Чувствам се зле, заради пъпки.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Чувствам се зле, заради пъпки..
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 1687 пъти
Здравейте..!
Няма да увъртам много направо ще започвам с историята ми.. Момиче на 12 години съм и скоро ще направя 13, но имам един проблем.. ПЪПКИ... преди не ми излизаха чак толкова, но сега около 3- 4 месеца започнаха доста често да ми излизат пъпки по брадичката, носа, челото (ОСОБЕНО ЧЕЛОТО) и дори по бузите където е ужасно.. Всеки ден си почиствам лицето мажа го с кремове, но резултата е, че да кажем, че веднага като ми мине пъпката или пъпките веднага трябва да ми излизат нови. Преди ми излизаха по 1 максимум 2 на лицето и по не ми пречеха но сега излизат по повече и зачервени, а не бих казала, че съм чак толкова грозна, но с тези пъпки се чувствам още по грозна.. приятелките ми, с които излизам са колкото мен и дори има някои с по 1 - 2 години по големи, ама те нямат пъпки най много да им излезе 1 път в месеца и това ме кара да се чувствам ужасно. Не мога дори да изляза спокойно навън от притеснение, че постоянно ще ме гледат.. Чувствам се ужасно.. Тъй като тренирам и си харесвам тялото и е супер косата ми също не се мисля за чак толкова грозна, но тези пъпки съсипват всичко а и те дори са големи и минават за по няколко дни.. Дори тази седмица не съм излизала заради пъпките и само се чудя с какво да се оправдая, че не излизам. Веднъж казах на една от най близките ми приятелки, че един път затова не излязох и тя почна ОО боже, глупости.. бла.. бла... но тя е доста красива няма пъпки и не разбира колко зле се чувствам.. Зная, че няма как да дойдете и да ми помогнете, но просто исках да споделя и ако вие имате пъпки как се справяте с тях и дори и вие сте били като мен. благодаря, ако сте прочели историята и съжалявам, ако някъде има грешки..!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: 72ca3ee96b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей,
Момче на 19 години съм. Боря се с акне от 13 годишен и до ден днешен все още ми излизат често. В началото бяха доста всеки ден имах по няколко нови, лицето ми приличаше на минно поле. Пробвах всичко, което е по силите ми и успях да неутрализирам да кажем едно 70 80 процента от тях. Няма лечение и ако има такова то е строго индивидуално и варира от човек до човек. Това, което помогна на мен е следното. Първо спрях всякакъв вид какао под каквато и да е форма. В това число влиза и употребата на захар сведена до приятен минимум. Кафе, кола и енергийни напитки също. Започнах да пия много вода за по бърза и ефективна детоксикация. Сутрин и вечер измиване с крем против акне. Мазни храни и въглехидрати, които са основните виновници за акнето също трябват да започнат да отсъстват от менюто ти. Много важно е ранното лягане за сън. Също така, ако имаш желание може да се обърнеш към козметик, който да изчисти черните пори по кожата, които се замърсяват и водят да появата на акне вулгарис (мръсно акне). Също така основна забележка е лицето да не се пипа често, дори ако е възможно въобще не си слагай ръцете там. Не стискай пъпки защото инфекцията се разнася по миниатюрната система от каналчета в кожата и така ще си доведеш повече проблеми в дългосрочен план. И разбира се накрая позитивна енергия, че ще се оправиш :). Уча медицина и съм доста запознат с материя от подобен тип. Ако спазваш тези прости условия е съвсем възможно акнето ти да се сведе до почти нула. Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 47908609b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ето моите трикчета за справяне с пъпките..то си е до кожа и може би от пубертета..аз от 13 годишна почнах да пъпчасвам..сега съм на 16..
какво прави по въпроса, изпитани методи, помагат :
1.Козметик, почистване на лицето при професионалист
2.Домашни маски за лице :
2.1 аспирин много малко вода, колкото да стане на каша
2.2 мед и канела
2.3 просто лимон
3. мицеларна вода и спирт - сутрин и вечер си почиствай лицето
4 или ракия, всяка вечер почивствай лицето
5. сода бикарбонат за 1мин с малко вода
6.паста за зъби за една нощ
провери всички методи за по- подробно в интернет, на емн лично ми минават пъпките от тези методи..аз си ги прави всичките когато с каквото разполагам

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 9029feadbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей! :) Ще ти споделя какво ми помага на мен. Всичко е строго индивидуално и това, че помага на моята кожа, не означа, че ще помогне и на твоята. Затова опитай на малък участък как ще ти се отразят съставките върху кожата. ;) И така... Почиствам си кожата с памучен тампон, напоен със сребърна вода от аптеката, около 4 лв, 30 мг/л. Може да пробваш и с розова вода. Гледам да ползвам предимно натурални съставки за грижа на кожата, домашни маски за лице. Има един магазин за козметика на БАН, на Скобелев, близо до НДК, до една аптека. Там има сълзи от охлюв - 15 лв за 30 мл. Не би трябвало да има някакъв проблем, но все пак питай дали са подходящи за твоята възраст. Шишенцето е с помпичка, пръскам по няколко капки по цялото лице и с нежни движения масажирам кожата, докато попие напълно. Правя го сутрин и вечер. Може да си правиш домашни маски за лице- с хума от аптеката, под 1 лв и малко кисело мляко, разбъркваш до хомогенна смес, нанасяш, най-добре с четка и стоиш, докато изсъхне. Отмиваш с хладка вода. Пак от аптеката- активен въглен и аспирин. Стриваш ги на прах и смесваш със сребърна вода или с лимонов сок( ако кожата ти се чувства добре след употреба на лимонов сок). Можеш да намажеш само пъпките или цялото лице. Стоиш, докато изсъхне и отмиваш с хладка вода. Маска с мед, лимон и зехтин. Може да нанасяш гел от алое вера, най-добре, ако имаш вкъщи, за да е прясно. Откъсваш едно листо, измиваш го, разрязваш го по дължината и с лъжица обираш гела. Нанасяш върху чиста кожа и стоиш толкова, колкото се чувстваш комфортно. Нормално е леко да щипе и да стяга кожата, има леко зачервяване. Скоро след това отминава и има положителен ефект върху кожата. Ако на теб не ти е комфортно и не виждаш ефект - не го прави отново. Нарязваш суров картоф на шайби и с тях масажираш кожата, стоиш известно време, колкото прецениш и отмиваш с хладка вода. Може да си правиш маски с кисело мляко и нишесте - картофено, пшенично, царевично, оризово. Успех! ;)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker