Към всички жени, които се грижат за външния си вид. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Към всички жени, които се грижат за външния си вид.
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 2526 пъти
Здравейте, момиче на 20 години съм и винаги съм се смятала за красива. Не нося грим, не пуша и не пия, но и никога не съм полагала грижа за лицето си. Преди няколко дни ми се наложи да отида на нещо като "дермоанализ". Не беше на лекар, а просто при някаква мацка с уред, та разбрах че кожата ми е нормална, но е трябвало да почна с грижата, защото вече" бръчки" са започнали да се сформират, въпреки че аз не ги виждам. Естествено ми предложиха комплект за грижа на Орифлейм, явно е дистрибутор на Орифлейм. Отказах, но наистина се заинтересувах от това и искам да си купя и да започна да се грижа за кожата на лицето си. Гледах в интернет и харесах продукти на Неутрогена, за нормална кожа, но не знам дали са добри, а и са скъпички. Знам основните неща, като пий повече вода, носи слънцезащитен крем, но не знам стъпките на хидратация, почистване, крем по точния ред защото тя ги беше казала, но ги забравих. Въпрос към всички дами, независимо в каква възраст сте и се грижите за външния си вид: Дами, тези от вас които се грижат за кожата си, може ли да ми кажат по какъв ред го правите, кои продукти ползвате и от кои сте най-доволни, сутрин и вечер ли го правите или имате различна рутина за сутрин и вечер и кой е най-добрия съвет който сте получавали или осъзнали за грижа за кожата?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: 8ff24ece18
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Дерматолог на мен ми препоръча сутрин и вечер да си почесвам лицето с мицеларна вода на Биодерма, а след това хидратиращ крем. Зависи от кожата ти, аз ползвам крем за нормална кожа за мимически бръчки на Лиерак, но започнах с този крем след като станах на 30 години, до преди това ползвах обикновено тоалетно мляко за почесване и хидратиращ крем на Нивеа.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: b4e5f0f755
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Накара ме да се замисля, дали не неглижирам малко кожата си, защото истината е, че не правя нищо особено, но не е и като съвсем да не обръщам внимание. Аз съм на 21 години, не съм ходила на почистване от козметик и, признавам си, не си слагам слънцезащитен крем често. Мия си лицето сутрин и вечер с измиващ гел, подсушавам без търкане с чиста хавлия, слагам си крем (нивеа, здраве или бочко) и излизам. Два пъти в седмицата си правя маска за лице, която съм си закупила, защото веднъж си създадох проблеми с една домашна маска. Ако ми се появят пъпки, слагам спирт само върху тях и те изсъхват бързо, не ги стискам. Това ми се струва нормална грижа за кожата на лицето, такъв съвет бях получила като малка от дерматолог и до днес го следвам. Най-добрият съвет беше да попивам водата от лицето си, да не търкам с груба хавлия, да избягвам да си пипам лицето през деня, да не прекалявам с шоколада и да пия много вода.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: edf3c234bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Излъгали са те за да си купуваш неща на Орифлейм.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: c6c2d8d784
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Това е капан за всички жени. Когато мъж влезе в козметичен магазин, особено от най-лъскавите, където крем за ръце е 15 лева, вместо 5, буквално е игнориран от служителките (и са основно жени, нека не се лъжем). Когато жена влезе, все се намиа някаква, която поради необясними причини носи бяла престилка, без да е медицинско лице в медицинско заведение, предлага ти, да се "прегледаш", като ти казва, че просто за твое добро и да си сигурна и ... О чудо! Имаш нещо, което не е опасно, ама трябва да се лекува. "Мила, усещала ли си сърбеш по кожата на лицето, въпреки, че си се къпала в близките часове и си била навън? Това може да е признак на по сериозен проблем"
А ти си казваш "Да, усещала съм, може би е права жената!!!" - Естествено, че ще си усещала! Живеем в индустриален свят с хиляди заводи, милиони коли и сме заобиколени от прашясали улици - Да не усещаш нещо, особено след душ, като си навън означава, нямаш никаква чувствителност.
Но както и да е! Може би си болна и след 6 месеца, ще заприличаш на британската кралица! Спокойно, милата жена с бяла престилка има решение - "Антинапукопетин с антисбръчкално действие и кофеин" (защото коефеина те "енергизира". Не само, че ще спаси лицето, живота и всичко в кеото вярваш, ами струва само 39.99!

Обаче някой се сети, че вместо да слагаме фалива бяла престилка, може да се свържем с демратолог, да му предложим процент от всеки козметичен продук, който се продава през него и ... изведнъж на всяка жена и трявбат по 6 кремчета, слециална вода за почистване, нощна маска, дневна маска, лепенки, стикери и незнам си какво. Поради някаква причина, "случайните дерматоложки" продължвата, да са по-ефективно, но сега вече не можеш и на лекаря си да вярваш.

Съветвам те, да не се стресираш толкова и да търсиш втори и трето мнение.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 502270c21c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   1. Почистване, най-добре със специален препарат, а не със сапун.
2. Мицеларна вода за допълнително почистване.
3. Крем за лице и балсам за устни.
Правиш го и сутрин и вечер и си става рутина, както миенето на зъбите.
Ако разбира се ползваш грим, вечер махаш и грима.
При мен поне това се е превърнало в закон от как станах на 20 и мога да се похваля с чиста и свежа кожа с малко бръчки, въпреки, че съм над 35.
Няма да те убеждавам да ползваш определен продукт, всяка кожа е различна за това трябва да намериш най-подходящите за теб продукти за почистване и крем.

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 8745954560
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз нямам почти никакви бръчки, а съм на 48. Ще ти кажа аз какво правя: моята кожа е мазна, затова тежки кремове, които запушват пори, не ползвам. Вечер си почиствам грима и кожата на лицето с тоалетно млляко /ползвам най - често на Nivea, но поняка и други, по евтини, но също качествени - напр. на Дева/, след което го измивам с хладка вода и слагам хидратиращ крем /подходящ за мазна кожа/. Един път седмично си правя глинена маска за лице - купувам готова. Но може да си правиш и домашни - с хума и кисело мляко, става също със смляна праскова, кайсия.
И нещо много важно - като млада пушех, но преди около десет години отказах напълно цигарите. Те много скапват кожата и косата. Успех в разкрасяването.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 18 дни
hash: aa241a55d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не е сериозно при положение, че си на 20 години да имаш бръчки, още повече, че използваш слънцезащитен крем, пиеш вода и не пушиш! Това е чист маркетинг ход-манипулация на "видните дерматолози" от Орифлейм с цел да си пробутат боклуците. На твоята възраст продуктите, които трбва да използваш са: тоалетно мляко и мицеларна вода (за премахване на грима, в случаите, в които си се гримирала), почистваща пяна/гел (за мен най-добрите са La Roche Posay) и хидратиращ крем, 1-2 пъти в седмицата можеш да си правиш маски за лице според типа кожа(онова, което са ти казали, че кожата ти е нормална, може и да не е вярно, за това ти препоръчвам да посетиш истински дерматолог в клиника) Освен водата и слънцезащитния фактор и храната е изключително важна- консумирай предимно чиста и натурална храна, без боклуци! Успех, мило момиче:))

 
  ...
преди: 5 години, 12 дни
hash: 11a1d53d7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравей! За почистване на лицето в края на деня ползвам сребърна вода от аптеката, като я редувам с розова вода. Сутрин и вечер върху чиста кожа нанасям сълзи от охлюв с леки кръгообразни движения. После хидратиращ околоочен крем и хидраниращ крем за лице. Сълзите от охлюв са производство на БАН, потърси в нета. Изключително доволна съм, регенерират кожата, възстановяват я и я поддържат свежа, хидратирана и със здрав вид. Изобщо продуктите на БАН, които съм ползвала са страхотни, препоръчвам. Потърси във фейсбук страници за домашна козметика - така открих няколко различни мацки, от които си поръчвам натурална бяла козметика - околоочни кремове, кремове за лице и тяло, маски, шампоани и др. Изключително доволна съм. За домашни маски за лице има много информация навсякъде - смесваш различни съставки и преценяваш как се отразяват на кожата ти, тъй като резултатите са индивидуални. Почиствам лицето с ексфолиант, гел или антибактериален сапун за лице (домашен, справка - страница във фейсбук). Успех! :)

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 1611665537
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей! И аз бях като теб. На 21 години съм и тепърва започнах с грижата за лицето миналата година. Посетих дерматолог и тя остана втрещена, че нито се гримирам, нито ползвам нещо по-специално. От тогава до ден днешен сутрин и вечер си мия лицето с измиващ гел на биодерма, подсушавам го и си слагам крем, както и балсам за устни. Мисля, че за момента това е напълно достатъчно. Почнах да използвам и слънцезащита, защото кожата все пак е най-големия орган в човешкото тяло. Успех! ☺

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: e09c516e99
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   На 20 години и при положение, че кожата е нормална и нямаш някакви проблеми:

Eжедневно почистване - с тампонче с мицеларна вода, сутрин и вечер, както и ако си усещаш кожата замърсена след излизане или се налага да свалиш грим, за грима може да ползваш и тоалетно мляко.
Един-два пъти в седмицата основно почистване с лек скраб / пилинг маска или маска с активен въглен. Като алтернатива на почистващата маска можеш да ползваш и овесени трици или сода.

Основна грижа: 20 годишната кожа има нужда най-вече от добър хидратиращ крем, включително и околоочен такъв - подбери си нещо, което не омазнява и не прави филм върху кожата, а е леко като консистенция, попива добре и ти отговаря като цена на бюджета.

Moжеш да използваш и някакъв тоник, или термална вода - нанася се след почистването на лицето и преди крема.

Важно е да не излагаш кожата, незащитена на силно слънце, защото това я състарява най-бързо и причинява бръчки - тук вариантите за избор са много:

- дневния ти крем да е поначало със слънцезащитен фактор (поне 20)

- преди излизане да нанасяш слънцезащитно мляко или спрей с фактор

- лек фон дьо тен с фактор, които да нанасяш върху лицето си като ползваш дневния крем като основа

- BB крем със защитен фактор - това е съвсем лек полупрозрачен фон дьо тен, който същевременно и подхранва като крем и е особено подходящ за млада и здрава кожа

Моят съвет е да пробваш различни марки продукти, по възможност си искай в аптеката или в козметичния магазин мостри, за да можеш да сравниш и да видиш, кое най-ти подхожда.
На твоята възраст и при положение, че нямаш проблемна кожа, не се налага да инвестираш в скъпи кремове или процедури, иска се само да полагаш системно елементарна ежедневна грижа и да внимаваш със слънцето - кожата определено ще ти се отплати за усилията.

И не се връзвай на всичко, което ти казват търговските представители, както и сама си усетила, те искат да те накарат да повярваш, че имаш голям проблем, за да ти продадат продукт :) Реално не си закъсняла и съвсем навреме започваш да се интересуваш и да полагаш грижа за кожата си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker