това са абсолютно празни и излишни калории, които много хора не си дават сметка, че въобще съществуват, но тях си ги има, и за съжаление не са никак малко. Разликата между салата овкусена само със изцеден сок от лимон и една лъжичка зехтин (не повече то 10 милилитра) и друга, но овкусена със всевъзможни сосове, майонеза, олио и тем подобни може да са ти едни 400-500 калории.

7. Какво означава "здравословно" Това е най-изпразненото откъм съдържание определение за дадена храна. Да си съперничи с него по глупост и тъпота може само определението "био", което е самият връх на простотията. Ако за теб здравословно означава сирене и кашкавал ще трябва да те разочаровам - това са отвратителни храни, поне що се отнася до извайването на едно хубаво тяло. Също така традиционната българска кухня за жалост е под абсолютно всякаква критика, ако искаш да махнеш паласките и шкембето. Да, мусаката, баницата на баба, меките мекички със сирене, , къкрещото на бавен огън гювече, шкембе чорбата за след тежка вечер и т. н. може и да са любими на огромна част от българите, но са абсолютно недопустими, когато искаш да изглеждаш по начина, по който ти искаш.

8. Примири се, че винаги ще има хора, които ще ядат колкото си поискаш, и каквото си поискат, но винаги ще се слаби - това е ген, срещу който нито можеш да се бориш, нито може да промениш. Ти ще трябва да полагаш много повече усилия, за да изглеждаш добре от тях, и това няма как да се промени.

9. Стриите няма как да махнеш, те само ще избелеят, а и за целулита съм чувал само противоречиви мнения и хич не съм сигурен, че реално имаш шанс да премахнеш дори частично. Ако тренираш здраво и се постегнеш може да има значително подобрение, но не се наемам да гарантирам, че може да го махнеш, защото както вече казах - мненията по въпроса са противоречиви.

10. В заключение (че стана прекалено дълго) мога да те посъветвам да ядеш правилно и качествено, само хубава храна. Също така да започнеш да се раздаваш на макс в залата без излишни оправдания и страх от по-голямата тежест. И не на последно място - не го мисли чак толкова много, радвай се на живота и се научи да му се наслаждаваш, защото красотата и хубавото тяло много често са преходни състояния (много малко хора изглеждат наистина добре на 55-60 и нагоре години), а ако прекалено много се комплексираш и измъчваш от тези твои несъвършенства като нищо може да си докараш някоя депресия, или друго нежелано състояние, така че го дай малко по-чил. :)

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 00b54c6ce8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, миличка! Стриите може да се дължат на суха кожа, от време на време използвай по някое лосионче за тяло, защото ако кожата не е достатъчно навлажнена тя започва да се цепи /да се появяват стрии/
За целулита - нямам какво да ти препоръчам, аз също имам, доста жени се оплакват от портокалова кожа, но като цяло съм чувала че има някакви масажи, които помагали да се премахне до някаква степен /майка ми преди години беше опитала и каза че била забелязала ефект, ама не много. Значи, искам да ти кажа, че здравословното хранене е нож с две остриета. Ти реално може да си мислиш, че се храниш здравословно /и наистина да го правиш/, но освен това и да ядеш висококалорични храни, защото здравословното е и калорично също. Препоръчвам ти да опиташ разделно хранене /90 дневна диета се базира на разделно хранене- ако искаш я провери, сполучлива е/ , аз като по-малка правих една драстична и зверска диета и за седмица свалях по 3 4 кила ама вода разбира се, ама приемах по едни 200 калориики на ден и очите ми бяха пожълтели, имах черни кръгове и едвам се движех, нямах енергия за нищо. Та, пак почнах да разтягам локуми - исках само да ти кажа да се мажеш с лосиончета за тяло и да опиташ разделно хранене и най-вече следи калориите си, чети опаковки, избирай храна с минимално количество сол в нея /солта задържа вода=изглеждаш подпухнала/, пий вода, движи се, спортувай и лека полека ще видиш резултатите! Само не се отказвай, пътят е дълъг, но всеки ден е една малка стъпка към желаното тяло! Всяко едно лишение, всяка една неизядена вафличка, тортичка, сандвич от бързото хранене е една стъпка напред

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: f97052ff71
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   " не мисля че се храня чак толкова нездравословно. " - Не трябва да мислиш, а да знаеш.

" Момичета, които се хранят изцяло с боклуци имат перфектни тела " - Познавам подобни момичета, и повечето от тях стават в 5 сутринта да бягат и то всеки ден. Ако не могат, ходят по нощите, след работа. Ако искаш, да тренираш по 30 часа на седмица и ти ще можеш да си позволиш, да 1яядеш боклуци, ама повярвай ми, да не трупаш килограми, е бая по-здравословно, отколктоо да гориш по 1500 калории (3 часа бягане и тежки тренировки и да, има такива луди калинки).

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 7bd58d7f83
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Изследвай си TSH. Ако е над 2, трябва да го свалиш. След това ще спрат стриите, апетита и ще отслабнеш. Всичко е химия.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: e54d0c64a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Здравей! Подозирам, че преувеличаваш относно корема и паласките. Аз съм същия ръст като теб и преди 1 година бях 55 кг. Сега съм 63. Качих ги поради проблеми с щитовидната жлеза и стрес. Знам как изглеждах тогава и като човек със слабички ръце и малък бюст знам, че дупето и краката ми бяха по-едрички от останалата част на тялото. Сега положението е страшно и вече не си влизам в старите дънки. Радвай се на това, което имаш и тренирай здраво. Аз ходя на фитнес 3 пъти в седмицата и от тичане на пътеката/спининг целулита ми намаля значително. Брой колко калории ядеш на ден. Ако си под 1500 ще отслабваш, ако е около 1200 или малко повече ще отслабваш още по-бързо. Диета упражнения = хубаво тяло. Дори с моя вече забавен метаболизъм забелязвам разликите.

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: b01e548e25
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   А, дали не прекаляваш със солта?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker