Акне - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Акне
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 1292 пъти
Здравейте!
Момче на 15 съм. От две години се боря с акнето(младежки пъпки с гноен връх). Знам, че е заради пубертета-нормалное, но не мога да търпя повече. Храня се здравословно, почиствам и хидратирам кожата на лицето си. Не мога да понасям мисълта, че съучениците ми се тъпчат с всякакви глупости и имат чисти кожи, а аз да ям колкото се може по-здравословно и да имам всякакви несъвършенства. Купувал със си толкова много продукти, но няма никаква файда. И хиляди дерматолози съм посещавал, но не са ми помогнали. Храните, които избягвам са млечните продукти, захарта, улична храна като пици дюнери и такива. Може ли някой, който се е излекувал от акне, да разкаже как го е постигнал, какви продукти е ползвал, с какво се е хранил.
Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: c2ffa822c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Пич и аз бях като тебе. На 13-14 се срамувах да излизам от вкъщи, но всичко се оправи. Как се е оправило? - просто нищо не правех, нито се хранех здравословно, нито се мажех със специални кремове. Просто яж и пий каквото си поискаш и до 2 години всичко ще е точно. Поне при мене е така. Сега съм на 17 и от близо година нито една пъпка/ честно ти казвам/. Поне при мене беше така. Късмет.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 6f3ba73125
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Акнето е хормонален проблем, причинен от тестостерона. Предпоставка за него е мазната кожа, но не е задължително условие. В основата на проблема стой сгъстяването на себума, който трябва да се отделя на повърхността на кожата, но поради своето изменение, става подходяща среда за патологично развитие на A. acnes бактерии.
Храненето е много важно, но също така хигиената и подбирането на продукт подходящ за теб. Препоръчвам и мицеларната вода, тя регулира пХ на кожата да е около 5, 5
Могат да ти останат страшни белези ако послушаш номер 1, завинаги.
Сега ще ти разкажа моята история.
1. Започнах с продуктите на биодерма себума блобул измивен гел и крем. Всяка вечер си миех лицето и се мажех с кремче. Имаше подобрение от началното състояние определено.
Пак ми излизаха пъпки, но аз ги чоплех.... най-важното е никога да не се изтискват. Козметиците са незапознати и вредят в доста случаи.
2. Купих си скрап на Еусерин пурифаиър и веднъж седмично го ползвах. Всяка вечер се миех с по-малко изсушаващ гел на биодерма аподерм и крема на Еусерин пурифаиър... не видях действие, но си мисля, че това кремче не беше подходящо за моята кожа.
3. Сега ползвам крема на Ла Рош ЕфКлеар с мицеларна вода Авен и измивен гел на Биодерма и имам доста по-малко пъпки(. Даже сега са само две. ) Никога не ги пипам, колкото и ужасни да са, правя опити с грим да ги крия.
Акнето при момчетата е по-тежко, заради по-голямото количество тестостерон, което имате вие.
Понякога се налага и орален антибиотик, заедно с кремчетата и гелчетат, но трябва на дерматолог да отидеш пак. (От личен опит когато съм болна и пия антибиопик, нямам гадни пъпки) Антибиотиците са страшно вредни, затова трябва задължително да се консутираш със специалист.
Слънцето също вредно за тях, води до задебеляване на кожата, сънпротектор през лятото е задължителен. Моят е на СВР за аканична кожа с фактор 50.
Здравословно то хранене е супер, възползвай се от проблема и се отдай на това. Аз така направих и не съм яла боклуци - храни с висок гликемичен индекс от 3год, но пия мляко малко с кафето, ям и сирене със салата и физически се чувствам в супер форма.
За съжаление с акнето до 25год мах, трябва да има и допълнителна грижа.
Късмет ти пожелавам и да знаеш постоянство и търпение си трябва, ежедневна грижа, хранене и подходяща козметика.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 6f3ba73125
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Момиче на 20 год номер 2

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker