Имам малко дрехи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Имам малко дрехи
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 2746 пъти
Здравейте. На 18 съм и съм момиче и преди да напишете, че съм поредната разглезена кифла искам да кажа, че това изобщо не е така. Живея само с майка си, с баща ми са разведени и не общуват, баба ми и дядо ми са починали, а с другите роднини нямаме никакъв контакт. Майка ми взима минимална заплата и ни е много трудно да се оправяме. Имам компютър, телефон, покрив над главата си, не съм лишавана и от храна, но най-големият ми проблем са нещата свързани с външния вид. Всяко момиче иска да се поддържа, а за да изглежда добре трябва да влага някакви средства в това - грим, дрехи и т. н. С майка ми постоянно се караме за пари, дори е стигала дотам, че не иска да ми даде 2 лв. За един месец ми дава само 50 лева, които трябва да използвам за всичко от което имам нужда - гримове, дрехи и джобни. На моите приятелки това са им парите за една седмица, а на някои дори на ден. От гримовете имам само една спирала и един фондьотен, които ги ползвам вече 2-ри месец, в гардероба си имам не повече от 4-5 тениски, около 4-5 блузи с дълъг ръкав, 2 чифта дънки, 1 риза и 2 чифта кецове. Имам и 1 едно единствено яке и 1 чанта. За бельо да не говорим - нося 3 чифта гащи и 1 сутиен, който вече не става за нищо. Купувам си по 1 дреха на всеки 2 месеца и то от магазини втора употреба. Буквално нося едно и също от 3 години насам. Отделно давам и 10 лева месечно за боя за коса, тъй като се боядисвам в русо, защото не си харесвам естествения цвят, който е черен. Много пъти съм опитвала да си намеря работа, ходела съм по интервюта и все нищо не е ставало. Омръзна ми така да живея. Имам приятел от 3 месеца, с който имаме връзка от разстояние и след 2 седмици ще идва в моя град (Пловдив) и ще живеем заедно и много ме е срам от него като види колко зле съм в действителност. Наистина не знам какво да правя, но знам че не мога да издържа повече така. Знам, че външния вид не е най-важното нещо, но аз се чувствам ужасно заради това а не искам да е така. Какво да направя, за да променя нещата?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: a03cd757b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Добре се, момиче .. Не те съдя или обвинявам, но... Аз започнах работа на 16!? Не отидох на бала си, защото имах само един чифт дънки, които носих две години. Защо не работиш? Има работа, дори и 200 лева да си докарваш само, ще ги даваш за дрехи.
Хайде намери си нещо и започни работа. Не си малка вече. Всичко ще се нареди.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: a1f41af939
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Продължавай да си търсиш работа. Майка ти те е отгледала и изучила. Имаш си дрехи. Не си тръгнала гола. Ако искаш повече, си го осигури сама. Наистина звучиш неблагодарно. Имаш ли представа какво й е на майка ти да осигурява издръжка и на двете Ви и да плаща сметки? А ти си позволяваш да се караш с нея за пари.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 2c87ad08b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Младите наистина сте много разлигавени, аз помня когато бях малък един път ми спря химикала в училище и джобните ми не стигаха да си купя нов. Сега младите проблемите им са, че нямали пари за прашчици, нямали пари за айфон. На 18 си, поработи 1-2 месеца и си купи така блянуваните дрехи.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: dcefb33a61
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мъка, мъка...

Знаеш ли, аз работя и взимам прилична заплата. И имам по-малко дрехи от теб. Чак се замислих. Това лято не си купих панталони. Просто ме домързя. Реших, че мога да си нося тези от миналата година, и другите от по-миналата...

Как си с уроците? Как виждаш живота си след 10 години? Планираш ли нещо да учиш? Защото, ако такива мисли не минават през изрусената ти глава, и ти ще работиш на минимална заплата и цял живот ще броиш парцалите си. Извинявай. А момъка от другия град - хич да не ти дреме какво ще си помисли. Но едва ли има смисъл да обяснявам :-)

Колко и какви книги прочете това лято?

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 4049b56f4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Опитай работа без интервюта - да превеждаш нещо например, да лепиш листовки. Прави задачи на съседи и приятели - разхождане на кучета, през зимата можеш да ринеш сняг. Аз никакви пари не получавам - 0 лева на месец. Но пак имам 2000 лева ( бяха 3000, но баща ми ми ги взе, за да ги вложи за колеж ). А съм малка да работя. Ще попиташ пак? Ами единствено от рождения си ден и Коледа получавам пари, затова ги пестя и не ги харча. Грим не обичам, затова него и други неща никога не купувам и така намалявам разходите си. УСПЕХ И ДАНО СЪМ ПОМОГНАЛА!

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: dfabe4d84b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Бих те помолила да ни разкажеш повече за баща си и твоите отношения с него. Така всички бихме могли повече да ти помогнем. До 18-годишна възраст все пак е трябвало да получаваш издръжка. Пишеш, че носиш едно и също нещо от 3 години насам, затова и питам.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: cb07b8dc88
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Първо няма как да пропусна факта, че ще живееш с някой, който познаваш от 3 месеца, а и си само на 18? ! Коментара ми е просто. ЛОЛ.. Та относно финансите-намали излишните разходите, като например:боядисване на косата, спирали и гримове. Все пак си млада и едва ли се нуждаеш от тези неща, за да изглеждаш добре. Абе съвета ми е, да не обръщаш много внимание на лишенията, рано или късно ще си намериш работа и въпросните проблеми ще се решат.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: c57f190154
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Виж сега, има евтина козметика на Essence и Golden Rose, която е подходяща за твоите години и би ти свършила работа. Един фон дьо тен от 30мл /около 10лв/ се ползва поне 3 месеца, спиралата издържа също от 3 до 6. Молив за очи, балсам за устни, червило - също месеци, а са по 2-3лв. Мога да си позволя по-скъпа козметика, но ползвам спирала за 3лв /зелената на GR/, защото бие всички останали, включително и луксозните марки. Мисълта ми е, че и сред евтината козметика има огромни попадения. Знам какво е да си момиче и да трябва да си купуваш неща от първа необходимост всеки месец, но с малка хитрост могат да се спестят доста пари. Например аз ползвам промишлени количества дезодорант и трябва постоянно да си купувам нов, но мисля да мина на рол-он или стик - те стигат за много месеци напред.

Относно бельото - повече от 2-3 сутиена не ти трябват, освен ако не ги късаш постоянно. В сайта на H&M скоро имаше комплекти по 3 сутиена за 12лв общо с безплатна доставка. Бикини също имаше намалени комплекти, излизаха около 3лв бройката, което е по-евтино от другите магазини.

За дрехите - аз лично пазарувам почти само от втора употреба. 90% от дрехите ми са само от там и въобще не ме е срам да го призная. Не че искам да се хваля, но от години където и да отида все са ми правили комплименти за тоалетите и като им кажа от къде съм си купила дрехите направо не ми вярват. Има и доста хора, които са предубедени към този тип магазини и които биха се подиграли, но на мен въобще не ми пука да ти кажа. Ако знаеш колко приятелки момичета, че и момчета съм зарибила по втората употреба, даже ме карат да ходя с тях да им намирам интересни дрехи. Предпочитам за 10-20лв да си накупя торба с блузки, дънки, шалчета и да ги сменям всеки ден, отколкото да дам 50лв за две тениски и 30лв за едни дънки и да ги нося всеки ден едни и същи. Обаче има магазини втора употреба, които са трагедия, дрехи от на баба ми времето на космически цени. Най-добре да пазаруваш от магазините където са на килограм. Аз също живея в Пловдив и си пазарувам почти и само от Зиг-Заг, тази седмица цената на килограма е около 10-15лв и със сигурност ще си намериш нещо ако отидеш, то магазина е огромен на два етажа. На мене сега примерно ми трябват някакви едноцветни потничета и клинове, сигурно за под 10лв ще си взема поне цяла торба. На зареждането когато е 30лв обаче идва малко скъпичко - едни дънки /понеже са по-тежички/ излизат около 10-15лв например. Но съм си намирала и дънки за 2лв - на Pull&Bear обикновени дънки по крака с висока талия /да не помислиш, че са някакви бабешки/, и са ми най-любимите, понеже са супер здрави и ги нося няколко години вече. В магазин Фрея също има хубави неща, но са със завишени цени като за втора ръка.
Ако наистина не ти се иска да пазаруваш от такива магазини и ти е неприятно, мога да те посъветвам да следиш намаленията и да си разпределяш от тези 50 лв и всеки месец да си купуваш по нещичко. Например този месец дънки, другия бельо и т. н. Като че ли най-изгодно е в H&M - има секция с намаления в сайта и рано сутрин е винаги заредена. Скоро имаше много хубави чанти за по 10лв, както и обувки за толкова. А в магазина им в мола видях сандали за по 5лв и 2лв, дънки за 5лв и 10лв, но това беше като бяха големите намаления юли месец. Доставката от сайта е 6лв, но много често пускат кодове за безплатна доставка и допълнителна отстъпка. Сега примерно пише, че има безплатна доставка ако пазариш за над 50лв. Обаче ако се регистрираш в сайта и се абонираш за бюлетина им, ще ти изпратят на имейла един дълъг код за безплатна доставка и някаква малка отстъпка и може да си правиш колкото регистрации си поискаш и да не плащаш доставката. Гледай в секцията с намаленията.

Относно работа и някакви допълнителни доходи - може да гледаш обяви в джобс както и във фейсбук групата Работа в Пловдив. Там чат-пат пускат обяви, че търсят хора на половин работен ден, или на надник или хонорар за временна/сезонна работа и т. н. Ако учиш, малко трудно ще се навият да те вземат, но не е невъзможно!

Приятелят ти ще те хареса такава каквато си, не се притеснявай. Ако е мъж на място, ще ти влезе в положение и ще оцени, че искаш да си хубава за него. И не се комплексирай заради липсата на финанси, защото тя ще е временна. Като си намериш след време работа ще си изкарваш твои си пари и ще си ги харчиш за себе си. Човек знае две и двеста, ако си по-хитра ще успяваш с малко да изглеждаш добре, стига да не позволяваш това да ти удря по самочувствието. Никой няма да разбере дали си гримирана с козметика за 5лв или за 50лв, освен ако сама не му кажеш. И дали дрехите ти са за 2лв или 200лв. По-добре ли са хората дето носят имитации на Гучи, Шанел, Келвин Клайн и какво ли още не?

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 03a7c9daca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   За сега най-важното е да си купиш БЕЛЬО, по простата причина че трябва да имаш просто не е хигиенично и е много по-важно от гримовете (които не са хигиенични за лицето ти). Забрави за момента за гримчета и дрехи, гримовете само захабяват лицето ти, а за дрехите ще ти обясня ей сега, първо си вземи бельо. Аз лично пазарувам от втората употреба, минавам при всяко зареждане на 4-5 втори употреби и не си купувам винаги неща, но бих казала че имам много запазени маркови дрехи, които хората си мислят че са чисто нови. Естествено няма да намериш всичко от първия път, но повярвай ми струва си. Когато си купуваш от втората употреба, знаеш че купуваш дреха която е издръжлива и няма да се скъса бързо, докато като пазаруваш в H&M, ZARA и такива fast-fashion брандове, купуваш продукти на лица, които се възползват от ЖЕНИ И ДЕЦА и им плащат по-малко от 100 долара на месец. Дори и да си купиш някоя от тези марки във втората употреба, поне плащаш реалната им цена. На няколко пъти ми се е случвало да си вземам от втората употреба техни неща и след това да ги видя на витрините в моловете, по простата причина че от другите държави, което не се продаде ИДВА В БЪЛГАРИЯ. Относно грима, моя съвет е да заложиш на нещо по-качествено, дори бих ти препоръчала да не ползваш фон дю тен, има много хубави ББ кремове и естествени и био масла за лица, които се справят с кожата на тази възраст. Моя съвет е да раздаваш флайери, не се правят много пари но са ти по-гарантирани, защото ти плащат на ден. Като момиче, което завърши гимназията тази година ще ти кажа нещо. Няма смисъл да си от популярните деца, нито да се опитваш да бъдеш приятелка с тях. Тези хора бяха най-големите отрепки, които в момента едва завършиха, няма да учат и ще работят на минимални заплати, докато аз съм във връзка от разстояние като теб от почти две години, завърших с много добър успех и ще уча в един от най-елитните университети. Учи момиче! Учи и работи! Следвай мечтите си!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: f0aabfc87d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Момиче аз съм на 19 и моето семейство има възможности и то не малки, но от 16 годишна работя! Не ходя по интервюта отиваш в някое барче или каквото има и бачкаш особено лятото по морето търсят персонал дават и добри пари ама така като гледам на теб май ти липсва желанието. Спри да гледаш другите и да недоволстваш, ти мислиш ли как и е на майка ти да не може да угоди на нуждите ти. Знаеш ли какво е да си родител и да нямаш, да не можеш да дадеш, да ти се къса сърцето, знаеш ли? Да аз имам, но не винаги съм имала!
Имало е период в, който майка ми беше болна не са оставали пари дори за храна а не да хленча за парцалки или, че нямам по 50лв на седмица, нямало е и по 5лв. Ти имаш ли идея какво и е на тази жена, защото моята майка стигна до ръба и за самоубийство, но не ти нямаш идея какво и е на майка ти, мислиш само за себе си. До ден днешен си изкарвам пари имат всичко ми взимат, но ми се къса сърцето като погледна родителите си. Искам да работя, да спестя и да им подаря билети за почивка, да аз мога да ги похарча за себе си, но знам какво е тези хора да делят хапката си за мен, а ти знаеш ли?
Ти мислиш ли?
Вместо да даваш по 10лв ненужно за боя, защото не си харесваш косата, а горката ти майка ги отделя от парите за храна, иди и си купи два сутиена има и по 5-6лв.
Майка ти да не да има с минимална заплата ток, вода, храна, сметки, че и за теб да има, на нея как и е?
За тези 10лв също можеш да си купиш поне 2-3 тениски или потници от втора употреба, дори повече, явно имаш и телвфон, интернет или компютър щом пишеш.
В интернет има много клипчета как да реставрираш старите си дрехи с вехти ризи стават уникални блузи, рокли и т. н. от старите панталони за 2лв можеш да направиш същите като от мола гледай малко клипчета и ще ти стане ясно как.
Най вече ти си на 18! Живота вече е в твой ръце как може да недоволстваш от клетата женичка, та тя ти е майка бе съжали я малко бе момиче. Другите имали ами да то някой имат и самолети това какво да не значи, че и ти трябва да имаш?
Работи спести и си позволи нещата, който искаш вместо да се оплакваш. Ненормалното е да имаш притенции, да си на 18, да виждаш как майка ти се тормози и вместо ако ще чесан да береш, да и даваш кураж, и да и помагаш, ти тук да се оплакваш. Жалко, че е отгледала такова дете! Аз имам и книжка родителите ми могат да си позволят да ми купят кола, но аз не искам. Искам аз да изработя и да си купя, искам и да направя нещо за тях, защото знам когато нямаха и трябваха много за лечение и т. н. как те даваха за мен. Може да имах 2-3 блузи, но майка ми нямаше и толкова! Може да гледах децата как ядат всичко което поискат а аз нямах и 1ст., но никога не се оплаках! Не ми е било весело, но те даваха и малкото което имат. Започни да цениш малките неща, не бъди такава лигла.
Родителите ми също са разведени за това повечето говоря за майка си, но моя баща помагаше само, че точно тогава и той остана без работа, а ти тука хленчиш, че нямала много гримове отстрани изглеждаш неблагодарна. Работи вече време ти е не си на 5години. Имал ли идея колко деца нямат хляб, колко майки и бащи не могат дори да нахранят децата си. Колко деца нямат покрив над главата си, нямат родители, нямат и 5лв за месеца. Имам такива съседи спряха им дори тока, аз постоянно давам мойте стари дрехи и вещи, защото са и под наем с две деца и нямат нищо, немогат и да си позволят. Дори и храна сме им давали не веднъж и пари, но децата не се оплакват а напротив винаги са готови да си изработят парите. Сега се стегни и се замисли кок е по зле ти и твойте капризи или горката ти майка, не се самосъжалявай а работи!
Ти си неблагодарно дете, дори и не мислиш с главата си, познаваш някой от интернет, и айде ще живее с него - ще забременееш набързо и после самотна майка без работа, без пари и кой пак ще те гледа?
Ай стягайте се бе хора какви сте такива лигави всичките, бабите ви да не да са имали всичко? Работи и ще имаш.
А това момче ама веднага забрави да живееш с него ти си едва на 18 бе я се осъзнай малко!

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 650ce3feba
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Лигава работа! Вместо да седиш по форумите и да се оплакваш.. ЗАПОЧНИ РАБОТА! Аз също съм на 18 и уча и работя едновременно.. съветвам те и ти да направиш същото. Отвори jobs, zaplata. bg и започвай да си пускаш CVто и да помагаш за семейния бюджет! Не си малка. Крайно време е. Знаеш ли колко хора на 18 и под работят и учат, за да задоволяват капризите си а и не само. Лигава работа!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 6c09181b12
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   А ти знаеш ли какво и коства на майка ти да плаща всички сметки и да ти осигурява храна всеки ден? Боядисвала си косата, имала само 1 фон дьо тен... ти съзнаваш ли, че сигурно майка ти редовно гладува за да може да ти дава пари за училище? Или май трябва ти редовно да почнеш да ядеш по 1 път на ден, за да пестиш, че да ти дойде акълът в главата. Май не знаеш какво е мизерия. Мизерия е, да нямаш храна на масата, мизерия е да заспиваш завит с вестници под одеялото, защото така е по-топло, а за теб отоплението е недостижима мечта...
На 18 си, време е да пораснеш и да видиш реалността.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker