Силови тренировки /със собствено тегло/ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121120)
 Любов и изневяра (29688)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3174)
 Образование (7299)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18505)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Силови тренировки /със собствено тегло/
преди: 6 години, 13 дни, прочетена 1659 пъти
Здравейте! Имам няколко въпроса относно тренировките със собствено тегло. Винаги съм бил с леко наднормено тегло и никога не съм си харесвал тялото. От 2 месеца ходя на фитнес, но резултати почти няма, независимо от факта, че спазвам и хранителен режим. Мислех си да приключа със фитнеса и да почна да ходя на лостове,да си правя коремни/лицеви и т.н у нас и да продължа с хранителния режим, но тук идва проблема. Във фитнеса почти никога не съм изпълнявал други тренировки освен Free weight training /тренировки с допълнителна маса/ и не съм разчитал на мускулатурата си. Имам огромни проблеми при набиране,планк и лицеви опори от всякакъв вид, затова се чудех дали някой може да ми помогне с това? Гледах какви ли не клипове, старах се, но все пак не мога да направя повече от 5-6 лицеви опори /чисти/. Как мога да укрепя торса си?


Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 12 дни
hash: 939fa1df63
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ходенето на фитнес през пролетта, лято или есента има смисъл само ако искаш да станеш наистина профи културист. За другите неща имаш планкове, набирания, преси, лицеви, гирички - предостатъчно, за да си в супер мусколест и с чуден релеф. Ти обаче много бъркаш ако си мислиш, че ще свалиш кила с тренировки. Кила се свалят само с драстично намаляне на погълнатата храна. Не с някакви си там хранителни "режими", а просто с изключване на сладкото и със силно редуциране на останалото.

Да не говорим, че се чудя как мъж, който не може да направи поне 10 лицеви, изобщо има сила да държи нож и вилица. Не си си казал височина/кила, но според мен главно сланините ти тежат и не упражненията са ти проблем, а яденето.

 
  ...
преди: 6 години, 12 дни
hash: 43742cfea1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Изразяваш се странно като, че ли си прочел на английски някаква статия и си решил да пуснеш тема и ми се струва, че идея си нямаш за какво говориш. "Free weight training" не е тренировки с допълнителна маса а тренировки със свободни тежести, има се предвид щанги и дъмбели при тренировката с които се активират повече стабилизиращи мускули отколкото при тренировка с машини като скрипци например. Аз ти препоръчвам да правиш само набирания и кофички, без лицеви опори, планкове и коремни преси. Много е важно те да се изпълняват в пълен диапазон а не половинчати движения. Другото важно е, че трябва да се изпълняват бавно и под контрол, без никакви пикове и спадания в натоварването. В началото започни само с негативни повторения, това са само спусканията които изпълняваш бавно и под контрол, по натам включи и позитивната част.

 
  ...
преди: 6 години, 11 дни
hash: 4d62965d65
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   №1 "Да не говорим, че се чудя как мъж, който не може да направи поне 10 лицеви, изобщо има сила да държи нож и вилица." Извинявай, обаче, що за тъп и малоумен коментар. Май това беше някакъв куц опит да се направиш на готин и да покажеш, че можеш да правиш лицеви опори и в съня си. Чудя се такива като теб дали изобщо имат капка сиво вещество, че ако съдим по коментара ти - веществото липсва :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 дни
hash: b854a338a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И както винаги, българинът влиза с рогата напред, както демонстрира номер 1 :). Това го написах главно за сравнение с друг форум и наистина тук мнението само на номер 2 е валидно, хаха. За това, че се чудиш как държа вилица и нож - спокойно, има си начин :)! Сланини мога да кажа, че почти нямам, но както и да е - важното е да имаме фалшиви предположения, негативни при това, и веднага да ги излеем върху човек! Искрено благодаря на номер 2, а на номер 1 му препоръчвам да излезе някъде сред природата и да си намери някакво позитивно занимание! :)

 
  ...
преди: 6 години, 3 дни
hash: 939fa1df63
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Aвторе, наместо да се сърдиш на коментарите, че правили "предположения", да беше написал конкретно нещата. Аз лично съм съгласен с колегата, а фактът, че не си написал височина/килограми е показателен. Да не говорим, че е странно защо търсиш съвети, след като явно си знаеш всичко. Още повече сам казваш, че два месеца ходиш на фитнес без никакъв резултат. Ей така, от любопитство се записвам за коментари по темата и ще се радвам да кажеш след още два месеца колко набирания правиш.

 
  ...


...
преди: 6 години, 2 дни
hash: ae872d7e2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз съм номер 2, номер 5 идеята не е в бройката набирания, има много хора които правят много бързи и балистични упражнения със собствено тяло и не изглеждат особено впечатляващо. Най-важно е качеството на изпълнението т. е. контрола над движението и бавното изпълнение, не трябва да се губи напрежение в натоварваните структури като се тренира балистично т. е. бързо и това да се изпълнява пълното движение т. е. от напълно отпуснато и изпънато положение до горе без да се използва еластичната сила на сухожилията да се улесни движението. Така се изграждат мускули с тренировки със собствено тегло.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker