Ринопластика - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Ринопластика
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 2381 пъти
Момиче на 19 години съм. Носът ми е сравнително прав, отпред изглежда много добре, но отстрани не ми харесва. Леко клепнал е надолу и е по-обемен, не е като онзи перфектен малък нос, който искам. Може ли да ми разкажете повече за операцията, по възможност някой, който е преминал през нея. С годините носът ми ще се промени ли, тежка ли е операцията, ще имам ли някакви следи като синини и т. н. Всичко, което се сетите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: 731b460c64
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   * Не съм преминавала, но моя приятелка си е правила ринопластика.
След операцията, ще имаш отоци и синини, няма да може да си усещаш зъбите и ще те болят, ще дишаш през устата.

* Дали е тежка, зависи само от хирурга който ще те оперира, и до колко е факир в това.

* Съветвам те да се насочиш към чуждестранни УНГ лекари, защото в България изобщо не са добри.

* Не изчаквай много, защото всяка година се вдигат цените за ринопластика, освен ако парите не са проблем за теб.

* Не може да носиш очила в рамките на 1 година, защото това ще рефлектира върху носа.

* Пази си носа в рамките на 1 година, защото едно невнимание, ще ти струва още толкова пари, колкото си дала за ринопластика.

* Ако съм пропуснала нещо, може да потърсиш в интернет.







- Maryjane

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 61c59ba547
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ринопластиката е доста тежка операция. Първо, че е и доста скъпа. Близо 8 хиляди лева. Не е сигурно, че ще получиш желания нос. Срязват ти носа и обръщат кожата наобратно, за да изрежат това, което е отдолу под нея, за да стане желаната форма и после се покрива с кожата ти обратно. Като излезеш от операция се изпитват нечовешки болки, ходиш с лепенки и бинтове все едно си пребита. 3-4 месеца имаш синини докато не започнат да стават розови и с времето избледнеят. Никой не може обаче да ти гарантира, че след всичките мъки, този нов нос ще отива на самото ти лице. Примерно аз имам прав нос, но самия връх е като голямо топче и си мразя носа и един лекар ми направи с фотошоп как ще изглеждам с малкия нос който желая и беше смешно, защото имам големи устни и големи очи и този малък нос седеше все едно е бебешки и не е порастнал. Щях да се стресна ако се събудя с толкова малък нос. Затова хубаво си помисли.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: efc2818636
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Направих си ринопластика преди 5 години, в Пловдив при доц. Джамбазов. На първия преглед се оказа, че имам изкривена носна преграда. Самата аз не знаех до тогава, не се виждаше нищо криво. Имах тънък и остър, голям нос. Та операцията на носна преграда е поета от ЗК и ринопластиката ми струваше под 1000лв. В частна, лъскава клиника, с всички лекарства, прегледи, удобства, кетъринг. Престоят в болницата беше 3 дни. Възстановяванто не е песен определено, но е 2, 3 седмици. Ядат се смутита и крем супи. Аз лично го приех като пречистване на организма и не ми беше драма.
Не знам защо номер 2 е написала този коментар. В него всичко е лъжа, като цяло. Операцията вече се прави през ноздрите, нищо не се реже или обръща. През едната ноздра вкарват мини камера със сонда, през другата лазер, който изрязва тъканите, където трябва. Сондата изсмуква тази тъкан и това е всичко. Аз гледах видео запис от операцията си. Няма шевове, конци. Всичко изглеждаше много чисто, само накрая ми пъхнаха едни пластмасови пластинки (които да държат нослето правилно, докато зарасне) и ми текна кръв. Имах синини под очите, които мажех с репарил гел и докато ме изпишат вече ги нямаше. После 2 седмици се чувстваш все едно имаш страшна хрема. Аз постоянно си пръсках стеримар и изтичаха някакви секрети, но поне за малко можех да дишам през носа. След 2 седмици отидох да махнат тези пластинки, болезнено си е. Очите ми пак посиняха, но на мен ми излизат синини от нищото и не съм критерий. Като ги махнат вече изглеждаш нормално и всичко ти минава. После нослето се пази от слънце, удари, не се носят очила и така. След 3, 4 седмици си забравил.
Както при всяка друга операция, преди и след, не се пият кафе, аспирин, алкохол и други субстанции, които пречат кръвта да се съсирва. Аз съм доволна от резултата, до днес всичко е ок. Радвам се и че избрах УНГ хирург, а не пластичен хирург, макар че в операционната имаше и такъв, но не ме и докосна, даваше съвети и настройваше лазера. Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker