Дълготрайно изправяне на тънка коса...Моля за съвет, отчаяна съм - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Дълготрайно изправяне на тънка коса...Моля за съвет, отчаяна съм
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 1755 пъти
Привет, обръщам се към вас с молба за съвет. Косата ми е доста суха по краищата, къдрава, тънка и се оплита лесно. Огромна мъка ми е да се занимавам с нея, отнема ми много време да я оформям преди да изляза, а и не задържа формата си за дълго. Изглежда ужасно в повечето случаи, да не кажа всички. Много ми се иска да направя трайно изправяне и говорих с фризьорката ми по въпроса, но тя ме посъветва да не се изправям, защото косата ми щяла да стане на топка. Точно това и бяха думите. Малко ме съмнява това, понеже не съм особено доволна от услугите ѝ и не смятам, че е много компетентна. Въпроса ми към вас е има ли тук някоя, с коса като моята и да се изправила трайно? С какво се изправихте? Доволни ли сте?? Някакви странични ефекти, ако може така да се каже? Колко време косата издържа права? Някакви специални продукти за поддръжка? Колко време след процедурата не трябва да се мие косата?? Цена? И, разбира се, в кой салон, в кой град? Бих отишла където и да е, само за да се справя с този огромен проблем за мен. Много ме тормози това и вече направо се отчаях. Благодаря за отделеното време!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: 920bbc3a29
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Опитай да си я оформяш с пяна за къдрици след къпане. С постоянно изправяне само си гориш косата и може би затова е тънка и изтощена. Има маски за след къпане (без измиване), които предотвратяват заплитане. Аз си слагам такава и после пяна и се оформят много добре къдриците. Представи си ако си я изправиш трайно, как ще изглеждаш като започне да ти расте твоята къдрава коса. Недей да рискуваш да си съспваш косата, а извлечи плюсовете на къдравата коса.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 2f8653da8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Привет. Аз имам същата коса. Трайното изправяне е кофти, правилно ти е казала. Аз си реших проблема като си купих професионална преса за коса. Ноте съветвам да си вземеш, ако имаш пари, преса на Diva, защото плочите имат масла от арган, макадамия и кератин. Пуска мазнина докато изправя и запечатва косата, става копринена и стои така до следващо миене. Друга преса вече не признавам, откакто взех тази, а много и се чудих, защото е скъпа. Аз на фризьор не ходя. Само 2 пъти годишно за връхчетата. Къносвам се с черна къна и от години цъфтежи не съм имала.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: d408f2797c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Можеш, вместо да си гориш косата, щом и без това е суха, просто да се подстрижеш подходящо. Интернет е пълен с всякакви прически, сигурно ще намериш и такава, която да е точно като за теб и лесна за поддръжка.
Една позната с къдрава коса в момента е подстриганата с идеалната прическа за нея. Къдриците са запазени само отгоре, отстрани е по-късо. Изглежда много женствено, макар да е с къса коса.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 0369c70681
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не те съветвам да го правиш. Подобни процедури имат траен ефект, но третират косата агресивно и тя се изтощава. Няма да стане точно на топка, но вероятно ще започне да се накъсва, ще се изтощи още повече и няма да изглежда така добре, както ти се иска на теб. Ако ти е голям мерак, гледай първо да възстановиш косата си, а чак след това да прибягваш до трайно изправяне.
Смени фризьора, поискай да режат до здраво. Закупи си маски и шампоани, по възможност пак от фризьора. Няма да излезе евтино, но ако ще подобри здравината на косъма, то парите ще си струват. Има и продукти на билкова основа, които също са много добри, тук в сайта бях чела за марката TianDe, опитах и останах безкрайно доволна от всеки закупен продукт. Косата ми беше тънка, заплиташе се, космите се късаха по краищата, пълен кошмар, но се оправи за отрицателно кратко време. Спрях да използвам преси и сешоари за близо година, сега е като нова и се оформя много по-лесно от преди, защото е здрава. Докато косата ти е изтощена, все ще изглежда зле и трайното изправяне е по-вероятно да влоши положението, отколкото да го подобри.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 34737832cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Прави са жените, които ти писаха досега.
Съветвам те и аз да започнеш първо с подстригване и след това 1-2 пъти седмично маски. Масла, домашни продукти, купешки маски и балсами. Задължително при всяко къпане балсам или маска за коса.
Моята коса е много здрава в момента. Е, има и цъфтежи, но не са много. От средата на август не съм я подстригвала и всеки ми казва, че доста е пораснала.
Значи първо спираш преси, маши, по възможност сешоара (аз не мога, от време на време я оставям да не я суша, но в повечето случаи я суша и я оставян леко влажна, изстива ми главата просто). Преди това на влажна коса пръскам хининова вода в корените, а краищата мажа с пантен серум за коса против оплитане на краищата. Суша косата и после пръскам със спрей за коса - в момента съм с ейвън, но на Виктория и пантен има хубави спрейове на достъпна цена.
Понякога мажа краищата с ампула арганово масло.
Не я изправям, не я боядисвям, не я къдря. Само по повод и това е 2-3 пъти годишно.
Правя и домашни маски - яйца, бира, мляко, хума, а когато не ми се смесват разни съставки си мажа косата с Тричуп или някакво масло - арган, кокосово, зехтин, рициново и др... Абе има много маски, стига да ти се занимава и разбира се - да искаш да си оправиш косата.
Аз обожавам къдрава коса и също имам приятелка, която има къдрава, но много суха. Но и тя нищо не й прави. Подарих й един балсам за коса, който ми беше останал малко и от тогава ползва балсами. Гледам да я накарам да я поддържа - иначе няма да стои никак.
Имах една учителка с коса до кръста, черна и къдрава на охлювчета. И тайната- на влажна коса облива с бира и издухва косата. Не я реше никога. И стои перфектно.
Пяна или серум за къдрици също биха свършили добра работа. Може и с дифузер да пробваш.
Дано да съм помогнала :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker