Фитнес и отслабване-въпрос? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Фитнес и отслабване-въпрос?
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 1797 пъти
Здравейте! В началото на 2018г. реших да отслабна, тежах 90 кг. и съм висока 170 см. Почти всеки ден тренирах усилено в залата и правих отделно кардио, но не спазвах никаква диета-само тренировки. Дори се храних безобразно. Забелязвах обаче, че тялото започна да се оформя, без да свалям тегло и въпреки лошото храненен. Изглеждаше, че отслабвам, а на кг бях същата. От юли започнах калориен дефицит с до 1000 калории на ден, основно на плодове, зеленчуци, яйца и извара, и за 2 седмици с това хранене и тренировки, направо се стопих. Сякаш тялото беше свикнало с тренировките от 6 месеца и чакаше калорийния дефицит. За 2 седмици станах неузнаваема само с промяна в калориите. Може ли да ми кажете на какви се дължи това? Преди съм гладувала със седмици и нищо не постигах. Как така изведнъж включих на отслабване и то толкова бързо-за 2 седмици? На тренировките ли се дължи? Искам още да отслабна. Да продължавам ли в дефицита? Приемам всякакви мнения и съвети. Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: a225b9b424
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравейте! Оформянето се дължи на трупането на мускулна маса (оформянето на мускули). Не огромни, но достатъчни, за да си личи разликата с и без тренировки. Вие сте усетили промяна, да, това е нормално, особено за хора, които са начинаещи. Няма как да свалите тези килограми, дори можете да качите само с тренировки. Мускулната маса покачва тегло. Безразборното хранене е най-голямата грешка. Според мен и не само според мен... основата на отслабването е в храната. Не мога да кажа в проценти, но със сигурност тя играе главната роля.. Калорийният дефицит е трябвало още в началото да го започнете. Няма значение вече, важното е, че сте започнали с тренировките поне. Някои хора очакват само от храната.. и то гладуват, което също е грешка. Да, ще отслабнат така, но едно е само с храна, друго с тренировки, а трето, като се съчетаят и двете, тогава става магията. Никога не е излишно да се допитате до някой треньор, защо не и до 2-3. Понякога и треньорите не са особено "запознати". Но е хубаво да се информирате от интернет и от различни хора, придобива се опитът с времето. Относно храната.. Като протеин - месо(телешко, пилешко), яйца, млечни продукти, риба. Мазнини - сурови ядки, пак риба, пълномаслени млечни продукти, но те са доста калорични и човек лесно може да превиши дефицита, яйчни жълтъци също, авокадо, маслини, зехтин (аз използвам и краве масло 82%, но изчислявам с останалата част храна и го използвам в малки количества). Въглехидрати - картофи, ориз, овесени ядки, трици, плодове, но пак ограничени, зеленчуци (тях вече неограничено, те нямат кой знае какви калории). Като цяло това е. Не знам как протичат тренировките, но е хубаво да тренирате със свободни тежести и повечко кардио. И аз бях така, като започнах да се занимавам с фитнес, но четейки, пробвайки, някак се случват нещата. Успех!

М а Л к А т А

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 3243f5d704
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Предлагам ти, да посетиш лекар. Подобни рязки промени могат да стигнат докарат сърдечни проблеми, анемия, проблеми с нервите и други. Всеки иска да поглежда добре, но не си струва, да рискуваме здравето и живота си, за да отслабнем по-бързо.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: c4677ae1e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Нормално е, когато подобриш храненето да се промени и визията, освен това ти имаш резерв от енергия с който организма лесно може да се раздели.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: b1092c955e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Дай някакви по-конкретни данни, сега на практика нищо не казваш. Колко килограма си сега, на колко калории си, защо мислиш, че си на ДНЕВЕН дефицит от 1000 (хиляда) калории, спряла ли си яденето на боклуци, или продължаваш да ги ядеш и т. н.

Реално от личен мой опит мога да кажа, че промяната в начина на трениране, и най-вече в хранителния режим върши чудеса. Аз за няма и 6 месеца свалих 25 килограма без да усетя и грам лишение, така че... На 31 години за пръв път в живота си изкарах видима и стегната преса, което ме мотивира да продължа и да се развивам още повече.

Та в общи линии, дай повече информация и кажи какво точно те интересува, защото това "приемам всякакви мнения и съвети" нищо не значи.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 8285ab6412
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Номер 4, би ли споделил хранителния си режим и тренировки? Благодаря!

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 2d30cfb919
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Всяко тяло и организъм реагира различно на храна и спорт. Напипала си точното за теб и просто продължавай и с двете. Аз фитнеса го практикувам от много години, като благодарение на метаболизма си, нямам нужда от съобразяване с храната. Но заради тялото си, му давам предимно неща от които би се чувствало добре. Ти явно имаш проблем с метаболизма и трябва да си внимателна с храната.

Леон

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: b1092c955e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Към номер 5 от номер 4 - следя си калориите сравнително стриктно, а тренирам по модифициран "бро сплит". Специално хранителният режим е наистина важен, като не по-малко значение има не просто да се следят калориите, а като цяло да се елиминират, или поне силно да се ограничат боклуците, които сме свикнали да ядем в ежедневието си.

Иначе правя и доста кардио, което не е задължително, но аз го правя, защото ми харесва и ме ободрява. Тренирам с разделяне на мускулните групи, но с много сериозен акцент върху комплексните упражнения - лежанка, мъртва тяга, сумо тяга, клекове, лег преса, набирания, чукове, кофи и т. н. Като специално лежанка, тяга, клек, лег преса, набирания и кофи гледам да правя поне по 2 пъти в седмицата. Изолиращите упражнения не са лоши и имат ефект, но истинските "чудеса в залата" (ако мога така да ги нарека) ги правят комплексните тежки упражнения, а не безцелните и безсмислени упражнения за корем, например. ;)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker