Бихте ли пуснали дъщеря си на козметик? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Бихте ли пуснали дъщеря си на козметик?
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 1741 пъти
Здравейте! Аз съм майка на две дъщери (13 и 12г. ). По- голямата от две седмици ме моли да я пусна на козметик, за да почисти лицето и. Казва, че приятелките и са ходили, тях ги пускали и т. н. Взела е визитката на една козметичка, при която най- добрата и приятелка ходи. Преди Коледа всички родители се разбрахме да съберем определена сума пари и децата да си направят тържество, на което ние (макар и да седяхме на две маси разстояние :D) също да присъстваме.
Докато седяхме с останалите родители, неволно се сетих за желанието на дъщеря ми да отиде на козметик и погледнах момичетата от класа и, за да видя за какво е цялата врява. Някои бяха с напълно чисти лица, други като дъщеря ми- малко пъпки, но нищо извън рамките на нормалното за един тинейджър, а трети най- вероятно имаха проблем с кожата :(. Въпреки това всички си говореха нормално, смееха се и се забавляваха- никой не беше отхвърлен от групата, заради това как изглежда (или поне аз не видях такова нещо). Прибрахме се и молбите от страна на дъщеря ми пак започнаха.
Та въпросът ми е- бихте ли пуснали 13-годишната си дъщеря на козметик или смятате, че е прекалено малка още? Ако мислите, че е достатъчно голяма, ще можете ли да ми препоръчате салон в София?
Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: 3ac6a0d54a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравейте,
Пуснете дъщеря си на козметик...
Няма значение как тя изглежда според Вас.
Има значение как изглежда в собствените си очи. И какво ще и даде малко самочувствие в тази трудна възраст.
Вие като майка трябва да я научите да се грижи за себе си - как да поддържа лицето си. Как да слага грим, но без да изглежда смешно. Как да има самочувствие, но да бъде с покритие.
Вие не искате ли да се поддържате?
Дъщеря Ви също иска!
Моли ви детето да отиде на козметик - не за самостоятелна екскурзия в чужбина!
И, ако сега не и разрешите, то тя все някой ден ще събере пари и ще се престраши да отиде.
Просто и кажете, че я разбирате и ще я подкрепите. Цял живот ще го помни!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 49c86de302
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм почти на 13 години. Ако дъщеря ви има кожен проблем ИЛИ страшно много пъпки тогава ще е добре да посети козметик. Аз имам пъпки, но са разпръснати из цялото ми лице, но не са много. Иначе ако дъщеря ви ако има нужда тогава ще е нужно да отиде. :)


⭐Stargirl ⭐

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 75f5b3ee68
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравейте,
Първо официално ви поздравявам за разумната ви дъщеря, която преди това е решила да се посъветва с вас. Да, да се посъветва с вас, защото в крайна сметка ще го направи, ако й забраните нещо, то става още по- сладко. Напълно нормална е да иска да отиде на козметик за да и се почисти лицето, защото когато аз бях малка никой не ми предложи помощ и заради това в тийнейджърската си възраст 13-14 години отнесох много подигравки, но слава богу навреме ме спаси точно майка ми и после ме питаше защо аз не съм й казала, че искам по- рано!
Успех!


Сладката прасковка

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: ca2b3ea365
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тези с проблеми с кожата на 13 имат проблеми с това, което е в чинията на масата за хранене. По скоро са за режим на хранене и сън, отколкото са козметик. Козметика ще премахне симптомите/пъпки, точки/, но не и причината. Причината е неправилна храна и липса на сън и физическо натоварване до фаза изпотяване. От изпотяването, парната баня по-добра козметика няма.

Весела 2019 година!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 265da553bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Това почистване на лицето не е нищо особено и няма да и стане нещо, ако от това се упасяваш. Чрез пари и мазила се почиства дълбоко лицето не е нищо повече. Аз лично ходих и не останах очарована, не бих повторила от гледна точка, че сама полагам достатъчно грижи

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 4dc9fb2191
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ако има акне е по-добре да иде на дерматолог да ви каже как да си чисти лицето, каква козметика да ползва. Ще си реши проблема в дългосрочен план.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 70d02d2e22
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да.
Аз не виждам лошо в почистването на лицето. За мен е по-добре тинейджърите да се грижат за кожата си, вместо после да я покриват с коректори. Аз изкарах до 18-годишна без коректори, с често миене на лицето и почти нямах проблеми с акнето. След това започнах да се гримирам, порите ми започнаха да се запушват и ми отне време да върна стария вид на кожата си. Нека отиде един-два пъти, после ѝ купете почистващ гел и розова вода, за да поддържа кожата си чиста и в домашни условия. Тя е на 13 години, тепърва става жена и е препоръчително да се насочи към поддържане на чист вид, отколкото към безразборно цапане с некачествени продукти за разкрасяване.
Положението може изобщо да не е лошо при нея, но тя сигурно не се чувства уверена във външността си, щом ви моли да отиде на козметик, за да почистят кожата ѝ. По-добре е да избегнете бъдещи комплекси и да я уверите, че е правилно да отстранява несъвършенства и да поддържа хубав естествен вид, вместо да прикрива.
Вижте, козметик не мога да препоръчам. Съветвам ви да говорите с майките на приятелките ѝ, за да отидете при някой добър, който не работи твърде агресивно към кожата.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 8391ab2ba3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Извинявай, но аз на 14 години носех дори лек грим, че и първото гадже си хванах. На 13 да седите и да надзиравате събирането им е малко прекалено. Ако нямате доверие на децата си, това вече е друг проблем. Спомням си, че аз ужасно трудно убедих майка си да ми разреши да оформя веждите си. Подиграваха ми се много, а тя беше непреклонна. После братовчедка ми ми ги оформи и пред свършен факт трудно можеше да направи нещо. Сега на 12-13 гледат бюти влогърки, иска им се да пробват разни неща. Не вярвам, че козметична процедура и спирала за мигли (например) ще повлияят зле.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 347528a1ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Разбира се, че бих я пуснала. Даже ще се радвам много, че има голямо желание да се поддържа.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 7ce763bf2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Нормално е да иска да отиде на козметичка. И аз в тази възраст се запалих да престана да ходя като повлекана и да се грижа за външния си вид. Лично моето мнение е че грижата за кожата трябва да започне от 13-14 години. Аз не ходех на козметик, но леля ми ми правеше почистване на лицето през две седмици. Сега колкото до козметиците, обикновено нещата които правят не са кой знае какви чудеса, нищо особено, това аз от 16 годишна си го правех сама вкъщи, но щом момичето има мерак, нека да отиде. Все пак в това няма нищо лошо, не е опасно, пък и е в такава възраст в която започват пъпки, омазняване... Според мен ограниченията трябва да се прилагат в други области: час на връщане вкъщи, места които посещава, време пред компютъра...

 
  ...

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: c79579493b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Там ядат хора, много е страшно.

Alpha, ж. 30 г.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: f2b0e1fdd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Хахаххахахахх Н12 това беше страшно. А и едва ли жената ще повярва на базика ти, защото все пак не е дете!

S. U. N

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 268e520cfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Пуснете я задължително даже. :)

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: ab0442744a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Разбира се. Ходенето на козметик не е нещо супер страшно, особено ако има акне, което я притеснява. Какво толкова ще стане? Ще и направят парна баня на лицето. Защото е ясно, че за 13 годишна няма да ползват някакви тежки серуми и специални процедури. А в същото време дъщеря ти ще има самочувствие. Защото ние може и да не го разбираме, но на 13 е страшно важно да си като другите и не знаеш как може да и се срине самочувствие заради такава дреболия, че не сте я пуснали на козметик. Така, че ако моята дъщеря беше на 13 и ме беше помолила за нещо толкова безобидно в никакъв случай нямаше да и откажа. Не, че ще и правят кой знае какво на лицето, просто заради самочувствието и.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker