Как да отслабна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Как да отслабна?
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 1982 пъти
Здравейте. Аз съм момиче на 15 години. Висока съм 175см и тежа 112кг.
На кратко искам да стана поне 90кг. Имам пътека за бякане в нас, но рядко спортувам. Обичам да ям шоколад и чипс страшно много, но в последно време като отидем на пазар копувам само плодове и нищо сладко или вредно. Не обичам диети защото те ме карат да ям още повече. В последно време се лишавам от храна и не ям в училище, но мама ми се кара защото не ям.
Та, помогнете ми. Какво да правя? Кажете ми вашите методи за отслабване и хранене.
Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: 17ba546af1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, щом имаш пътека в къщи всичко е много лесно! Просто сутрин на гладно използваш пътеката, всеки ден! Махни чипсовете и шоколада и се храни с белтъчни храни - месо, яйца, заквасени млечни продукти и със зеленчуци и плодове.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 49952efd55
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Потърси диетолог, килограмите са вредни за здравето, може и да имаш хормонални проблеми. Започни да ходиш на фитнес и не се отказвай. Не може да не ядеш, но забрави шоколада и чипса. Потърси диети в сайта на бб теам. Там има и хранителни режими и упражнения.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 63207b1198
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Първо да кажа, че съм мъж на 28, 182см отслабнал с 30кг за последните 8 месеца (от 131кг на 101кг). т. е. говоря от личен опит... но не съм професионален треньор/диетолог или нещо подобно.

На кратко, ключа не е в количествата... ключа е захарите да премахнеш, но това значи повече от шоколада (но да... И шоколада значи да махнеш).

- Спри газираните напитки и натурални сокове. ТОТАЛНО. Мисли за тях като за отрова. Пий газирана вода ако искаш газиран вкус. Минерална вода ако предпочиташ негазирана свежест.

- Чайове може също да пиеш, ама без захар. Зелен, черен, мента, каркаде, ройбос, пу-ер са хубави чайове за отслабване. За предпочитане "чисти", а не смесени с разни други билки.

- Ако пиеш кафе, пий го "черно" т. е. без мляко и захар (аз не пия, но от това, което съм проучвал, до две кафета на ден не вредят).

- Плодовете също може да намалиш или дори спреш. Една ябълка ИЛИ един портокал ИЛИ един банан на ден трябва да ти е максимума.

- Смени белият хляб с пълнозърнест. Изцяло.

- Спагети и макарони ако ядеш, отново, да са пълнозърнести.

- Ориз е добра идея да ядеш ако може (най-добре вместо хлебни изделия, но и просто като допълнително за разнообразие става). Да е кафяв ориз обаче.

- Когато купуваш каквото и да било от супермаркета, зачети се в хранителните стойности. Има едно "от които захари". Колкото по-малко, толкова по-добре. Продукти с 0г или дори просто "под 0. 5г на 100г" са голяма рядкост, така че е неизбежно да нямаш малко захар в менюто дори и с всичко по-нагоре, но все пак потърси варианта с най-малко захари. Аз лично си слагам ограничение до максимум 10г на 100г, което автоматично отрязва доста по-голяма част от артикулите от колкото ми се иска, включително неща, за които човек не би се замислил, че имат толкова много захари... Като например лютеница, кетчуп и горчица.

- Вместо чипс ти препоръчвам да пробваш оризовки. RiceUp и BenlianFood са добри. Особено такива, които не са "натурални", ами с нещо добавено, било то "чия и киноа", "хималайска сол" или друго. Вкуса наподобява пуканки, но уголемени като снакс. Ако все пак не можеш да откажеш чипса, нека поне да е Chio Chips със сол - това са чипсовете с най-малко захар. Другите марки чипсове имат повече, дори и да са пак само със сол. Другите на Chio Chips също.

- Мюсли с мляко може да ядеш, но отново, гледай да е пълнозърнесто мюсли, а не със стафиди и др. плодове или още по-лошо - със шоколад или тем подобни. Млякото не е проблем дори и прясно с 3% масленост да е. Важното е една порция да ти е около 100г мюсли във около 500мл мляко.

- Дори и само всичко до сега да направиш, мисля, че постигнеш поне желаното тегло от 90кг, но за да стигнеш до иначе нормалните 75кг, СЛЕД като направиш горното и стигнеш до момент в който за 2 седмици не си отслабнала изобщо, ТОГАВА може да опиташ и количества да намаляваш. Аз съм вече на този етап (от последните 8кг насам, до крайната цел от 92кг, след което смятам да превключа за мускули да правя). Едно нормално ядене на закуска (да се наядеш хубаво) и салата на вечеря, с половин литър пиене, било то половин литър газирана вода ИЛИ някакъв чай.

- Аз лично ходя и пеш доста, което доста ускори нещата... Та препоръчвам ти да ходиш пеш до училище и обратно, ако ще и в другия край на града да е. А ако е много близко, излез и поскитай безцелно с приятелки или гадже... е, за предпочитане през деня... особено пък ако и отслабнеш, още по-желателно ;). Бягащата пътека на теория също върши работа, но на практика ще умреш от скука.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 28045ec744
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   забравяш хляба, сладкото, чипса и шоколада( то спада към сладкото)
ядеш месо, зеленчуци, яйца, ориз и плодове
Иначе никой не може да ти помогне

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: b7eff849b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   От авторката:
Много благодаря на номер 4. Ще се опитам да бягам сутрин, но проблема е, че живея в блок и няма да е приятно да бягам сутрин.
Благодаря на всички който коментираха.

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: c1fd5e6d05
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не обичаш да спортуваш, не можеш да спазваш диети, обичаш страшно много шоколад и чипс... Ами, имам много лоши новини за теб - мързелива си и нямаш абсолютно никакъв шанс да отслабнеш. Да не говорим, че това, което ядеш (а дали и колко точно е малко не може да се знае, докато не кажеш какво точно яде и пи с точност до последната троха и капка за последните поне 10 дни) със сигурност вреди адски много на фигурата ти, защото хранителните ти навици си личи, че са под всякаква критика. Сигурно у вас готвите със слънчогледово олио, като го слагате "на корем" в манджите, които готвите. Вероятно така постъпваш и с разните сосове, зехтин, или майонеза, които консумираш.

Като цяло и желание ти липсва да отслабнеш, защото ако имаше такова поне на пътеката щеше да ходиш по едни 40-45 минути на ден. Не че това щеше да ти помогне кой знае колко да отслабнеш, но е един повече от приличен старт.

В заключение - категорично не вярвам, че можеш да отслабнеш, но ето ти може би единствения доказано работещ метод за сваляне на килограми и при мъже, и при жени - започни да си смяташ калориите и бъди в калориен дефицит. Има много калорийни калкулатори в нета, чрез които можеш да изчислиш какви калории трябва да консумираш за сваляне на килограми, така че просто не трябва да ги превишаваш, а ако не сваляш, значи вече си достигнала "плато" и трябва още да ги намалиш. На твоят ръст и килограми не трябва да падаш под 1700-1800 калории и пак ще сваляш, а това не е никак малко храна за жена. Е, тук говорим за качествена храна от типа на зеленчуци, пилешко месо, яйца, обезмаслена извара, кисело мляко, леща, боб, малко сурови ядки, риба и т. н., а не за шоколад и чипс, така че ако наистина имаш реално желание да отслабнеш ще ти се наложи да промениш хранителните си навици, а и да спортуваш.

Не вярвам, че ще успееш да отслабнеш, но все пак успех в начинанието! :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: c44ffce042
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Майка ти ти се кара, че не ядеш на тези килограми?! Девойче, опрасваш се. Това е затлъстяване и без диета и спорт, не знам....

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 47ef73232e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Аз също не мога да спазвам диети, но успях да отслабна в продължение на три години с 20 кг., макар че съм около четиридесетте. Не е необходимо да гладуваш, но трябва постепенно да започнеш да намаляш количествата храна, които приемаш - стомахът се свива и апетитът намалява. Храни се бавно - чувството за систост не идва веднага, а след няколко минути. Не преяждай. Яж с основното салата - зелени салати, от панджар, домати краставици, някои и от моркови и ябълки харесват. Сутрин пий фрешове - те засищат. Чипсът го забрави, а шоколад можеш да си позволяваш от време на време, но в малки количества, за предпочитане черен. Ако може, не се храни след 18 ч. И най - важното.... ДВИЖЕНИЕ. Ставаш сутрин, слагаш маратонките и се качваш на бягащата ътеката, или излизаш около блока да тичаш. Всеки път, когато имаш възможност, вървиш пеш - колкото повече, толкова по- добре. Запиши се на някакви танци - народни или други, все тая, каквито ти харесват - хем ще се забавляваш, хем ще се движиш. Когато свикнеш с движението, то ще ти стане необходимост и ще ти помогне да задържиш килограмите. Защото да отслабнеш е трудно, но двойно по - трудно е да не качиш килограмите отново. Затова обаче трябва коренно да промениш начина си на хранене и начина си на живот въобще.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 63207b1198
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 4 съм.

Бягането е лоша идея за дебели хора. Боли от друсането на тлъстините (на теб като жена, и от друсането на циците ти ще те боли), изморяваш се по-бързо, акъла ти се фокусира повече върху това да превъзмогне болката и да издържи... Ще опиташ два-три пъти и ще се откажеш. Аз съм вече на етап където няма да ме боли и въпреки това нямам никакво намерение да бягам, просто защото ми става лошо само като си спомня колко ми е било кофти когато съм опитвал да бягам преди години.

Недей да бягаш - ХОДИ. На бягащата пътека също можеш и да ходиш. Важното е всеки ден да минаваш на крак поне 5км (ако можеш и повече - повече). Може и с почивки, може и бавничко (макар да е по-добре бързо без почивки). Най-важното е постоянството - намери дистанцията и скоростта които можеш да понесеш да правиш ВСЕКИ ден. Ако искаш да бягаш, почни едва когато стигнеш около 85-80кг.

Доста хора мислят за диетите и упражненията като нещо временно, след което да се върнат към старият си начин на живот... И ето тук е най-голямата грешка, заради което има толкова много истории с така нареченият "йо-йо ефект" - връщайки стария си начин на живот, хората връщат и старите си килограми.

Промените в менюто и ежедневието, които описах по-горе, както и други, които можеш да намериш из интернет, не е задължително да ги прилагаш всичките, но тези които приложиш, трябва да ги приложиш за постоянно, а не за N на брой седмици и обратно към старото. Когато си доволна от прогреса си - дори и да не си достигнала още желаното тегло, но тенденцията да е стабилно надолу - можеш да си позволяваш да правиш изключения от време на време, било то за едно шоколадче, една тортичка или едно сокче, но важното е това да ти е изключение, а не правило.

И още няколко предложения за меню (не се сетих първия момент, защото по-рядко ги ям; отново, не е задължително всички да ги прилагаш, но когато ги прилагаш, да е за постоянно):

- Боб ако ядеш, да е черен.

- Леща всякаква е полезна.

- Картофи ако ядеш, варени да са. Печени или пържени не. Много фитнес експерти препоръчват сладки картофи, но аз честно казано не съм убеден, защото сладките картофи - както подсказва името - имат повече захар в тях. Сладки или обикновени картофи - яж ги без хляб или ориз. Може със сирене, зеленчуци или мръвки.

- Говорейки за зеленчуци - яж всякакви колкото искаш. Като чувстваш голям глад, с това си запълвай стомаха, няма да сбъркаш. Не ползвай олио, ползвай зехтин. Избягвай други "дресинг"-и и подобни - повечето съдържат значително количество захари.

- Лимони не са лош плод за набавяне на витамин C, стига само да търпиш вкуса.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker