Килограми след раждането - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Килограми след раждането
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 1553 пъти
Здравейте, родих преди 7 месеца по време на бременноста качих 30 кг, от които 20 вече ги няма, но последните 10 вече 2 месеца не мога да ги сваля, не мърдам и грам, преди години съм сваляла и 50 кг излишно тегло от себе, но сега нещата забиха и не потръгват, което е голяма мъка за мен понеже килограмите са ми болна тема!
Също след раждането всякаш ханша ми е по-широк, така ли ще си остане не знам и гръдната обиколка също(не кърмя вече и не става дума за самия бюст), а за гръдния кош предполагам ме разбирате. Нямам много възможности в момента да мога да си хапвам плодове и зеленчуци понеже съм по майчинство и средствата основно ги заделяме за малкия с мъжът ми. Храненето ми е на обяд не закусвам и не вечерям, пия много кафе 5, 6 на ден(дали не прекалявам с захарта? ). Преди килограмите ги свалих с много движение и хапване на салати и плодове на корем. Не ям сладко, хляб ям 2 филии, без сол, сирене ям, салам от магазина също ям(това ми е грешка знам, но времето ми не достига и хапвам на крак). Та искам съвет и малко кураж, че съм забила яко на едно място и ми трябват съвети от хора минали през това, най-вече мами като мен.
Благодаря предварително, пиша от мобилен извинете ме за допуснатите грешки!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: 7efa5aed52
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Надежда има за всеки, който наистина иска да постигне резултати. Друг е въпросът дали е готов да се пребори със собственото си невежество - не визирам теб, говоря принципно. :) Сваляла съм изключително много килограми във времето, грешките ми и провалите ме насочиха към това да чета много по отношение на здравословното хранене, спорта, кое действа, кое е градски мит, какво са всъщност микро- и макронутриентите, защо постоянно говорят за тях и са толкова важни, как се постигат най-бързи резултати в отслабването, а най-бързото и най-здравословно ли е, разболяваме ли се от незнание по отношение на това какво слагаме в устата си, и все в този дух. В крайна сметка установих, че човек може да бъде и здрав, и красив. Много здрав и много във форма, но е нужно да разбере как наистина работи системата му, да се интересува от себе си и тялото си, както и да не очаква огромни резултати от него за дни или седмици при положение, че е трупал тегло в продължение на години. :)

Сега, нека опитам да разгледам из основи информацията, която си подала за сегашното ти хранене: доколкото може да се каже, живееш само на кафе, сирене и салам, така ли? Само това ли ядеш, защото ако е така, ето какво приемаш всъщност: от многото кафе - огромни дози кофеин, а може би и захар (ако добавяш), което изхабява нервната система и се лепи директно по дупето и коремната област; от салама - абсолютно нищо полезно, в България няма салам, който да се прави от нещо друго, освен рога, копита, карантии, желиращ агент и 125 Е-та, наредени едно до друго в безкрайна редица (така казано, саламът бавно, но сигурно си те разболява); сиренето - ако е от евтините и по-достъпни сирена, работата е горе-долу като при саламите, можеш и сама да прочетеш как се прави такова сирене и как му реагират кръвоносните съдове. Тоест, пак продукт за масово изтребление.

Тъй като споделяш, че парите в момента са кът, помисли за също достъпни, но в пъти по-здравословни варианти на сегашния ти хранителен режим. Например:

1. Опитай всяка седмица да намаляваш дневния си прием на кафе с едно-две кафета по-малко, а впоследствие може да минеш на чай, горещо какао или леблебия с подсладител (естествените подсладители са по-скъпи, а тези от типа на Захарин-а (търси в аптеките или на щанда за диабетици в супера) меко казано са неособено полезни, но като за някакво начало и отказване от захарта в топлите напитки, са супер);

2. Вместо бял хляб, вземи си черен. И вместо да ядеш по две филии, яж по една или по половин. Пий много вода между храненията (чаша преди и чаша след ядене), може с капка лимон, може и без, както ти е приятно.

3. Не яж салам. По-добре е да търсиш чисто месо или риба на добра промоция, преглеждай редовно брошурите и не само на една верига. В случай, че има находка, приготвяй месото на пара или печено, без мазнина.

4. Приготвяй си супа в големи количества и си хапвай без угризения. Подправките са евтини, винаги има промоционални моркови, зеле, гъби и т. н. (не слагай картофи и ориз в супата, висококалорични са и високовъглехидратни също, а ти търсиш сравнително бърз ефект). Няма да са ти нужни кой знае какви количества за една супа, така че финансово едва ли ще те натовари твърде много. Можеш да си правиш и застройка, ако ти харесва така. Експериментирай с най-различни зеленчуци, които намериш на добра цена. В една супа може да се сложи и много, и малко, но ако е овкусена прилично, става за ядене и пълни стомаха. После бъбреците вършат останалата част от работата и системата се прочиства доста добре.

5. Включи и малко спорт в уравнението, ако не припадаш от изтощение покрай детенцето. Дълга разходка или лек крос, стъпки вляво-вдясно със слушалки в ушите, каквото и да избереш, стига да натоварва мускулите, е чудесна възможност. Бъди редовна в това и ще видиш резултати още на първата седмица.

6. Самомасажите на проблемните зони също са добра идея. Ползвай груба хавлия, гъба или само с ръце, ако нямаш нищо подходящо подръка. Чувала съм за успешни експерименти и с точилка. :) Хубаво се размесват мастните депа, до леко зачервяване, после мацваш малко мазен крем (всякакъв става) върху стриите (ако имаш такива), и готово. Лично съм се убедила, че този метод работи.

7. Помисли какво ядеш и как да го заместиш с по-нискокалорична и полезна алтернатива. Пример: кисело мляко 3. 6%, което може да спреш да купуваш и да ядеш 1. 5 или 2%; същото с прясното мляко; извара нискомаслена (евтина е) вместо сирене; 5-6 маслини вместо лъжичка олио; вода вместо газирано...

Успех!
Прегръщам те!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: f6357207fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Брой калории не надвишавай 1200 калории. А и ти самата си си виновна, за какво ти е да нашълнееш 30кг по време на бременност се препоръчва 10 кг, ако ядеше нормално, а не за "двама" както се казва. Избягвай въглехидратите, яж само зеленчуци, плодове, яйца, месо и НИЩО друго.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 367f64c1e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Със сигурност захарта по 5 пъти на ден трябва да я махнеш от живота си. Просто никакъв шанс не си даваш с нея, пробвай стевия или без захар. Точно 5 дни ще ти нагорчава кафето и ще свикнеш.
Аз много бързо свалих и мисля, че се получи, защото детето ми получаваше обрив, когато ям млечни продукти. Наложи се да ги спра, докато кърмя, а бях голям консуматор. В същността си млечните продукти са си кърма от животно, съдържа хормон на растежа - обратното на отслабването.
Яж, каквото яде детето. Аз просто нямах време да правя друго, освен да сваря повече овесени ядки, картофи, моркови, броколи, месце. Моите ги овкусявах с черен пипер, лимон и сол. Каквото остане на крем супа.
Вечерта и без това няма време за друго - скара, яйца. То така става, че все имаш картофена салата, ориз и супа и само сглобяваш. Така цялото семейство започнахме да се храним здравословно, от мързел да готвя отделно. Мисля, че е по-добре, отколкото хем да готвиш за детето, хем вие да карате на филии със салам.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 15dd2e770e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Може да пробваш зелено кафе, да тренраш. Аз също не съм предишните килограми преди 5 години да речем. Вече и чакаме и второ дете. Може да намалиш захарта, да закусваш и по - малко кафе.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 0fc59a5493
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Номер 1 благодаря ти много, прекрасно е това което си написала и полезно! Ще те послушам и почвам.
Номер 2 виновна съм, че бях с кръвно 150/100 и лежах повече от силното главоболие и лекарства 4 вида които приемах, за да може да се роди здраво детенцето, задържах супер много вода и я карах на плодове и зеленчуци, това не ми попречи да кача 30 кг!
Относно кафето да ще го намаля, определено ми е голям проблем

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 3994cb75cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Трудно е наистина без плодове и зеленчуци, но ти все пак геройски си се справила с първите 20 кг, нормално е последните 10 да са най-трудни за смъкване.

Помисли да включиш поне прясна зелева салата преди всяко хранене - зелето е една от най-евтините храни, а ползите за храносмилането и при отслабване са многобройни.

Kафето, защо не пробваш вместо със захар да го пиеш с нискомаслено мляко? Така даже ще бъде протеинова напитка, ако категорично не можеш без сладко вътре - таблетки стевия подсладител от аптекета, не са скъпи и стигат за много време. От честото пиене на кафе освен това най-вероятно и огладняваш, защото ускорява метаболизма. Пробвай да намалиш кафетата до 2-3 на ден, а останалите пъти като ти се припие нещо си вземи какао на прах и си приготвяй напитка (може да добавяш и мляко) или пък кафе Инка, което е доста приличен заместител на кафе от цикория и ръж.
A може и да се пробваш с билкови чайове - също са добра и полезна алтернатива.

Сандвичите и сама усещаш, че не са удачен вариант, а и продуктите не са качествени - мини по-добре както и другаде те съветваха на леки супи и манджички (внимателно с добавената мазнина и без запръжки! ), от които да не се притесняваш да си досипваш.

Друг трик е - 20 минути преди хранене да изпиваш две големи чаши вода.

Виж и всеки ден сутрин и вечер да правиш поне по 20 мин тренировки - виж в youtube клипчета с пилатес упражнения - супер полезни са за укрепване на таза и стомашната и гръбна мускулатура след раждане, подобряват стойката и се изгарят и страшно много калории с тях! Ще се почувстваш много по-добре като започнеш и ще видиш, че ще ти дойде ентусиазъм и тренировките ще са ти приятни.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 3994cb75cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Забравих да допълня: след като в момента не кърмиш, опитай да си включиш един разтоварващ ден през седмицата само на течности: вода, чайове с мед или домашен айрян - също е страшно ефективен и полезен навик, подобрява много метаболизма и е страшно ефективно.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 4c8fdf2708
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   И тук всичко е математика. Изчисли си дневния калориен прием според твоята височина тегло, физическа активност и желани резултати. Им а калкулатори в интернет. Например, ако са ти необходими 1200 кал, за да сваляш, можеш да си ги набавяш под каквато и да е форма - шоколад, торта, чипс, тесто, захар и пак ще отслабваш. Разбира се, много по-добре би било да внасяш качествена храна на тялото. Нали знаеш разликата между лекарството и отровата? А именно количеството. Не ти трябва никаква 90 дневна или детокс диета, както и други подобни изтезания. Необходимо е ВОЛЯ, за да приемаш по-малко количество храна. И не на последно място спорт. Разбирам, че ежедневието на майките е много натоварено, особено покрай грижите за детето и домакинството, но опитай поне 40 Мин дневно интензивни упражнения.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: b37d41ee95
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Благодаря много за съветите слушам и изпълнявам :) да сте живи и здрави!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker