Фитнес и промяна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Фитнес и промяна
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1498 пъти
Здравейте приятели, нуждая се от съвети и мнения за това направо по темата. Аз съм на 18 години и съм 60 килограма, висок 1. 78.. Искам да кача килограми, дори не много ако трябва да съм честен.. Започнах да ходя на фитнес три пъти в седмицата с надеждата да кача мускулна маса и преди всяка тренировка се меря на кантар след което заспивам дали имам напредък или не. Купих си гейнър на scitec nutrition 2250g, не знам дали ще има ефект от него пия го от една седмица качил съм един килограм но.. Мненията в Интернет са много различни относно тези гейнери въпреки това реших да пробвам. Започнах да се храня по добре, насилвам се да ям и си следя калориите до колкото е възможно, ще видим какво ще стане. Заедно с тези неща тренирам три пъти в седмицата, вторник - гърди и ръце, сряда - гръб и корем, петък - рамо и ръце. Събота и неделя ако ходя правя главно крака, не наблягам на тях защото съм тренирал футбол, може би е грешка за това пиша в този форум. Въпросът ми е на прав път ли се движа, трябва ли да променя нещо и ако да какво..? Приемам препоръки, съвети, общо взето всичко. Наистина трябва да кача килограми, не се харесвам така, приятелката ми е моята мотивация и е много важно да си стегна тялото. Не знам до колко е вярно но мисля че имам и бърз метаболизъм което може би е причината да не качвам от ядене. Причината да мисля така е че аз понякога се тъпча доста и не качвам, а мои приятели качват без проблем. Благодаря че прочетохте темата, ще съм благодарен също и ако оставите мнение по въпроса, препоръка, нещо относно тренировките дори. Забравих да спомена че нямам възможност да си наема инструктор. Трябва ми някакъв режим, нещо което да спазвам.. Преди бях започнал да тренирам със същата цел но понеже не видях ефект се отказах.. Което беше глупаво от моя страна защото за ефект бая трябва да чакам. Не съм мръднал от 2 години на килограмите си и ми е много, много важно да кача този път :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: 1d9199ed80
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Смени тренировката на първи ден гърди-бицепс, втори ден гръб-трицепс, трети ден крака рамо. Корем прави накрая на всяка тренировка. Правиш 3 упражнения на мускулна група 4 серии по 8 повторения, единствено на корем 2 упражнения по 3 серии. Ако ядеш и по 5 пъти на ден и ще натрупаш маса за нула време.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 2b9800b9c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Бъди млад, макар и слабичък като фигура, бъди разумен като човек, вземай правилните решения за своето бъдеще. По дрехите приемат, по акъла изпращат. Имах същия проблем като теб преди години, оказа се че съм бил харесван заради мен самия като характер, а не заради тялото си. Сега съм надебелял, мускулест, и какво от това... остарях. Младостта и разумът е най голямото ти богатство. Тренирай си, всичко ще дойде на мястото си с времето.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f22aac8dc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Благодаря ви наистина ценни съвети макар и само два.. :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 2da36e629d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Абсолютно всичко във фитнеса става много бавно. Трябва да имаш търпение и да си сериозен месеци наред за да видиш промяна. Тренирай здраво една година и не се мери постоянно на кантар, нито се гледай постоянно в огледалото. А и не само кантара показва дали физиката ти се е подобрила!

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 51da705a98
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Тренирай повече пъти в седмицата, а ако по една или друга причина това не е възможно, то тогава единственият ти шанс за някакъв напредък са фул боди тренировките (тоест, тренираш цялото си тяло в една тренировка).

Гейнърите, а и като цяло всички добавки (с изключение на протеин на прах и креатин монохидрат) са пари на вятъра и това лесно ще го разбереш, ако се позанимаеш да прочетеш отзад на етикета на гейнъра неговите съставки. Яж повече, а ако не можеш повече, тогава яж по-калорични храни, за да си в калориен излишък. Или казано на още по-прост език - за да не се налага да се тъпчеш и да изпитваш неудоволствие от храната, то тогава яж повече храни, богати на мазнини, защото 1 грам мазнина има 9 калории, а 1 грам протеин и въглехидрати имат по 4, така че разликата е повече от 2 пъти в полза на мазнините.

Съветвам те не толкова да питаш по форумите какво да правиш, а по-скоро да се отдадеш на гледане на клипове в Ютюб (ако не знаеш английски можеш да опиташ с клиповете на Никола Томов и Станислав Чакъров, които са доста добри и информативни).

Също така, нещо като "светила", ако мога така да се изразя във фитнес индустрията са Лейн Нортън, Мартин Бъркхан, доктор Ерик Хелмс, така че, ако разбираш английски от тяхните статии и видеота можеш също доста да научиш, или пък от канала на Athlean-X в Ютюб.

Като цяло информация, и то БЕЗПЛАТНА има колкото си искаш и във вариант за четене, и във вариант за гледане, така че от теб си зависи дали и какви резултати ще постигнеш в залата, но определено няма невъзможни неща.

Усхех!

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f0227f6f55
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Младеж, чети ме сега много внимателно.
Първо-за да качваш кила и мускулна маса, трябва да тренираш и д си в калориен излишък, т. е. да си над калориите, които са ти необходими за поддържане на тегло. Виж, прочети за калорийни калкулатори и сметни да си отгоре с около 300 калории. Ако не качваш, ядеш още повече. Протеина да ти е поне 1. 6 гр. на килограм телесно тегло. Стига да нямаш бъбречни проблеми, наблягай на месо, яйца, млечни, боб, леща, като последните две съдържат и въглехидрати. Кафяв ориз варени картофи и т. н и т. н. Храни се през три часа. Не пий боклуци, а си давай парите за истинска храна. И под месо не разбирай кюфтета и колбаси, а бутчета, свински пържоли и т. н. в тази връзка.

А сега за тренирането.
Заебавай тия глупости с разделени мускулни групи, които да се тренират един път седмично и маса изолиращи упражнения. И така ще имаш някакъв напредък, но ще е по-малък и краткотраен. Ако не взимаш химия, следва да тренираш по-често мускулните групи, с тежки базови упражнения, в 4-5 серии по макс 6 повторения. Някъде, напромер тягата в пирамида до 1-2 тежки серии. Стремиш се към силова прогресия и си оставяш по едно повторение в аванс, т. е. при силово трениране не се стига до отказ. Не гледай как тренират анаболните говеда.
Първи ден- клек, лег, гребане с щанга и по една две серии за бицепс и трицепс.
Трети ден-мъртва тяга, раменна преса с лост прав, набиране в подхват. И пак нещо по 1-2 серии за ръце. Ако не можеш да се набираш, дърпай горен скрипец в подхват в повече повторения. Ако пък можеш и правиш повече бройки слагай колан с тежест така, че бройките да са не повече от 5-6. Включи при лега и 2-3 серии кофички. И просто въртиш двете тренировки през ден два, без да го мислиш.
Като начало заучи правилното изпълнение на упражненията. Прави 2-3 загряващи серии и после 3х5 примерно с еднаква тежест. Примерно лег: 5х50 кг., 5х60 кг., 5х70 кг. и слагаш работната тежест от 80 кг. и правиш 3 серии по 5 повторения.

Така следва да тренират начинаещите и натуралните атлети. 3 дни седмично или 4, ако се чувстваш добре. Пон, сряда, петък или и неделя или чак пак в понеделник... абе през ден два. Въртиш тренировките и това е.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker