Дебела съм, щастлива съм и нямам комплекси - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Дебела съм, щастлива съм и нямам комплекси
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 2545 пъти
Здравейте! Искам да споделя какво ми прави впечатление напоследък. Жена на 35 години съм, тежа 90кг., 169 см. висока, и мога да кажа, че не съм с отпусната мускулатура, тъй като съм активна. Не мога да пазя диети в дългосрочен план и не успявам да редуцирам теглото. Обаче това въобще не ми пречи. Чувствам се страхотно в кожата си. И хората ми се чудят, как така не съм комплексирана. Обличам се подходящо за фигурата ми, усмихната съм, работя хубава работа и се радвам на живота. И често като ме видят в настроение почват да ме питат за килограмите ми. Или в компания се почват някакви теми, кой как се поддържал, а мен въобще не ме интересуват другите хора и техните мании по теглото. Все едно в компания с болен човек, да се говори само за болести. Въпреки килограмите, мъжете харесват компанията ми. Не е хубаво да си пълен, но на мен не ми пречи на качеството ми на живот. Щастлива съм със себе си. Имам прекрасен съпруг, който никога не ми е направил забележка за килограмите. Прави ми впечатление, че хората като цяло постоянно те съдят за външния вид. Дори и близките ни. Защо нямам комплекси? Вие как приемате дебелите хора? Съдите ли ги? Какви комплекси имате?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: dfe42f762d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ми браво на теб! Хубаво е човек да се обича. Но пък си млада, след няколко години ще започнат здравословни проблеми, пък и ще ти е много по-трудно да свалиш килограми тогава.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: f3f932e4fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   По-добре е да си дебела и без комплекси, отколкото дебела с комплекси. Но още по-добре е да си фина и без комплекси. Нека не се заблуждаваме.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 07e249de8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Ами, не е да нямаш комплекси, след като пускаш темата и очевидно се дразниш, какво очакваш да чуеш тук? Да, всеки има право да се саморазрушава, както иска стига да не вреди на другите - обаче замисляш ли се и за хората, който те обичат и са зависими от теб?

Приятелите ти не ти мислят лошото - щом ти обръщат внимание, значи смятат, че все още имаш волята и възможността да промениш нещо - страшно ще е, когато вдигнат ръце и започнат да премълчават.

Добре е, че нямаш проблеми със самочувствието, но остави настрана суетата и помисли за здравето си, всеки килограм в повече е предпоставка за болест и дисбаланс в тялото. Aко наистина, както твърдиш обичаш себе си и тялото си - то не спирай да търсиш начин да му помогнеш, вместо да продължаваш да го товариш. Какво зло ти е направило? Организмът ти в момента работи преко сили, за да неутрализира вредните ефекти от преяждането и да те запази здрава, но не е в състояние да го прави за неограничено време. Забрави нараненото его и вземи мерки, докато можеш и докато процесът още е обратим. Майната им на хората и на кой какво казал - не се чувствай длъжна да им се доказваш и да им правиш напук - под въпрос е здравето ти - каквото и да говорят, ти и най-близките ти ще живеете с последиците от поведението ти, а не те.

Баща ми също се гордееше с ръста и теглото си, беше красив, внушителен мъж. Oбиждаше се като му направят деликатен намек че трябва да отслабне. Смяташе, че да се спортува и да се пазят диети не е мъжко - с почти 50 кг наднормено тегло получи първия си инфаркт на 39 години. След това започна с диети, ама след дъжд качулка...да не говорим за шока и безпомощността на близките и семейството в такава ситуация.

Та как гледам на дебелите хора ли - за мен да разрушаваш съзнателно себе си е и да си горд от това е висша форма на егоизъм и безотговорност...както към себе си, така и към най-близките. Та тук иде реч за малко повече от комплексите и суетата ти и дали те харесвали мъжете - спри да се глезиш и се стресни малко.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 39b79a03d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От трите думи в заглавието само втората и третата са добри. Рано или късно първата ще ви поднесе сметката, която не всеки е готов да плати. Хубавото е, че никога не е късно за начало на примяна, особенно, когато това което е лошо и трябва да се корегира е осъзнато вече.
С диети не се отслабва, само с режим и не е задължително да е този, който е дал резултат при Атанас Узунов, защото при мене конкретно той е противопоказен. За режима на хранене съм писал в този сайт, ако ви интересува потърсете в архива.

Успех в живота!
М 1964

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 5775729d22
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Виж сега, страхотно е, че се чувстваш добре в кожата си! Наистина малцина успяват да го постигнат, независимо колко добре изглеждат. От медицинска гледна точка, обаче, това тегло много натоварва тялото ти и е предпоставка за сериозни здравословни проблеми след години. Съветът ми е да редуцираш теглото си постепенно с поне 25кг в името на здравето си. 165см съм, 57кг и не се чувствам перфектно стройна, но знам, че теглото ми е абсолютно здравословно. Не бих могла и да си позволя по-голямо тегло, поради колената. Бих казала, че единственият ми комплекс е относно ръста, бих искала да съм поне 172см. Молбата ми е да редуцираш теглото си, ако наистина държиш на себе си.

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 0dd3bfcc5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Супер, браво на тебе, и аз се харесвам независимо дали съм 80 или 60кг. Какво мисля за дебелите хора - нямам нищо против тях (или слабите), не ми прави впечатление и не бих се присмяла, живея в чужбина, но съм забелязала, че в България е различно. Помисли за здравето си, както са те посъветвали, опитай с режима на Атанас Узунов. Много хубаво правиш да се наслаждаваш на живота, обичам готините хора - дали са дебели или слаби не ме интересува

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: f271bcac7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   ОТ АВТОРКАТА - Благодаря на всички! Много сте мили! Успяхте да ме накарате да се замисля над здравословното ми състояние. Прави сте, че в дългосрочен план килограмите ще ми навредят. Не съм мислила над това. Може би това се дължи на факта, че съм здрава в момента. Ще започна малко по малко да намалявам теглото, с усмивка, както до сега. Бъдете щастливи!

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 9f04ddb3e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   A трябва да ги имаш комплексите. Заеби, че не е естетично - да кажем, че за всеки влак си има пътници. По-важното е здравето, а ти не си пълна, ти си яко затлъстяла.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: b1f9ee32de
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   По горе вече ти казаха, че това е бомба със закъснител, която ще засегне не само теб, а и околните. По-лесно е да се грижат за слаб болен отколкото за дебел болен. Ако не заради себе си, поне отслабни заради тях.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: ee684d0865
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   "... 90 килограма съм и мога да кажа, че не съм с отпусната мускулатура, тъй като съм активна." Всичко става ясно тук. Няма нужда да се чете нататък. :) Само не разбирам защо си изгуби времето да обясняваш как нямаш комплекси, а накрая питаш за чуждите, ама... добре. :)

Бъди щастлива, щом се чувстваш отлично в тялото си. Надявам се и че си наглеждаш здравето, защото 90 кг. не знам как изглеждат на теб, но на докторите им изглеждат като покана за една камара болести вследствие на затлъстяване. Успех!

 
  ...

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 2e61c7f678
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Или си болна, или се тъпчеш. Кое от двете е?
Ако не ядеш като за световно, посети ендокринолог, вероятно имаш проблем. Ако е второто, то пак не е окей, рано или късно ще те налегнат много приятни болести като диабет, проблеми с щитовидната жлеза, проблеми със ставите, сърце и т.н.
Не искам да те обидя по никакъв начин, просто твоето не е за хвалба. Хвани се в ръце, ако имаш дете, дай му добрия пример, защото това тегло не е.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 366efbe570
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   авторке, много години майка ми беше като теб, горе-долу и с твоя ръст и килограми. Беше на принципа: аз съм си много добре, другите да се спасяват, а и оперирана от чувството да се вълнува как изглежда. Баща ми откак се помня се опитваше да я накара поне да се опита да свали някой килограм с убеждения, с повтаряне, до скандал са стигали - не и не. Отговорът й беше: аз работя, изкарвам пари и мога да ям колкото искам.
Сега е на 77, сигурно към 120 кг (не казва точно колко), не излиза с месеци, едва се движи из къщи с проходилка от болки в коленете и тазобедрените стави и реве всеки ден как господ я е наказал. Изобщо не приема факта, че сериозно е допринесла за състоянието си, дори сега не иска и да чуе за диета / режим и постоянно търси вълшебното лекарство, с което магически да се оправи.
Моля те, не прави като нея, вземи мерки докато не е станало късно. Не се засягай, но философията ти е саморазрушителна. Сега може да не ти пречи, но ще се прояви някой ден.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 6c4884a697
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Бе ти комплекси можеш да нямаш, ама здравословни проблеми със сигурност ще имаш.
И аз го раздавах като теб на 35, ама сега на 45 съвсем друга песен пея... Метаболитен синдром знаеш ли какво е? Самоубийствена спирала от: наднормено тегло, високо кръвно, диабет и висок холестерол, която се самоподдържа и излизането от нея е изключително трудно.
Но ти го пожелавам, но все пак имай едно на ум. Получава се с времето и става хронично при показатели като твоите.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: af779d060a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Един път се запознах с едно момиче, което беше доста пълно, но какво правеше впечатление? Самочувствие, увереност и чувство за хумор. Ама хич не и пукаше, че е пълна. Веднага я поисках.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 10733a33b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Еми това ти е извинението за мързела и чревоугодничеството. Не харесвам хора, които не са амбициозни. Ти си доволна с най-малкото. На всички им е най лесно да се погледнат и кажат ооо супер съм, но хората полагат усилия. А ти си избрала най мързеливия начин. Какво значи не съм отпусната. При 90 кг, основно имаш сланини. Имаш мъж. Ама той най вероятно не се поддържа също и си дебелеете щастливо. Какво значи не мога да пазя диети. И аз не мога, ма се мъча. Без диета обаче съм 48 кг. Разликата е от земята до небето. Не бих си общувала с ниско амбициозни хора като теб.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: c3f967b790
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   №4, под какво заглавие в архива да търсим твоята диета? На мен също ми е противопоказен режима на Атанас Узунов и търся нещо различно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker