До тези, които имат опит с диетата на Дюкан - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

До тези, които имат опит с диетата на Дюкан
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 2002 пъти
Здравейте! Ще помоля да пишат по темата САМО тези, които имат опит с диетата или техни познати, също така да не ми повтаряте колко е нездравословно, да ям плодове, да се движа повече и така нататък. Наясно съм с всички недостатъци, знам какво правя - решението вече съм го взела, искам само тези, които са компетентни да ми изяснят някои неща. Така... искам да знам млечните погат ли да стопират отслабването или да го забавят или е хубаво и те да се прибавят към менюто и задължително ли е да са нискомаслени, защото все пак ако няма мазнина има повече лактоза, което също не е много добре. Също така проблем ли ще е да консумирам свинско месо да кажем на скара, за да е по-сухо или по-добре да наблягам само на пилешко и риба? А относно яйцата до колко жълтъка могат да се консумират на ден? Много ми е интересно и ако включа фастинг (периодичен глад - ежедневен) т. е ям по 1 път на ден и преди да съм яла да тренирам с 2 думи да правя тренировка на гладно по-силен ли ще е ефекта или трябва да ям по-често? Какво ви е мнението за закуската? А ако трябва да ям по-често това ще помогне ли:
закуска: кафе с мляко
обяд: месо или риба + варено яйце, а ако съм гладна още белтък
следобед: кисело мляко/аяйрян (или да го пропусна)както и още едно кафе с мляко (имам нужда от него)
вечеря: като обяда
Ако се интересувате от тренировките, които правя - те са вкъщи и това са вдигане на гири, каране на велоергометър и упражнения за различни части от тялото. Не искам да ходя на фитнес или да бягам навън, защото адски много се притеснявам да ме гледат - това си е мой психически проблем и не мога да го преодолея така че си спесете съветите за спорт навън - поне се движа удома, пак е нещо.

Благодаря предварително на отзовалите се
Ж, висока 167 см и тежаща 78 кг

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: 07f6d7944f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Очевидно не ти трябват бъбреците ти. Остави я тази диета, ами прочети малко начин на хранене Зоната, балансиране на хормоните, пропорции между въглехидрати и протеини. Мога до утре да ти обяснявам колко ползи има баланса и как ще си прецакаш бъбреците с Дюкян, но когато стигнах до "не ми повтаряте колко е нездравословно... Наясно съм с всички недостатъци, знам какво правя", реших, че няма смисъл.

Не, ти изобщо не знаеш какво правиш и не си наясно с недостатъците. Казвам го съвсем отговорно и с целия риск да ми се нахвърлиш. Спомена компетенция. Като компетентен ти казвам, че така ще държиш глюкагона си на високи нива и ще блокираш липазата и не само няма да отслбанеш трайно, но ще си навлечеш куп здравословни проблеми, отделно ще повишиш киселиността неимоверно и ще увличиш риска от още повече болести и депресия. Може да отслабнеш временно, докато организмът ти е в стрес от промяната, но после така ще нарушиш баланса между инсулин и глюкагон, че ще пълнееш, без да ядеш.

ако знаеше поне малко какво правиш, последното нещо, за което щеше да си мислиш, щеше да е дюкян. Чудя как може да има хора без елементарна култура на хранене, които зорлям искат да си създават проблеми. Има толкова по-безвредни, лесни за спазване и трайно ефективни начини на хранене, та не знам защо си решил/а хем да се тормозиш с трудни режими, хем да си болен/а. Боже, боже, още съм в потрес, знаел/а какво прави. Боже, опази.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 7c9827f538
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Комбинацията между храни за нищо го нямаш.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: ac5bd58c71
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Ти нямаш елементарно понятие от хранене. Ако ядеш само протеин, ще си нон стоп гладна, колкото и да ядеш и няма да отслабнеш дългосрочно, просто защото чисто психологически няма да издържиш дълго време. Без въглехидрат ще получиш депресия и ще си постоянно замаяна особено след тренировка вероятно и ще припадаш буквално. Освен това тренировките изискват допълнително количество въглехидрат и никога не се правят на гладно. Задължително е да си яла малко въглехидрат 1, 5-2 ч преди тренировка, за да заредиш депата с глюкоген. Иначе тренировка на гладно няма никакъв смисъл. На гладно се прави само кардиото, за да няма запас от глюкоген и да започнеш да гориш директно мазнини.

Но по-ефективно е да правиш силова тренировка 2 ч след ядене, задължително въглехидрат, за да изчерпиш запаса от глюкоген и после 30-40 мин кардио, за да няма глюкоген, който да гориш с кардиото, а направо да започнеш да гориш мазнините.

Не прекалявай с тренировките, защото няма да можеш да се възстановяваш и ще има обраятен ефект. Освен ако не приемаш аминокиселини.

Има много неща, но не мога да ти кажа в 5 реда. Гледам, че хал хабер си нямаш от тренировки и правилно хранене и ще сгазиш лука сериозно. Това не е шега работа, ако не знаеш какво правиш. Последствията са тежки.

Ще ти дам един основен съвет - във всяко хранене не е толкова важно количеството (стига да не прекаляваш), а правилното съотношение между протеин и въглехидрат и малко мазнинка трябва да има. Като за начало по обем протеина (месо, бълтък, сирене, кис. мляко) трябва да е 2 пъти по-малко от въглехидрата (зеленчуци, плодове). После почваш да следиш 3-4 часа след това хранене как се чувстваш. Ако се чувстваш жизнена, енергична и сита, значи си уцелила пропорцията.

Ако си гладна, значи си прекалила с едното. ако освен гладна и си неконцентрирана и уморена, значи си прекалила с въглехидратите и в следващото хранене, трябва да ги намалиш или да увеличиш протеина.

Ако си гладна, но концентрирана, значи си прекалила с протеина. С времето ще се научиш да "чуваш" организма си и да ядеш точно това, което ти е необходимо. Така хормоните ти ще са в идеален баланс и няма да си нито гладна, нито депресирана. ЩЕ си свежа, енергична и слаба.

Това, което ти мислиш да правиш, ще ти преебе хормоните и ще си нон стоп гладна, депресирана и уморена. Ще отслабнеш в първите дни драстично, защото организмът ще е в шок. После ще се адаптира ще се забави метаболизма драстично и после никакво хранене и никакви тренирочки няма да имат ефект, защото просто оргазнизмът ти ще е стенд бай режим. След още няколко дни ще се обезкуражиш от липса на резултати и от лошо настроение (мозъка работа само с въглехидрат и мастни киселини) и ще заебеш всичко и ще станеш над 80 кг.

ОСвен това си има начин как да се тренира, как правилно да се изпълняват упраженията и т. н. В домашни условия, без да имаш хабер от нищо, няма да стане. Поне за програма си плати да ти изготвят и си следи резултата после и ако трябва я коригирай. Но по-важно е яденето. Ако се храниш правилно, дори и без тренировки можеш да изглеждаш значително по-добре.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: f8aafd1ffc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   С тея 80 кила скоро ще станеш 110 с тия глупави диети и не разбрахте, че се изисква фитнес и смятане на калории гледате да заобиколите ама няма на къде :)

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 4849df9b43
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Здравей, използвал съм Дюкан както и мои близки - ефективен е, спор няма и може да се каже много по-здравословен от много други диети и методики. Въпроса е, че това не е начин на хранене който може да се поддържа за дълъг период от време, защото е небалансиран. Самия Дюкан има някои погрешни и остарели виждания за храненето и фундаментите на диетата му не са много добри. Например от книгата му става ясно, че той вярва на фалшивата теория за опасността от холестерола в храната, не прави голяма разлика между плодовете и рафинираната захар, не осъзнава, че тялото има нужда от есенциални/необходими мазнини и смята, че само протеина е необходим структурен елемент на тялото а мазнините и въглехидратите не са необходими. Въпреки погрешните му схващания диетата му е много ефективна поради следната причина която е потвърдена в изследвания - колкото повече животински белтъчини/протеин се консумира толкова повече намаляват телесните мазнини и човек става по-строен. При неговата диета се консумират почти само белтъчини и това води до бързо редуциране на телесните мазнини. Проблема на диетата е, че не е балансирана и не става за дълго прилагане. Първо, със силното ограничаване на мазнините особено от животински произход се изчерпват мастноразтворимите витамини в тялото което е много голям минус, понеже снижат ли се нивата им тялото не може да функционира добре а и става податливо на различни заболявания. Второ, с изключването на плодовете които както е известно на всички са здравословни, но понеже не пасват на теорията му той ги изключва организма се лишава от важни фенолни вещества като кверцетин, катечини, ресвератрол и много други които имат огромно значение не само за здравето, но и за фигурата - те оказват редуциращо телесните мазнини действие. Сега като изяснихме предимствата и недостатъците да минем на твоите въпроси. Млечните храни помагат, изследвания показват, че при наличие на богати на калций заквасени млечни продукти в диетата резултата е много по добър. При Дюкан подходяща е само обезмаслената извара, тя почти няма лактоза и мазнини, почти изцяло е белтъчини и вода (поради тази причина и не е особено вкусна). Свинско не ям а риба не харесвам, пилешкото е добра опция. Яйца можеш да ядеш колкото искаш, изобщо не ограничавай жълтъците. Аз използвам фастинг като го модифицирам в зависимост от обстоятелствата. Фастинг в комбинация с Дюкан може много бързо да те изкара от равновесие и да не можеш да фунционираш нормално, просто това са твърде много стресори за организма. Ако ще ги комбинираш аз не препоръчвам фастинг повече от два пъти седмично. За редуциране на телесните мазнини едно от най-ефективните неща които съм правил е следното: закуската и обяда се пропускат и се пие само кафе и вода а към 17:00/18:00 или 19:00ч се прави кардио тренировка в парка/спринтове, после се вечеря. Това два, три пъти седмично е напълно достатъчно за да се подобри композицията на тялото чувствително и без да се спазват някакви кой знае какви рестриктивни диети. Общо взето препоръчвам закуската да се пропуска освен ако не чувстваш силен глад и тялото ти подсказва, че трябва да ядеш. Твоя хранителен план бих го модифицирал по-следния начин. От закуската бих махнал млякото, следобед вместо тези неща - обезмаслена извара а защо не и с някой зеленчук като краставица, чушки или домат. Когато правиш упражнения с гири гледай да са балансирани, така, че да натоварваш равномерно различните мускулни групи за да не се получат твърде развити едни части на тялото а други да останат недоразвити което освен че е грозно създава дисфункционалност и увеличава шанса за травми.

 
  ...


...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 5a6eb07f62
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   М46
Ползвах тази диета и свалих 15 кг за около 3 - 4 месеца.

Отговори на твоите въпроси:
1. За млякото - за предпочитане е ниско маслено, не подсладено.
2. Свинско НЕ. Диетата е протеинова, свинското е мазно. Дори и на скара.
3. Яйца може да ядеш колкото искаш. Независимо белтък/жълтък.
4. В основата на диетата е, че това е диета, през която ядеш, колкото си искаш от определените неща. Дни на галдуване не са ти нужни. Нужно е да правиш протеиновите дни! В началото се редуват 2 или дори 3 протеинови с период от няколко дни когато се ядат и зеленчуци.
5. За дневното меню: риба, пилешко и телешко. Дюкан съветва да се ядат овесени трици, за мене това работи.

За физическо натоварване, не мога да кажа, трябва сама да опиташ.

Помни също така, че протеиновите дни (веднъж седмично) продължават цял живот.

Късмет!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: ac5bd58c71
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   "знам какво правя" - да го каже това може да си го позволи само човек, който наистина знае какво прави. Твоето е игра с огъня.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 13c6e404c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Като човек, който е отслабвал от много килограми (от 78 на 60, макар и на ръст 177 см), ти казвам да не се изсилваш с такива резки промени. По-добре бавно и постепенно. :) Недей да измъчваш тялото си с много строги правила.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: d336871205
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До обяд организмът се чисти за това само плодове, вода, сокове, чай. Моя позната прави тази диета, но резултатът беше за кратко, ако не си промениш като цяло хранителните навици няма резултат. Препоръчвам ти книгата Ензимтият фактор, много е интересна. За съжаление има много теории, много родители създават грешни навици на децата да се тъпчат, като малки и после леле какво стана. Всичко е в количеството и смесването на храните. Аз съм 1. 54 висока и тежат 56 кг. имам няколко килограма отгоре, основно целулит по бедрата, ако закусвам килцата веднага скачат.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 9d1e77bfc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Никакви диети няма да ти помогнат. Особено пък тази- все храни с високо рН. Ще влезеш в норма единствено, ако хапваш балансирано на обед и вечер, без закуска, сутрин само топла вода, може с лимон и мед. Не казваш на колко години си, но явно не са много, съдейки по тона на поста ти. Най-важното- замисли се каква е причината да натрупаш свръхтегло? Емоционални проблеми имаш, това е според мен... чети повече, ограмотявай се, с диети не става! Успех!

 
  ...

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: a00216cf03
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Зоната помогна много на майка ми. Тя има проблеми със щитовидната жлеза от което много напълня. Мина през всякакви диети, дори през Дюкан, но ефектът беше само че се чувстваше и изглеждаше зле. Веднъж ми прати линк за зоната и започнахме двете да се храним така. Отначало е малко объркващо но с времето свикваш да преценяваш храната дори на око. Ефекта беше че свали доста килограми, и беше и е пълна с енергия. Същото нещо важи и за мен. Аз съм в момента 150см висока и тежа 42 кг. Бях почти 50 а това за мен са три номера разлика в дрехите... Не мога да повярвам когато погледна старите си дрехи.. важното на един режим на хранене е да се чувстваш добре, а едновременно с това да не слагаш нищо излишно по тялото си. Не става екстремно бързо за седмица сваляш до 500 гр. Но е наистина ефективно!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker