Дълга коса - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Дълга коса
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 1693 пъти
Здравейте.
В момента имам дълга коса, до кръста, но ужасно цъфти.
Искам да отрежа цъфтящата част, но косата ми ще стане къса.
Решила съм се все пак, но искам да ми порасне косата по-бързо. Е, чух за Тривитаминол-ползват го за коне, доколкото разбрах, но всеки казва за него различни неща-някои са доволни, други се оплакват от косопад, което ме озадачава и спира.
Намерих една маска с Тривитаминол, жълтък, мас, оцет и кисело мляко, стори ми се обещаваща, но не знам дали ще действа и затова пиша тук.
Въпросът ми е ако си отрежа косата и правя тази маска, но през месец почивка, ще има ли ефект и косъмът ми ще стане ли по-плътен без да се накъсва?
Моля споделете доказани и изпитани средства. Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: 121ad089f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Косата как ще расте не зависи от това, което си слагаш отгоре на главата, а зависи каква ти е диетата и как я третираш. Ако не ядеш здравословно и ако често използваш преси, сешоари и т. н. нищо няма да се промени с тези маски (казвам ти от опит). Имах същия проблем като теб и няма друг вариант освен да се подстриже, аз я подстригах до раменете и вече редовно ходя да ме подстригват (след това косата ми порасна до дупето някъде за около година и нещо). Понякога най-полезно е да не се слагат пумии на главата които могат да вредят. Аз лично използвах само хининова вода, но не знам може би е помогнала, лично аз смятам че е от това че спрях да вредя на косата си и почнах да ям здравословни работи.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 27a1b3b2b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей. За съжаление няма нито един шампоан, маска или препарат който да накара косата ти да расте по-бързо. Маските за коса ще направят косата ти по-блестяща, по-здрава и по-красива. Обаче няма как да направят косъма по-плътен. Плътността на косъма зависи от генетиката на всеки човек.
Моята коса е много дълга, до дупето, и расте много бързо. Но пък косъма е фин и като цяло е по-суха. За да ми цъфтят минимално краищата спазвам следните правила:
- Никакви бои
- Никакви сешоари и друг вид термична обработка
- Шампоан без сулфати
- Балсам и крем за коса без силикони.
Сами по себе си силиконите не са лоши, имат много приложения в козметиката и присъстват в 90% от продуктите за коса, най-вече в тези които са за блясък, за изправяне на коса и anti frizz. Проблемът е че силиконите не се отмиват с вода. Трябва шампоан със сулфати (99% от шампоаните), а този вид шампоани изсушават косата и ако се използват често, косъма почва да цъфти (естествено цъфтежа може да бъде предизвикван от други фактори).
На краищата мажа масло от жожоба, слагам съвсем малко и не го отмивам. Това масло е хранително, а същевременно не е много мазно, леко е, така че за коса е идеално. Освен че я подхранва, дава и блясък.
Няма смисъл да се подстригваш много. Не режи повече от 4-5 пръста (най-много) и помоли да ти оформят косата във форма на V. Така ще запазиш част от дължината, а същевременно ще си отрязала доста цъфтящи краища.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 47b1ffd711
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не го мисли направо я отрежи. Първо няма смисъл да имаш дълга коса ако е цъфнала. Колкото ш да я скъсшш съм сигурна, че ще изглежда много по-добре. А и все пак е коса, все някога ще порастне, спокойно. За растеж съм чувала, че хининово вода помага. И за да не цъфти втори път така, ходи на фризьор редовно.
Успех ти пожелавам и не се притеснявай.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 21489ebdeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря за хубавите и подробни коментари на всички:)

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 8e6bb604d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз моята си я режа сама през 2 месеца с по около 1 см и нямам цъфтежи. Открих за себе си, че като кълцам често и по-малко е по-хубава и става дълга.

 
  ...


...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 1f8e17eb1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Преди време пробвах маска с тривитаминол и не бях особено очарована. Може би е до човек.
За бързият растеж може да пробваш да масажираш скала, докато главата ти е надолу за 3- 5 минути, така стимулираш растежа, тъй като кръвообращението отива към главата. Трябва да се прави 7- 8 дни, не повече, като е препоръчително да е преди лягане. Косата израства с около 3 сантиметра. Пробвала съм го и действа. За един месец може да няма голяма разлика, но след няколко резултатите са добри. Другият метод е да триеш ноктите си един в друг за 15- 20 минути БЕЗ тези на палците. Звучи странно, но така също се стимулира растежа на косата. Може да го правиш преди масажа на скалпа. Този клип може да ти е от полза:
https://m.youtube.com/watch?v=VBk-3W0e0v4

За уплътняването на косъма използвам индийска къна, но си иска редовно къносване. С времето прави косата по- плътна. След няколко месеца къносване по два пъти на месец, косата ми спря да става на клечки, но спрях да я къносвам толкова често. Сеге не е плътна като преди, но не и ужасът, който беше.

За цъфтежа мога да ти препоръчам полиране, но косата ти може би е прекалено нацъфтяла по дължина за него. Но имай предвид, че докато полирането изчиства нацъфтелите краища, то и накъсва косъма, така че заздравяваща маска или качествена кератинова терапия след него няма да е лошо.


Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: f2483fb05d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 2 е дала грешна информация
.... косата расте по-бързо като я мажеш с масла -кокосово или бадемово и др
... има маски- маска с нийм и амла
... има шампоани- с масла
И не е нужно да се спира сешоара. Какви глупости само.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 6751fa32c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Здравей!
Малко късно коментирам, но мога да ти дам два откачени съвета, които нямам представа как и защо работят, но действат! Не изискват нищо!
Първия е след къпане да обливаш косата си със студена вода(не с ледена, за да не се разболееш, а по-скоро с леко хладка)! Не знам как, но действа. Косата ми е по-дълга, гъста и здрава. Беше ми интересно защо и прочетох на някои места, че студената вода стяга порите на косъма и поддържа косата глатка и лъскава.
Втория ми съвет е да не решиш косата си докато е мокра, защото се накъсва и почва да цъфти повече.
Грижи се за нея, не ползвай много сешоар(освен когато се налага), преси или други горящи косата уреди. Прави си маски и я реши от долу на горе(разбира се нямам предвид топиране, а да се решат първо връхчетата на косата и постепенно нагоре).

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker