Прием на креатин и протеин. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Прием на креатин и протеин.
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 1857 пъти
Добър ден! Изчетох няколко теми по въпроса, но така не ми стана ясно за две неща :

-В една от темите се споменава, че протеин се пие след тренировка за "оптимални" резултати. Това вярно ли е? Инструкторът ми е казвал, че винаги се пие преди тренировка и за това него слушам, не съм видял някакви новости относно мускулна маса за около 3 месеца.

-Креатин и протеин не трябва да се приемат на един път /доза протеин и след нея креатин/. До сега не съм ползвал креатин, но бих искал да ползвам. Ше има ли смисъл да пия и двете, или направо да взема гейнър?

Всякаква помощ ще ми е много полезна!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: 7f435f5453
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, няма значение кога ще консумираш белтъчини/протеин независимо дали ще е от пудри или от храна стига да е около тренировката - един, два часа преди или след. Креатина няма значение кога го пиеш, защото действието му идва от натрупването в организма, той представлява клетъчна енергия, субстрат за рециклиране на АТФ - аденозинтрифосфат така, че за да заработи трябва да минат няколко седмици и да се натрупа в клетките и оттам те да имат повече енергия.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 1774cde51f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   След тренировка трябва до 1 час да приемеш белтъчини въглехидрати. Дали белтъчините ще дойдат от суровътъчен протеин или храна си е твое решение. Оптималното е веднага след тренировка да изпиеш доза протеин с обезмаслено мляко и след около час да ядеш порция въглехидрати белтъчини.
Няма никакво значение кога пиеш креатина, нито дали го приемаш самостоятелно или с протеина. Креатина повишава нивото на креатинина в тялото-тоест работи с натрупване, така че кога го приемаш няма значение.
Гейнъра е комбинация от въглехидрати белтъчини. Ако си вземеш ще ти помогне за качване на маса, но основното което дава креатина е повишаване на силата. Ако си на положителен калориен прием силата също ще е повече.
За това дали ще качваш мускулна маса зависи от дневния калориен прием. Увеличи си количеството протеин, щом не виждаш разлика в мускулната маса. Много хора чакат само на суровътъчния протеин, но в една доза протеин има най много 30 гр бълтъчини. Той е само помощ но много по голяма част идва от храната. Стреми се да приемаш по поне 2гр на кг телесно тегло. Например ако си 70 кг ти трябва поне 140 гр протеин на ден, най добре 160 гр.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: e7dbac76b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Авторе, ако искаш да се зобиш като животинче /и да приличаш на такова/ тъпчи се с протеини и въглехидрати. Като жена обаче ти казвам, че атрактивни са слаби, но мускулести /тоест стегнати/ мъже. Това, което се нарича lean.
У нас не знам защо много мъже особено с дефицити в ръста се зобят и стават квадратни добичета, но не е атрактивно, а примитивно.
Въглехидратното зареждане, което ти препоръчват е вече отхвърлено. Вредно е много и не случайно всички професионални спортисти страдат от артрит, а после и от сърдечни заболявания.
Не се тъпчи и с протеини, дори да е whey. Защо ти е реално?
По-добре си дай парите за КАЧЕСТВЕНА, чиста храна – истинско месо с мазнините, ИСТИНСКИ яйца, истински свежи салати, зеленчуци, плодове. Така ще свалиш подкожна мазнина и ще се виждат мускулите. Съвсем е възможно ти да имаш стегнати мускули, но да не се виждат заради подкожните ти мазнини, а такива се смъкват не с въглехидратно-протеинов коктейл, а като минеш на ниско въглехидратна, богата на мазнини диета /кето диета/.
Можеш да свалиш подкожна мазнина с високо протеинова диета, но ще си разбиеш бъбреците и хормоналния баланс . В природата ВИНАГИ протеинът е в комбинация с мазнина. Не е случайно това. Не консумирай гол протеин - води до много инсулин после в тялото. Ако пиеш протеинов шейк, слагай 1-3 лъжички кокосово олио или зехтин вътре.

Е, така не се прави квадратно тяло де. Така се става lean. Не знам каква ти е целта, но освен ако не си охранител някъде, не виждам защо ти е да приличаш на бик, да си тромав отгоре на това и да мъкнеш десетки килограми излишно тегло...
Не е атрактивно ако мислиш, че ще привлечеш жени по този начин, а и в леглото не си тромав със сигурност...

Всяко нещо с мярка. Може whey да взимаш умерено, но не се зареждай въглехидратно

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker