Проблем с теглото! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Проблем с теглото!
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 2020 пъти
Здравейте вече съм писала подобна история в една друга категория тук, но никой нищо. Затова ще пиша тук с надеждата да ми помогнете. На 18 съм и тежа към 85 кг. Имам широк шанс, имам никак стегнати дупе, крака и корем. От 24-ти Септември почвам народни танци, а пътя до училище ми е към 10 минути пиша в едната посока. И това ми е движението особено през зимата. Хапвам си всичко, но не прекалявам, смисъл не се тъпча. Та мисълта ми бихте ли ми препоръчали някаква диета или хранителен режим (които и вие сте изпробвали и ви харесва) и ако може някакви упражнения, които да правя преди училище (имам само половин час да се оправя сутрин) или след училище. Благодаря предварително на всички!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: 92c41bfef4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Може да посетиш професионален диетолог и фитнес инструктор. Мисля, че те са по-компетентни и могат да ти дадат по-добър съвет от случайни хора в интернет.

Наистина си доста тежка за 18 годишна. Освен разбира се, ако не си висока над 2 метра. Ако си между 2 и 2,1 метра, тези килограми са ти добре.

И не очаквай фитнеса или диетата да ти харесат. Нищо няма да постигнеш с фитнес и диета, които харесваш. Ако ядеш каквото харесваш и се движиш колкото искаш или няма да мръднат килограмите ти или даже ще качиш още отгоре.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 7d8a15011c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей ходенето пеш е най добрия и най евтиния вариант за постигане на целта ти, обаче ти решаваш сама дали ще го сториш, извинения като "зима е", " много е топло", "вали дъжд" или "духа вятър" са извинения за лентяи. С какво ти пречи зимата да ходиш? Дреха ли нямаш или обувки?
Храненето, ами мило дете ако ти не прекаляваше с яденето нямаше да имаш проблеми с килограмите. Стомахът на човека е 500мл, ако сметнеш че 200мл са за вода или сок, значи всичко над 300мл на хранене си е преяждане. Виж колко храна заедно с хляба може да поеме една чаша за безалкохолно, толкова трябва да ядеш. Нямаш нужда от специални диети спазвай правилото за чашата и всичко ще се нареди. Но това не е правило, което трябва да спазваш няколко месеца така трябва да се храни човек цял живот.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: e87dd7c87e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Относно тренировките/упражненията:
Ако можеш да тичаш след училище би било добре. Сутрин нямаш много време, затова около 30 минути тичане следобед е добър вариант. Ако има как да измерваш разстоянието започни например с 1 км, после 1, 1 км и така малко по малко увеличавай разстоянието :)
За стягане бих ти препоръчала 5-minute plank workout. Аз така стегнат мускулите на корема, ръцете и краката. Отначало ще ти бъде трудно да всички планкове за нужното време, но се свиква с напрежението :).
За дупето ще се измъчиш малко :D. Аз правих по 500 клякания на ден. 300 нормални и 200 с по една гиричка от 3 кг във всяка ръка (постепенно увеличавах кляканията с гиричките и намалях тези без тях ). Взимах си кратка почивка между всеки 100 клякания.
Виждала съм хора да правят по 200 коремни преси дневно и бързо стягат корема си (около седмица), но според мен за теб ще е по-добре вместо една седмица, да ги правиш един месец, просто за да има по-голям ефект.

Относно храната
Има голямо значение дали твоето виждане за нормално хапване е същото като на останалите. За мен беше трудно да го осъзная и мислех, че другите ядат прекалено малко, но се оказа, че мама и тати много ми пълнят чинията. Не казвам да си намалиш порциите веднага, защото може и да не е това причината. Просто се замисли и наистина по погледни като вариант. Може да не е нужна диета, а просто намаляне на количеството :)
Ако наистина ядеш нормално, то гледай да наблягаш на зеленчуци и плодове (гледай зеленчуците да са повече от плодовете), пилешко меко и риба. Недей да пиеш газирано. Ограничи сладкото- ако майка ти е направила торта, вземи си два пъти с виличката и толкова. По този начин ще заситиш глада си за сладко. Тестено може, но много ограничено- една филийка хляб примерно. Пърженото и мазното нямат място в хладилника, мисленето и сърцето ти.
Преди да седнеш на масата пий по една чаша вода. Така стомаха ти ще се запълни по бързо.
Също така дъвчи храната поне 30 пъти. Не съм сигурна дали това е истина, или не е, но са ми казвали че по този начин стомахът ти отделя сокове, които ти помагат да се заситиш по-бързо. Поне при мен работеше :D
Ще бъде добре и да оставяш вилицата от време на време, и да си вземеш почивка от 1-2 минути, за да позволиш на тялото си да възприеме храната.


Аз правех всички тези неща, когато отслабвах :D. Но аз го правех лятото, така че ти може и да нямаш време за всички упражнения. Направи си график и работи по него- един ден клякания, един коремни преси или нещо такова :). 5-минутната планк тренировка трябва да се прави всеки ден, и гледай да не изключваш тичането. Другото го подреди някак, така че да ти е удобно :). И това, че започваш народни танци е прекрасно!

Успех, стискам палци! <3

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 357ae194f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Първо е хубаво да си направиш едни хормонални изследвания, защото ако инаш хормонален дисбаланс колкото и да спортуваш и да ограничаваш храната -резултат няма да постигнеш.
После помисли кои храни те правят подута и кои ти се лепят бързо тоест организма ти не може да ги обработи. При мен например това е млякото-подута съм 3 дни след мляко, сладолед.
И също брашното и тестените неща. Мога да изям 3 шоколада и да се чувствам супер, но след бисквити много зле. Спрях пици, хляб, макарони, баници преди 2 години и се чувствам лека като перце.
Сега за здравословното отслабване-опитай всичко на което пише кардио-бягане или бързо ходене в началото. Всичко което те изпотява топи мазнини. Плувсне и каране на колело са идеални но не за всеки. Избери си 2 неща и ги редувай. Прави ги поне 3 пъти седмично. А другите дни клекове в къщи и планг. Сутрин е идеално -започни с 50 клякания и ги увеличавай. Фитнеса за мен е скука и затвореното пространство не ми понася а и слабите лигли които се чекнат там ме депресират. Ако ти харесва пробвай но не вдигай тежко, а залагай на КАРДИО.
Мотивирай с нещо-сигурно отслабваш за бала. Давай смело

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 9a5eb08635
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   До 20 - 25 мин от започване на изеска активност тялото ползва въглехидрати, след това време зяпочва да се черпи гориво от мастните депа.
Да да отслабнеш трябва доста воля с 10 мин одене няма да стане.
Може сама да си изчислиш калорийния прием и разпод. Примерно за 15 мин ходене при твоите килограми гориш около 65 калории, а като папнеш 1 шоколад си около 500. Трябва да има причина за теглото ти.
Ако е в следствие лоши хранителни навици и слаба двигателна активност. Можепда опиташ да изключиш вечерята от менюто си или да я замениш със салата или плод, бед олио, сирене и допълнителни вкусотии. Ако консумираш прекаленно много сладко е възможно да имаш недостиг на хром в организма, би могла да си го набавиш от риба или да си купиш таблетки хром. Ел карнетин има транспортна функция на мазнините до митохондрите на клетката, където всъщност те се използват за енергия, т. е. помага да отслабнеш, но само ако тренираш поне през ден по 1-2 часа. За стягане без посещение във фитнес може би би ти била полезна някоя youtube поредица с упражнения в домашни условия, но смятам че биха ти били доста по тежки от кардио кръгови тренировки на уреди.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker