Спортувам, но не отслабвам... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Спортувам, но не отслабвам...
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1662 пъти
Здравейте!
Без много обяснения минавам направо на темата.
Момиче на 23г съм, 68кг, висока 168см. Цял живот съм била слаба (дори прекалено), но преди 3г в следствие на много стрес (следователно и прекалено много храна) за 7 месеца качих 10кг и от тогава до ден днешен аз се боря с тези килограми. Пробвах всякакви глупави диети, които ми послужиха да сваля 2-3 килограма и после пак си ги качих. Преди 1г свалих 5кг за 2 месеца с ужасен глад и после, разбира се, отново ги качих. Есента на 2018г реших, че не просто искам да отслабна, а да водя по-добър начин на живот. Купих си карта за фитнес и ходех 3 пъти в седмицата да тренирам по програма изготвена ми от инструктор. Тогава обаче доста боледувах, но въпреки това успях да сваля 4кг (които покрай празниците пак качих... )Сега от 2 месеца ходя на фитнес и отделно на други тренировки (тоест тренирам 4 пъти в седмицата). Смятам, че се храня здравословно, например:
Закуска -яйца или овесена каша, скир с овесени ядки
Обяд -супа, печени тиквички или нещо подобно, кисело мляко
Вечеря- месо и салата
И това е. Сладко не съм яла не знам от кога, хляб от време на време и то си го правя аз, газирани напитки не пия, алкохол също, кафе не пия, цигари не пуша... Усещам мускулите ми как се стягат, ръцете ми се оформят, бедра са ми станали камък, но пустите мазнини стоят отгоре.... Просто вече не знам какво да правя и се отчайвам. Моля някой, ако е имал сходно преживяване или е по-наясно от мен да даде своето мнение. И да, пия вода, по 3л на ден!! :D

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: d69b92501b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ми нищо, продължавай. Включи и няколко пъти седмично хубав джогинг. Аз по този начин свалих за 4 години 20 кг. И вече 10 години си поддържам супер форма. Отслабването не става изведнъж, става някак си на етапи. Но това трябва да си ти стане начин на живот.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: a705b49edf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   1. Ако наистина спазваш такъв режим със сигурност съотношението ти мускули/мазнини се е изменило, т.е. може да си на същите килограми, но мазнините са намелели.
2. Възможно е дори да ядеш здравословно пак да приемаш прекалено много калории. Опитай се няколко дена да си ги записваш, за да видиш как стоят нещата.
3. Качила си килограми около празниците, това означава, че здравословното ти хранене не е постоянно и има периоди, в които прекаляваш с яденето. Помисли си дали няма да е по-добре да избереш някакъв компромис - предимно здравословни храни плюс малко вредно, когато ти се дояде, като следиш калориите да не надвишават това, от което имаш нужда. Целта е да намериш постоянно решение, не да редуваш гладуване с преяждане.
4. Адмирации за усилията, не се отказвай!

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 25ce640e92
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   За да не сваляш калорийния ти прием надвишава калорийния разход. Човек може да яде всичко, което му се яде важно е количеството. А да и по това, което пишеш не си методична правиш диета, постигаш резултат и после за две седмици плюскаш като не видяла и всичко се съсипва.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f99d0d6cc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами, отслабването става основно чрез промяна в хранене, тъй като обикновено тренировките не изгарят достатъчно калории, особено пък за да компенсират голям брой приети калории от неподходящо хранене. Диетата ти обаче звучи супер, ако написаното наистина е всичко което ядеш. Пробвала ли си да броиш калории и да намериш по-ниско калорични алтернативи на храните? Например предполагам че ниско маслено българзсо кисело мляко ще е по-ниско калорично от скир? Друг вариант е да пробваш повече кардио.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 2f82312655
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здрасти - освен вида храна са важни и количествата и грамажите. Трябва да знаеш с кое ядене приблизително колко калории поемаш.

Казваш, че ядеш яйца за закуска - колко на брой яйца, само варени яйца или и хляб към тях? 2 яйца, приготвени без мазнина заедно със свежа салата принципно са достатъчен обяд или вечеря за тренираща няколко пъти в седмицата жена на диета.

Овесените ядки чисти ли са или има и сушени плодове и ядки в тях? С вода ли ги приготвяш или с кисело и прясно мляко, добавяш ли подсладител? Принципно докато си на режим, ако закусваш овесени ядки и то чисти, то количеството им на закуска не трябва да надхвърля 2-3 равни супени лъжици. Супите и готвеното на обяд сама ли ги приготвяш или ядеш навън? Важно е да знаеш колко мазнина поемаш с тях, защото мазнината лесно би могла да удвои калориите. Месото на едно хранене отново за жена с 3-4 тренировки седмично не би трябвало да надхвърля 150-200 гр и не трябва да е мазно или със сосове.

Имах същия проблем - храних се здравословно с правилните храни (без пържено, панирано, сладко, безалкохолно, фаст фууд, сосове, тестени), но в неправилни количества - направих бързо мускули, но без да топя мазнина, в резултат на което макар и видимо да се стегнах и да се смъкнаха килограм-два, сланинките си стояха и след първите седмици спрях да помръдвам. Първо пробвах да увелича спорта - нищо. Едва когато орязах още количествата храна и влязох в калориен дефицит започнах да горя :(
Та изхода е само един - по-малко калории и няма начин да не почнеш да смъкваш - просто в момента, поемаш кажи-речи точно колкото гориш, затова няма резултат.

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 28f09ff911
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Започни да гледаш видеата: https://www.youtube.com/user/gog9/videos

Идеята е следната - кратки тренировки с акцент върху определени мускулни групи няколко пъти седмично, няколко пъти разходки по 30-60 мин седмично, определяне на калорийния прием по формулата килограми х 2.2 х 10/11 или 12 в зависимост кое работи по-добре, например ти си 68кг х 2.2 х 10 = 1496 калории за деня, при коефициент 12 се получава около 1800 калории, тези калории се приемат в рамките на 8 часа, най-добре в две хранения - ранна и късна вечеря а през останалото време се пие вода и кафе. Това е, плана работи добре и дава резултати, но трябва да си постоянна, това не е диета а начин на хранене, който трябва да се спазва постоянно иначе ще се върнеш в предишното състояние.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 09a475327a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Иди си направи изследвания на хормоните на щитовидната жлеза и също така изследвания за инсулина, понеже и аз съм същата като теб много труфно отслабвам но всичко е от хормоните :)

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: ec5405cd86
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От спорт не се отслабва. Ако наистина не ядеш сладко ще ти се получи сега пролетта и лятото. Не прави глупости да се претоварваш.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 6b427b80b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравей! Не знам дали моя отговор ще те окуражи или обезкуражи, но да споделя. И аз като теб съм била горе долу слаба и в един момент на стрес качих близо 15 кг за няколко месеца. Ядях каквото ми падне, не ми пукаше, докато е един момент бях с 15кг отгоре. Ами аз лично от тия 15 свалих 11 вече, но за период от 2 години. Тоест не е било изобщо бързо за 2-3 месеца както ми се струва, че искаш да отслабнеш ти. Реших така защото преди бях правила диети, с една даже - въпросното японско чудо, което си е чист глад отслабнах 5 кг за седмица, но ми се забави метаболизма. И даже точно след това японско чудо ми се забави метаболизма и в допълнение със стреса и повечкото ядене ги качих тия кила. Аз ги свалих повечето, но както казах бавно. Като теб махнах всичко сладко, тестено, газирано, всичко вредно общо взето, но си хапвах от време на време все пак. Започнах да спортувам, като първите няколко месеца беше една йога, която правих само 2 пъти седмично. След това постепенно започнах да вкарвам упражнения с тежести, кардио, разходки сред природа и т. н. Но го правех бавно и постепенно. В този период не съм гладувала изобщо, просто намалих храната и гледах да ям по-здравословно. Като на моменти съм си позволявала пици, спагети дори фаст фуд, но от време на време. Мисълта ми е че килограми се свалят по този начин и път по който си тръгнала, но не толкова бързо, което за мен е добре, защото нито имах желание нито намерение да се измъчвам с някакви диети и да гледам кантара всеки ден. Имам още няколко кила за сваляне, но си продължавам постепенно с този начин защото видях, че резултат има. Моя съвет е недей да правиш диети с гладуване и изнервяне, махай вредните неща, но яж. Спортувай и не се отказвай, резултатите ще дойдат ако си постоянна. Най-вече си го направи начин на живот- хранене и спортуване, така няма да го чувстваш като тежест и килограмите лека полека ще изчезнат. Успех и не спирай, най-голямата грешка е да се откажеш, щом не си видяла кой знае какви резултати след 1 месец.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: a7a42c2a4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Яж каквото искаш,ходи на ден по час и си мери калориите бая дълго време.Заинтересувай се за калориина диета,тия глупости,които ги прилагаш те водят до лишения и възвръщане на килограми,успех

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 4433d1d366
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Много благодаря на всички, които са дали мнение! За калориите съм наясно, че трябва да се следят и е моя грешка, че не го написах. Преди време си купих едно готино кантарче от Лидъл, свалих си много полезно приложение и абсолютно всичко меря на везната и вписвам в приложението. (Като казвам всичко - даже зехтина в салатата) Миналата седмица започнах и да тичам и спрях фитнеса, защото май му се наситих и ми стана скучно. Сега тичам 3 пъти в седмицата и 2 пъти ходя на кръгови тренировки с инструктор, който ни къса задника. (Днес чак ми се догади и ако не бях спряла щях да повърна в залата от умора)
До ном. 5 яйца никога не ям повече от 2, без хляб задължително.
На ден ям не повече от 1200 калории като понякога дори по 900 (и често изяждам 12-5г ядки, за да вдигна калориите, поне да не падам под 1000) Виждам, че някои от вас, които са ми писали, също свалят килограми трудно и до някъде това ме успокоява. Всичките ми приятелки просто спират да ядат или намалят сладкото и са 5кг надолу, лежат по жял ден и дори 2 етажа стълби в университета ги зарудняват и пак са по-слаби и колкото и да не обръщам внимание и да гледам себе си, често изпадам в някакви дупки и ми идва да захвърля всичко.
Примерно меню за деня ми наскоро е:
Закуска: Омлет със зеленчуци (2 яйца, броколи, морков и карфиол)
Обяд: 2 зелени пълнени чушки с извара и краве сирене (50г извара и 70г сирене) и голяма купа таратор
Вечеря: пилешка салата, тоест 200г пилешки гърди и салатен микс.
Всичко си правя сама, защото обичам да готвя и защото искам да знам колко мазнини са ползвани за приготвянето на храната.
И сега накрая на месеца ще се претегля и ще се измеря с шивашки метър и ако не съм свалила изобщо значи отивам да пускам изследвания.
Отново много благодаря за отзивите, ще пиша допълнително за резултатите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker