Фитнес въпроси? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Фитнес въпроси?
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 1968 пъти
Здравейте. Отскоро се занимавам с фитнес, по-рано съм си тренирала всеки делничен ден тичане навън (джогинг) плюс упражнения от телефона/интернет. И винаги съм имала здравословен режим на хранене, макар че понякога го нарушавам, но това са единични случаи (всички сме хора). Тъй като обаче, въпреки че поддържам тялото си, не мога да го усъвършенствам (нямам нужните тежести и разнообразни уреди), реших да тръгна на фитнес. А и на тези жеги не мога да си правя кардиото навън. Като телосложение съм умерено към слабо (ръст 170 см, 55 кг, 64 см талия, 93 см гръдна обиколка, 91 см ханш) - имам големи гърди и средно дупе, но него мога да го стегна още и съм доста мекичка като цяло, а бих искала да се стегна и да изградя малко релеф. Ето и моите цели и въпроси. Тъй като съм от Перник и нямам голям избор за фитнеси, тръгнах в уж най-реномирания, но инструкторите не ми дадоха особена информация, просто ми помагат с уредите, ако се наложи и това е. А в интернет чета различни информации. Обръщам се към хора тук, а и искам да чуя жени, защото от мъжка тренировка до женска има известна разлика.

1. Тренирам всеки ден от понеделник до петък. През уикенда почивам. Добре ли е? Нямам възможност да размествам графика.
2. Главната ми цел е да направя плочки (леки), защото ми харесва. В момента коремът ми е плосък. На едни места четох, че не трябва всеки ден да се правят упражнения за корем, а 3 пъти в седмицата с почивки (например понеделник, сряда и петък в моя случай), но пък на други четох, че е по-ефективно всеки ден от 5-та, в които тренирам да правя корем, след като това ми е целта. Кое е правилното? Преди корем, винаги си правя кардио. И за сега всеки ден правя и корем.
3. За стягане и оформяне на дупе - и там си имам определени упражнения, но знам, че клековете с тежест са най-ефективни. Първо правя упражненията, после клековете. Обаче знам, че освен стягане, те напомпват и много мускулите на краката и самото дупе. Аз не искам големи бедра и задник, непропорционален на тялото. Искам просто да е малко по-издаден и стегнат. И тък като в момента още раста на височина, не искам клякането да ми спре растежа. Възможно ли е това да стане? И да стана по-ниска и набита? Дупето и краката ги тренирам 3 пъти в седмицата заедно.
4. Ръце изобщо не тренирам, освен ако не са в комбинирано упражнение. Някога си тренирах ръце у нас и веднага се издуваха, а аз си ги харесвам слаби тях. Грешно ли е, че не ги тренирам с тежести? Все пак не искам мъжко телосложение.
5. Не ям месо. Вегетарианка съм (песцетарианка да бъдем точни, прочетете за това) и това няма общо с режима, а е личен избор, който няма да променя. Ям риба и морски деликатеси иначе. Към ядки съм алергична (напълно). Какви други храни ще ми помогнат за мускулатурата? Също така режимът ми е нисковъглехидратен, защото въглехидратите ми влияят зле, приемам само млечни продукти от тях, защото в тях има и протеини, а те са ми нужни. Не взимам никакви добавки.

Съжалявам за досадните, капризни и объркващи въпроси, самата аз не съм много на "ти" с фитнес културата, но наистина искам да постигна някакви резултати. Момиче на 18 години съм.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: 427fe0047c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Месо не ядеш, към ядки алергична. И от къде да дойде протеина?

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 6dff262109
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Малко агресивно си написала въпросите си и създаваш в мен впечатлението, че каквото и да ти се каже по-скоро ще опиташ да го опровергаеш, отколкото да се вслушаш в него. Все пак, ще допусна, че съм допуснал грешка в преценката си и ще отговоря много кратко на въпросите ти. Е, не съм жена, а мъж, но пък имам 16 години опит в залата, както и немалко прочетени и/или изгледани материали по темата.

Ето и отговорите на твоите въпроси:

1. Да, добре е, даже за начинаещ в залата може да се каже, че е дори много, но ако чувстваш, че се възстановяваш добре и в понеделник, когато започваш да тренираш си достатъчно отпочинала няма проблем.

2. Корем НЕ СЕ прави с упражнения, а се изгражда в кухнята с подходящия режим. Ти твърдиш, че се храниш "здравословно", каквото и да означава това, но както и да ядеш, не влезеш ли в калориен дефицит плочките, пък било то и "леки" (каквото и да означава това) можеш само да ги бленуваш. Има упражнения, които могат да ти помогнат да развиеш и уголемиш коремната преса, но това не са класическите упражнения за корем (които са по-скоро неефективни), а тежките базови упражнения като мъртва тяга и клек.

3. Прави първо клековете, защото те са най-доброто и комплексно упражнение за крака. Няма да станеш по-ниска и/или набита, освен ако не си генетично предразположена към такава структура на тялото. Все пак, ако всички в родата ти са с визията на Станка Златева, то ти надали някога ще успееш да изваеш тялото на фитнес модел, така че... Но като цяло "големи бедра и задник" (каквото и да означава това, понеже това са строго субективни понятия) с упражнения е много, ама много трудно да се постигнат. Те се постигат със системно ядене и/или направо преяждане и/или препиване с боклуци от типа на газирани напитки, солети, чипс, шоколад, вафли, тестени изделия и т. н.

4. Ръцете не е чак фрапантна грешка, че не ги тренираш, но няма как да се надяваш да не растат и те, защото реално почти няма упражнения, в които те активно да не участват. Е, тук изключение правят упражненията за крака, но ти надали правиш само тях, така че правейки упражнения за другите мускулни групи малко или много ще развиваш и ръцете си, което не е нищо лошо, а дори напротив. На теб самата в един момент също ще ти се струва смешно и нелепо да си с несъразмерно тяло, за което може даже и подигравки да отнасяш (едно време Фики Стораро колко му се подиграваха, че нямал крака, ама наскоро го засякох и ги е развил доста, изглеждайки много по-добре, отколкото преди).

5. Много трудно ще ти е при така поставените условия. Реално за вегани, вегетарианци, или както там се самоопределяш ти (терминът, който си описала не го знам какво значи, не ме и интересува, съответно нямам намерение да отделя и 1 секунда от времето си, за да търся информация за него) най-добрите източници на протеин са растителните и ядките, но едните са с много въглехидрати, а към другите твърдиш, че си алергична. Е, хубавото е, че все пак можеш да ядеш риба, а тя е адски добър източник на протеин, така че можеш от скумрия и пъстърва да си набавяш протеина, защото рибата тон и/или сьомгата вероятно ще ти дойдат прекалено скъпи. Можеш да пробваш и соеви продукти, най-вече веган сиренето - тофу, което е прекрасен източник на протеин с на практика нулеви мазнини и въглехидрати. Фъстъчено масло можеш да консумираш, то също е богато на протеин и с малко въглехидрат (към ядки си алергична, но може към него да не си). Има и плодове и зеленчуци, които имат някакъв протеин, който в твоят случай може да ти свърши някаква работа - авокадо, аспержи (но те са адски скъпи), броколи, брюкселско зеле, гъби и т. н. Но пък щом ядеш млечни продукти, то винаги може да вкараш и извара в менюто си, защото тя е адски добър източник на протеин, отново на практика без никакви въглехидрати.

Та в общи линии, във възможно най-кратък вариант това са базовите отговори на твоите въпроси. Е, има накъде да се задълбае, и има някои неща, които могат да бъдат направени по друг начин, но ще стане прекалено дълъг поста ми, пък и в крайна сметка като за без пари не е никак малко и това, което ти написах. Информация в нета има достатъчно, така че както ти ни съветваш да четем за твоята форма на вегетарианство, така и ти ще трябва да почетеш за тренировките и начина на хранене. :)

Успех в постигането на целите ти!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 81dc5eae5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравей. Това са пълни глупости че с клека ще спреш растежа си :D на тези твои 50кг не виждам защо го правиш това кардио, като и диетата ти е нисковъглехидратна и от това кардио можеш само да свалиш мускулатура. За ежедневно кардио се иска здраво ядене за да няма нежелани реакции. Прави си в някои дни упражнения за цяло тяло, а за дупе има много различни вариации на упражнения, които са много ефективни. Може да потърсиш в ютуб, повечето са елементарни и ще можеш да се справиш :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 99d599f443
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ръце няма нужда да правиш. Корем можеш да правиш 3 пъти в седмицата, можеш и всеки ден. Все пак не е зле да оставяш корема да почива, тъй като все пак си е мускул. Колко килограма си и колко си висока (Ако нямаш против да спдоелиш). Така ще мога да ти дам по точна насока какво и как да тренираш, с какви тежести и т. н.
ПС: Винаги се радвам, когато видя как хората се опитват да работят над телата си, а не да ги тровят или неглежират.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: b34b3b8729
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Авторката: Благодаря изключително много на номер 2, както на 3 и 4! Съжалявам за назидателния тон, но просто така е прозвучало в историята, питам с най-чисти намерения и няма да се заяждам. Номер 1, не само тези храни са източници на протеини, все пак благодаря. А песцетарианец означава човек, който приема млечни продукти, риба и морски продукти, но не и месо. Питах за тежестите, защото макар че искам да изваям тялото, не искам да ставам като тези с огромните стегнати задници и бедра, защото за мен не е секси при 60 см талия да имаш 100 см ханш. Не обиждам никого, просто харесвам пропорционалните тела. Тоест структурата ми да си остане същата, просто да съм по-стегната. Клякам с 20 кг, добре ли е? 10 серии по 10 клякания всяка обикновено.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker