Ежедневен грим за 13 годишни - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Ежедневен грим за 13 годишни
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 2887 пъти
Здравейте! Както разбирате от заглавието на темата днес ще си говорим за грим. Също така ще ви задам и няколко въпроса, на които се надявам да отговорите :)
1) Според вас какъв трябва да е ежедневния грим на едно 13 годишно момиче?
2) Може ли да се ходи на козметик, ако например искам да ми махнат ненужните косми около веждите?
3) Според вас коя е най-точната възраст за гримовете?
4) По-скъпите марки по-добри ли са от евтините?

Моите отговори:
1) Гел за вежди, коректор за пъпките, гланц за устни
2) За това не знам и затова вие ще ми отговорите долу в коментарите :-)
3) Не знам. Зависи каква е кожата на лицето. Например с много пъпки или с 4, 5
4) Според мен, да

П. С. За коментарите от сорта на-"Вместо да се занимаваш с тия простотии вземи да научиш някой урок! "-аз си уча уроците и даже успеха ми е много добър. Просто ми е интересно да науча нещо повече. И към темата-знам, че гримовете състаряват кожата, но когато качеството на продуктите е по-добро, кожата по-бавно остарява. Но аз не обичам да слагам гримове в огромни количества. Не искам да виждам хейт коментари, а да отговорите на четирите въпроса отгоре, които съм задала! Съжелявам, ако имам пропуснати грешки! Приятен ден/нощ!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: 4e4a4c2be9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей!
1. Коректор, гланц за устни, молив за очи, спирала.
2. Може, стига да са съгласни родителите ти. Но всъщност е нещо което може ти сама да правиш. Махаш си ги с пинсета. Просто скубеш космите които са доста излезли от формата на веждите. Не е бижно да се правят драстични прпмени във формата на веждите поради две причини. Първата е че може да не ти отива и ще трябва да чакаш доста докато ти пораснат отново. Втората е че при постоянно скубане на веждите косъмчетата в крайна сметка престават да растат завинаги. И представи си сега, ако ти направят веждите много тънки и години наред поддържаш тази форма, примерно като станеш на 25 да искаш да ти бъдат отново по-дебели. И няма да може защото вече никога няма да можеш да си върнеш предишната форма. Затова по-добре си ги прави сама вкъщи, махаш само космите които са излезли от натуралната форма. А ако някой ден искаш да пробваш да им промрниш формата, с ножичка. Ножичката не засяга корена и след няколко дни отново ще ти пораснат.
3. Според мен на 15-16 е ок и нормално едно момиче да се гримира (стига да не прекалява и да го прави с вкус). Но аз лично започнах на 14 хихи.
4. Не винаги скъпите марки са по-хубави от по-евтините. Зависи от конкретния продукт. Освен това цената на продукта не я определят само съставките, а и името на марката, моделите които и правят реклама... Тоест, когато си купуваш козметика на Лореал примерно, ти плащаш освен продукта и името на фирмата която е престижна, плащаш заплатата на моделката която прави реклама, плащаш рекламите по телевизията и списанията...
Его кои марки използвам аз: Essence, Mayballine, Bourjois (малко по-скъпа от предишните две), Catrice, Revolution. Последните две не знам дали ги има в Бг. Средна гама и достъпни цени.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 1e4d238e8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На 13 нямаш нужда от грим. Толкова е просто. Сега си млада и свежа, още растеш. Не се затормозявай от толкова ранна възраст. После няма да можеш да излезеш без грим.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: fb40d33a0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   1) Според вас какъв трябва да е ежедневния грим на едно 13 годишно момиче? Коректор, гланц и може би спирала.
2) Може ли да се ходи на козметик, ако например искам да ми махнат ненужните косми около веждите? Да, разбира се, това че си на 13 не означава че трябва да ходиш с гъсеница на лицето.
3) Според вас коя е най-точната възраст за гримовете? 16, 17 години, когато повечето момичета започват да приличат не толкова на момичета.
4) По-скъпите марки по-добри ли са от евтините? Не. В много случаи плащаш повече за името отколкото за продукта (така е и за дрехи, обувки), всъщност трябва да смениш голямата марка със здравословната. Но трябва да се поразровиш (струва си, ще си дадеш парите и ще го сложиш на лицето си). Както примерно с обувките на Найк и Адидас - реалната им цена е около 15 долара, възползват се от хора в много лошо състояние да им направят обувките за възможно най евтино и я виж ти продават обувките с нули отзад. Същото важи и за H&M, ZARA, LOUI VUTTON, и още много. Та за грима - не гледай толкова марката много рядко вече се случва тя да е качествена, защото е изградила просто имидж. В 90% от случаите са същите като евтините дори да не казвам че може да се правят в едни и същи фабрики и просто да слагат различни етикети (както правят с храната). Аз лично направих грешката да започна на 17 да се гримирам и си купувах само маркови и скъпи неща, защото нашите имаха пари и си го позволявах, но после реших сама да си проуча и да пробвам. Вече си вземам от дрогерията неща.
НАЙ-ВАЖНИЯ СЪВЕТ - това е най-важното от всичко което съм написала. Та няма нищо лошо да искаш да се гримираш, дори за някой повод - нека трябва да си по-различна от ежедневието. Но трябва да имаш граници, които да си сложиш. Нали знаеш кифлите, които без грим не могат да отидат и до магазина(защото аз познавам такива момичета) или ги е срам да излязат някъде с истинската си същност. Това е психологическата част на грима, толкова се привързваш към него и към идеята да изглеждаш перфектна (защото примерно получаваш повече лайкове, харесват те повече момчета, абе като цяло повече внимание и комплименти), че забравяш че не си се родила с контури, бляскав розов цвят устни и черни сенки и няма нищо лошо в това да те виждат в естествената ти форма. Това, което искам да кажа е, че ако си изградиш връзка с грима, като не можеш да излизаш без него или да отидеш на първа среща без грим, значи връзката ти с грим е нездравословна и си станал като наркоманите за наркотици. Преди имах такава лоша връзка с грима и с любовта към себе си, но си изградих правила и граници:
1. Винаги на първа среща с момче отивам без грим (може да се облека по-стилно, да си оправя косата). Искам да види истинската ми същност и ако ме хареса такава, няма да се притеснявам по-нататък пред него да бъда естествена.
2. Тежък грим само по поводи - дискотека, нова година, рожден ден, балове.
3. Когато излизам за малко не нося грим - тоест до магазина, за разходка с някой в квартала, и т. н.
4. Имам един ден в седмицата в който не нося и капка грим. И не говоря за неделя, когато съм си в нас а примерно понеделник.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: d0bdd6663f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката-Благодаря ви за съветите и коментарите. Аз не искам да нося страшно много грим, защото знам какви са последствията след време. Просто искам да съм с добре оформени вежди, а не както в един коментар с "гъсеница на лицето"-това много ме разсмя. И все пак отново ви благодаря за коментарите. Наистина само при по-специални поводи може да се добавят повече неща, но в ежедневието гримът ще е по-лек. И ще ви помоля за нещо-моля ви вижте ми историята-Моята история и проблемите с приятелството. Просто искам да ми двете съвет-но естествено след като прочетете темата. Приятен ден/нощ!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: feee49e4ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Сега ми се струва много ранна възраст, но пък и аз пораснах...
1) Според вас какъв трябва да е ежедневния грим на едно 13 годишно момиче?
Спирала и гланц. Не е хубаво да си слагаш коректори и други от сорта, защото те запушват порите, а ти си в пубертета и това само би направило акнето по-зле.
2) Може ли да се ходи на козметик, ако например искам да ми махнат ненужните косми около веждите?
Тук съм съгласна. Аз съм наследила веждите на баща ми, на 13 години се разплаках, защото съученик ми се беше подиграл за веждите. Майка ми ме видя, взе пинцета и ми реши проблема. Сама се справям с всички козметични процедури, не ходя на козметици, но не виждам проблем, че други го правят. На тези години е по-добре да ти помогне човек с опит, отколкото да направиш положението по-зле.
3) Според вас коя е най-точната възраст за гримовете?
Може би поне 15-16 години.
4) По-скъпите марки по-добри ли са от евтините?
Не е задължително да са по-добри. Стреми се към качеството, независимо от цената на продуктите. Има марки с достъпни цени, които са доказали качеството си в годините. Има и много прехвалени, които изобщо не си струват цената, в този случай плащаш за марката, а не за друго и няма особен смисъл да го правиш. Много е важно кожата ти да реагира добре на гримовете, които използваш. Малко преди бала се нацапах с гримове на приятелка, които не бяха добри и в резултат обикалях дерматолози.

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: d0bdd6663f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   До Н3-Аз няма да си слагам един тон грим, а и казах, че искам да отговорите на въпросите, а не да ме критикувате! Н1 и Н2 сте прави и благодаря, че сте отделили време, за да прочетете историята ми и както и да напишете вашите отговори!
От авторката

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 8aa03a44b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм на 12 години и след 5 месеца ще ставам на 13, и не мисля да се гримирам, защото ако сега започна да се гримирам то на 20 години като стана ще приличам като на 40! По-добре не се захващай, аз си слагам сенки и гланц само на специални поводи(предимно на училищните тържества), не подлагай лицето си на химията! Като станеш на 18 си слагай някакъв грим, но сега си твърде малка, на мен ми казват да си слагам лек грим(червило, сенки и спирала) чак на 18 години! Не бързай да порастваш!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 71a31dd362
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Момиче на 13 с грим изглежда нелепо! Това триене на грим от ранна детска възраст ще ти състари преждевременно кожата и на 30 ще съжаляваш!
Просто гланц ще ти свърши работа.
И спирала на ПОВОДИ!
Но никакъв фон дьо тен

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: c1130b893d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Здрасти! На 13 кожата ти е млада и свежа и не ти трябват тежки гримове. По-скоро трябва да се грижиш кожата ти да е винаги чиста и да се храниш възможно най-здравословно, за да сведеш пъпките и черните точки до минимум. А иначе спирала и гланц за устни са ти напълно достатъчни за всеки ден. Вече ако ще ходиш на купон можеш да сложиш сенки, червило и по-тъмни цветове, но за всеки ден, ами просто няма смисъл. Имаш най-хубавото нещо младост! Така, че просто трябва леко да подчертаеш това което имаш, а не да изглеждаш като с маска.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 13e78b7f94
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Благодаря ви за всички коментари и мнения! И сега по темата-Отказахте ме от коректора, но гланц за устни ще си слагам. Спирала в никакъв случай! Освен гланц, едно хидратиращо кремче за лице и готово! А и чак сега осъзнах, че гел за вежди не ми трябва, защото веждите са ми достатъчно тъмни. Н7 можеш и във ежедневието да си слагаш гланц за устни, но сенки не. Н8 съгласна съм с теб. И отново благодаря ви за съветите и отзивите!
От авторката

 
  ...

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: a43c6ec14b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   1. Никакъв. Просто не е нужен. Добре де, слагай гланц щом те кефи, но по-добре балсам:)
2. За козметика подкрепям. Не само за веждите, но и за пъпките.
3. Точната възраст е, когато започнеш да ставаш повече жена. Примерно 16 години е добро начало.
4. Не винаги, но в повечето случаи е така.

Alpha, ж. 29 г.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 86fdeb3175
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   1) Коректор, сенки/молив за вежди, ако са ти рехави или тънки, съвсем малко руж, близък до естествената руменина на лицето ти, гланц или балсам за устни (без съдържание на парафин)
2) Да, особено ако имаш видими косъмчета между веждите. Потърси наистина добър козметик, който само да почисти веждите ти и леко да ги подстриже. Случвало ми се е да ми изтънят веждите с две трети, плакала съм и съм ги рисувала с молив няколко месеца и добре, че пораснаха и намерих добра козметичка.
3) Аз започнах на 14, но от 12/13 годишна проявявам интерес към хайлатри, сенки и всевъзможни гримове, но честно казано рядко ползвам повече от 3/4 грим продукта на ден, малкото е повече :)

Ж15

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker