Белези от епизиотомия? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Белези от епизиотомия?
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 1794 пъти
Здравейте. Жена на 25г. съм и съм бременна с първо дете. Попринцип съм много суетна и харесвам тялото си. Не бих искала да раждам с цезерово (освен ако не се наложи), защото е по-тежкия вариант според мен и остава ужасен белег за цял живот. Наскоро разбрах обаче и че при нормално раждане доста често се налага цепване или се получава разкъсване от напъните, което си го представям много болезнено и оставящо обезобразяващ белег. Може ли някоя дама минала през това да ми даде малко повече информация?

ПС. Пределно ми е ясно, че и двата белега няма да се виждат от хората на плажа ило където и да било. На мен не ми пула за хората така или иначе. Искам аз да се харесвам и да се чувствам добре я тялото си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: 5d38f16307
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Родих преди 7 месеца с епизотомия 6 шева имах,белези не виждам никакви перинеума ми беше шит.Относно това как ще ти е белега не бъди суетна,ти ще бъдеш майка не манекенка! Това са най-красивите белези.Белезите на живота който се носила 9 месеца,имам и стрии даже,но нямам намерение да ги премахвам.Мъжът ми след раждането на детето още повече ме обича и харесва най-важното много повече ме уважава,защото присъстваше на раждането и видя през какво преминах аз раждавето ми бише много трудно! Лека бременност и здраво бебе на края!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: fb94e332a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Там л се ще гледаш, и какво значение има? Нищо няма да се промени.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 37d4906b98
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ох, като почнете с тази изкуствена приповдигнатост като на номер 1... какво му е лошото, ако жената иска и след раждането да изглежда красива и добре? Kрасиви били белезите, пък стриите били едва ли не повод за гордост...

Нима е срамно една майка да има хубаво тяло и да е атрактивна и поддържана? Ако ти е все тая, как изглеждаш - ок, но защо трябва да обвиняваш останалите, че са суетни?
Който положи усилия и му е важно да продължи да изглежда и да се чувства добре - обикновено успява. Много жени, на които професията им е обвързана с външния вид, успeшно предотвратят и появата на белези и за отрицателно време да влязат във форма. Ако положиш усилия, ще има и резултат.

Така че, авторке, не се шашкай - ако искаш леко раждане и бързо възстановяване, гледай да не напълняваш повече от 10-12 кг общо по време на бременността, да се движиш много и да поддържаш мускулатурата тонирана: гимнастика за бременни, плуване и водна гимнастика, йога за бременни са особено подходящи. Белезите от епизиотомия, ако всичко е направено както трябва, най-често нито се виждат, нито се усещат. Моите наблюдения са, че жените които по принцип държат на външния си вид, спортуват и се грижат да изглеждат добре, най-често успяват и след раждането бързо и лесно да влязат във форма и да си върнат предишната визия - въпрос на мотивация е.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 12fbd3fd28
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хем казвам, че за мен има значение, а вие пак ме убеждавате, че няма. Странно...

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 80724c64e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От 1 до 3, не съм казала нищо лошо, никой не те е натискал да скачаш като жаба да се перчиш на коментари в нета!

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 7b1ea258b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ами като има значение за теб, кой те кара да забременяваш? Белезите от епизиотомията са най-малкият ти проблем, след раждането на детето нищо в живота ти няма да бъде същото!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 12fbd3fd28
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До 6.

Благодаря ти за коментара. Би имал някакво значение ако името на темата беше "Ще се промени ли живота ми след раждането? ".

Не мога да ви разбера бе хора. Как вие решавате, кое ми е проблем и кое не е (след като ясно съм пояснила кое е със сигурност)...???

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 48660af077
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Еххх... пак има от онези кофти коментари от хора, които не са прочели цялата история, видяли са заглавието и са решили просто да оставят коментар от по едно изречение с цел да накарат автора да се чувства по-зле.
Авторке, сега по същество и по темата - родих преди една година. Аз съм слаба, грацилна, нямам нито една стрия, обаче перинеума ми избеля и се наложи да го срежат. Имам 5 шева. Отдолу съм същата, пак тясна, според мъжа ми дори повече, но аз не вярвам това. Както преди съм си. Епизиотомията, за която питаш, не си личи. Важно е и как докторът те е зашил. Моят се стара доста, вярвам че и при теб ще е така. Разкъсванията са грозни, но когато не те оставят да се разкъсаш, а те срежат - тогава по-хубавосе зашива и стои почти незабележимо. Само като разпъна много кожата и се вгледам супер отблизо с огледало виждам къде има леки следи от събрана кожа в едно. Но да ти кажа... според мен по-правилно е да ти кажа, че няма да си личи след време. Но белега от секцио няма махане и после там мястото е безчувствено, удебелено и стои грозно. Дано не ти се налага. Можеш да си запазиш тялото след раждане, това е напълно постижимо. Аз го казвам от личен опит. Единствено нямаш много власт над това, че талията вече няма ти е така тънка и кожата на външните срамни устни ще е малко по-мека и разпусната, но това е твое усещане, визуално е същото като преди. Ако кърмиш корема ще ти се прибере за седмица. Аз на 40 ден от раждането си направих снимка и я сравних с една отпреди раждането - имам си леки плочки, не тренирам, но имам добри гени и с малко усилия имам ефект. Просто мога и по бельо да се снимам, вярвам че и ти ще си така, ако не се тъпчеш за двама, а се храниш добре и ходиш. И един съвет - ходи много. Аз навъртах по 10 км на ден инакрая родих супер бързо, една седмица преди термин.
След раждането епизиотомията минава напълно за около месец. Не се плаши. Всичко ще е наред. Не си личи. И наистина после толкова са грижите, особено около прохождането и захранването, че ще забравиш за тази епизиотомия. Храни си се правилно и се поддържай, това е достатъчно.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: b98bdfa9d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Благодаря номер 8. Радвам се, че все пак се намират читави и интелигентни хора в това общество от орки.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker