Отслабване за бал - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Отслабване за бал
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1674 пъти
Здравейте! Пише ви момиче на 19г., което в края на месец май ще има бал. Роклята ми ще се шие от шивачка, ако трябва да съм по-точна ще е от 2 части. Шивачката ми ще шие само полата, докато горната част ще е като бюстие. За цвят съм си избрала бордо, в събота ще ходя с майка ми да си купя платовете за ушиването на самата пола. Проблемът е, че за да ушие въпросната пола тя ще ми вземе мерки, а от много момичета съм чувала, че вземат ли се веднъж мерките не трябва да отслабваш или напълняваш изобщо. Аз съм висока 165, вчера се премерих и ми изписа, че съм 57 кг. Мисля да кажа на шивачката да изчакаме 2 седмици, за да обясня какъв е проблема и да мога през това време да отслабна. Искам да съм около 51-52 кг. И въпросът ми е - според вас ще се съгласи ли да ме изчака и по какъв начин мога да сваля 5 кг. за 2 седмици?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: fe27d973c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей.

Обичайния темп, с който тялото сваля килограми в общия случай, е плюс-минус 1 килограм седмично, като в това число влиза и задържаната вода, далеч не само стопени мазнини, които всъщност са ключът към това как изглеждаме. Казано по друг начин, със зверски глад и много, много, много спорт (по 2-3 часа сериозно, нечовешко потене на ден) може и да бутнеш 3-4-5 килограма за две седмици, които кантарът технически да отчете (и това в най-добрия случай), но тук има едно "но", и то с няколко удивителни след него. По този начин ти само сваляш цифрата на кантара, нищо повече. Визуално ще изглеждаш измъчена от недохранване, суха, малокръвна, може и да има някаква съвсем лека оптическа промяна, но тя ще е за сметка на поотпуснати ръце, бедра, по-видими целулитни зони, ако имаш целулит, и т. н. Другояче казано, ще си хем изтерзана и умираща от глад, хем мека и отпусната като евтино тесто. Не съм убедена, че това ти е идеята, а и целта.

Знам, че ще прозвуча като баба ти (или леля ти :), но ако бе решила да влезеш в топ-форма, редно беше да се замислиш за това поне 2-3 месеца, преди да ти вземат мерки. Да проучиш кой хранителен режим е най-подходящ за теб, да го пригодиш към твоя начин на живот, да започнеш да спортуваш умерено, и така за два месеца (примерно) можеше да си не само 5 (или повече) килограма по-лека, но тялото ти щеше да пращи от енергия, да изглеждаш тонизирана, стегната, красиво оформена и здрава.

Това, което можеш да направиш на този етап (понеже далеч не всичко е изгубено), е да започнеш промяната от днес. Правилната промяна по добрия, здравословен начин. Не се фиксирай в цифричката, която кантара изписва. Така или иначе си абсолютно в нормата, а и едва ли изглеждаш зле. Затова спри да се теглиш и започни да живееш здравословно. Претегли се след месец. Ако си се погрижила правилно за себе си, ще видиш чудесен резултат, дори повече в огледалото, отколкото на кантара. А и той няма да има значение, защото ще се чувстваш като богиня. Не е ли това най-важното? Дългосрочна инвестиция в самата теб, не преждевременно прецакване на здравето, за което винаги си плащаме много скъпо.

Започни да се грижиш за себе си днес и след две седмици ще си, ако не в напълно оптимална и хипер-тренирана, то поне в доста добра и супер приятна за окото форма. Така печелиш на няколко фронта: хем си по-слаба (може и да се учудиш колко килограма си свалила), хем си здрава, хем правиш нещо полезно и се лишаваш от отвратителния йо-йо ефект (всеки, който е гладувал яко за една-две-три седмици после рано или късно яростно се нахвърля на де що види, което става за ядене, и така за 2 седмици уж "сваляш" с пост и молитва 4 кила, а после за 5-6 дни си върнала шест и продължаваш да качваш цифра). Точно на този принцип доста жени тръгват с идея за диета ("ще карам на чай и лимони, на вода и орехи, на въздух и ябълки"), а накрая, след "изпълнението" й приключват по-дебели и в пъти по-лошо здраве (и форма), отколкото са я почнали. Затова му викат йо-йо, защото всичко се връща предоволно в над 90% от случаите, за съжаление. По-страшното е какво се случва със здравето на човек, но то се разбира с времето, като почнат проблемите и ходенето по мъките.

Ако решиш да последваш насоката ми, ето малко примери за това какво можеш да опиташ:

- една чаена лъжичка зехтин в салатата, вместо безразборно "църкане" на олио върху зеленчуците;
- намаляване на манджите за сметка на пресните салати;
- по-малко сол, повече лимонов сок или балсамов оцет;
- повече минерална вода, по-малко кафета, шейкове, фрешове (които, последните, са фруктозна бомба с много излишни захари);
- повече печена немазна риба или месо, по-малко пържено и фаст фууд, ако е възможно дори ги отпиши напълно;
- повече домашно приготвени сосове с нискомаслено кисело мляко и чесън, по-малко готови такива с майонеза и Е-та;
- повече супи от пресни невъглехидратни зеленчуци, по-малко мазни яхнии и печива
- редче черен шоколад с над 70% какао, вместо вафла, палачинка и т. н.
- пресен плод, вместо сушен
- яйца, сирене и риба поне два пъти седмично за сметка на плодови псевдо-млекца, сокове в кутии (вредно, вредно, вредно)
- филийка пълнозърнест хляб вместо филия (или повече) бял
- домашна храна вместо готова от някой ресторант
- потни, здрави и качествени тренировки във фитнеса или вкъщи, вместо кремове за "отслабване", вълшебни хапове и глупави диети с никакъв резултат

Как да стегнеш тялото си за нула лева?

- Скачане на въже
- Домашни упражнения със собствена тежест върху килимче (в интернет има изобилие от записани тренировки, и на български, и на английски)
- Дълги, дълги, дълги разходки (със сравнително бързо темпо) с по едно шишенце минерална вода в ръцете за тежест
- Танци на любимата ти музика за час, час и половина
- Аеробика

Какво ще ти помогне допълнително (но без горното не действа):

- самомасаж на проблемните зони за разбиване на целулита, ако имаш такъв
- обтриване с груба кърпа или гъба (със същия ефект)
- прием на висококачествени имуностимуланти
- пиене на вода с изстискан лимон
- носене на термо-клин по време на тренировките за по-добро изпотяване и отваряне на порите

Опитай тези неща и драсни отново след две седмици. :)
Сигурна съм, че ще изглеждаш и ще се чувстваш невероятно.

Успех! Знам, че можеш!

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f77d170460
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   5 кила за 2 седмици можеш да свалиш само по един начин - концлагер. Иначе около 1 килограм на седмица - ядене само като си гладна и без да преяждаш. Вечер едно кисело млеко с лъжица захар или мед и една филийка хляб или нещо с подобни калории, колкото да можеш да заспиш, да не ти стърже корема от глад. Отслабването е неприятно, но няма начин - с ядене се дебелей, с неядене се отслабва.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 4fa02cd872
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей мило момиче, не се заблуждавай че ще отслабнеш с 5 кг за 2 седмици.
Знам че искаш да изглеждаш перфектно на бала, но просто трябваше да сметнеш по от рано да започнеш диета например януари месец и всичко щеше да е ок. Но трябва да се примириш с факта че ще си по пълничка отколкото очакваш.
Второ и даже цели 14 дена нищо да не ядеш, най вероятно ще загубиш мускула маса и също вода (подуване)
Трето жената ще ти взима мерки на талията, ханша и бюста и най- много да си отслабнала с 2см, това е максимума. По- добре отиди по отрано тя така или иначе ще те викне да я пробваш пак тази рокля и тогава ще си по-слаба.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 532253347f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Може да ги свалиш кято пиеш вода и ядеш ябълки 2 седмици. Яж и нискомаслено кисело мляко. Но после не трябва да ги качваш килограмите , защото няма да ти стане роклята. Което значи да си на диета до края на май-само салати, плодове, кисело мляко и от вр. на вр. месо.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 26af487380
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Според мен си в нормата. Няма смисъл да отслабваш.

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 4db4a04ca1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Хей, не искам да бъда груба, но защо се сещаш чак сега да отслабнеш? Да си мислила по-рано, да ти вземе мерките и така ще си ходиш на бала, друг път да ти е за урок и в други ситуации.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker