Не издържам с тези косми! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Не издържам с тези косми!
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 1954 пъти
Здравейте.
Вероятно космите са проблем на всяко едно момиче, което се старае да се поддържа и да не прилича на мъж, щом се съблече. Да, знам, че вероятно не е нищо особено- отиваш на козметик, обезкосмяваш се и си готова. Да, но при мен не е така.
Не познавам никого друг със същия проблем като моя. Имам косми по цялото тяло. И не говоря за някакви мъхчета по корем и гърди например, а за косми, които са черни и си личат. Имам косми по кръст, гръб, по корем адски много, по гърдите също, между гърдите доста. Краката и ръцете няма да коментирам колко са космати, мисля, че е напълно излишно. С доста светла кожа съм, на всичкото отгоре съм и чернокоса. Космите са много, черни, дебели, боли ме много, като ги махам, и растат супер бързо.
Но моят проблем точно сега е и друг. Обвързана съм, имам сериозен приятел от половин година, а дори не мога да се отпусна напълно и да се съблека пред него. Дори когато съм обезскосмена, ме е страх да не би да е останало нещо някъде и да боцка. Просто е отвратително. Това проваля всичко и се чувствам ужасно, като знам колко съм космата и тези косми снижават увереността ми, самочувствието ми, желанието ми за каквото и да е било.
Попринцип с епилатора и самобръсначката минавам всичко, тъй като ме е срам да отида и да легна гола пред козметичката, но тази седмица се надъхвам и това да направя. Но няма ли да е странно да отида и да й кажа да ми махне космите на кръста, корема, гърдите? Това едва ли ще й се случва често, най-вероятно аз ще съм най-косматата й клиентка. И се притеснявам какво ще си помисли като цяло.
Също така когато започна да си махам космите между гърдите (оправям ги с епилатор) след това ми излизат адски много пъпки и направо стои като акне. Имате ли някакви съвети как да предотвратявам това? Или просто кожата ми е чувствителна? С какво да я третирам преди или след това?
И се надявам да намеря тук някой като мен космат, който да ми споделя проблемите и ако може да каже неговите методи, с които се обезскосмява.
Мислила съм си даже, че имам някакви хормонални проблеми, тъй като никой друг от семейството ми не е толкова космат, нито мама, нито тати, но пък забелязвам, че при сестра ми, която е малка още, се вижда при нея също окосмяване, което вероятно ще бъде толкова тежко като моето. Наистина не знам какво да мисля и какво да правя. Моля ви дайте ми съвет.
Благодаря, че отделихте време да прочетете всичко това.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 29 дни
hash: f901da8fe5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, за да ти е мир на главата, посети личния, сподели проблемите си, направи си нужните тестове и ако всичко е наред, престраши се и отиди на козметик.

 
  ...
преди: 5 години, 29 дни
hash: 476334353c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Първо, козметичките сигурно са виждали и по-тежки случай от твоя. Работата им е такава, това е част от рисковете на професията. Не се притеснявай от козметички, наистина е излишно и те дори няма да те помнят след седмица.
Второ, да, пъпките и зачервяването обикновено са показател за чувствителна кожа. Обикновено е достатъчно да се обезкосмиш след топла баня, а после да се намажеш с крем.
Трето- кола маска и епилатор, не самобръсначка.
И най-важното оставям за накрая.
Отиди на изследвания за хормоните. Наистина мисля, че при теб окосмяването се дължи на това. При сестра ти положението изглежда да е същото, но не е невъзможно и при двете ви да има хормонален дисбаланс. Прегледай се, поне да си наясно, ако причината е такава и да ти се предпишат медикаменти, които да нормализират положението.

 
  ...
преди: 5 години, 28 дни
hash: 28d5c36edd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Мацка, напълно съм съгласен с №2 и мога да допълня още нещо.
Аз съм мъж на 35години и бях доста окосмен, което също ме коплексираше не ходех на плаж без да си направя кола маска. Говоря за гърди гръб и рамене. Ще кажете , че за мъж не е кой знае какъв проблем това, но аз въобще не се харесвах. та на въпроса, защо не си вземеш домашен фотоепилатор? Аз си реших до голяма степен проблема с него.Има не много скъпи около 500лв na remington много добра марка, но по-евтина от Филипс примерно. Щом казваш, че имаш светла кожа и тъмни косми това е най-добрата комбинация за ефикасна работа при фотоепилация и ще ти свърши работа според мен. Моите на гърдите и корема бяха доста дебели и гъсти но след няколко процедури ги няма повече от половината а останалите са много по тънки. Още няколко процедури сигурно ще изчезнат напълно. В рамките на около година и по-малко може да си решиш проблема.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 28 дни
hash: ebe8cde0b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не се притеснявай чак толкова! Все ще попадне на някой, който да харесва ... космати жени. Както се казва - за всеки влак си има пътници.

 
  ...
преди: 5 години, 26 дни
hash: 940305294b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Просто си направи лазерна епилация.

 
  ...


...
преди: 5 години, 26 дни
hash: bb70f322de
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не си споменала на колко си, но номер 1 е прав/а. По-добре иди при личния си лекар, може би е нещо от хормоните и има как да се потисне.
В случай, че всичко ти е наред и просто гена ти е такъв, според мен може да се замислиш за фотоепилация, с която ще си спестиш доста време този проблем. Вече има и портативни и не се налага да ходиш при някого, може да се справиш сама вкъщи. Да, малко по-скъпичко излиза, но пък ще си го ползваш дълго време.
Третият вариант също според мен е ок - както ти казаха по-нагоре, хората, които работят конкретна професия са виждали доста повече в тази сфера, отколкото ние като клиенти можем да си представим. За твое спокойствие може да попиташ 1во по телефон или в чат, да обясниш проблема и да видиш реакцията без да ти се налага това да става на живо и да е още по-притеснително.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 25 дни
hash: ccb222cdf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Според мен наистина трябва да отидеш на лекар, за да се увериш че нямаш някакъв хормонален проблем. Все пак косми по гърдите и гърба не е нормално за жена. Да имаш по ръцете и краката, та дори от пъпа надолу, е често срещано при жените. Но другото което споменаваш, не ми се струва в ред. Може да имаш поликистозни яйчници. Не се срамувай и се консултирай с лекар. Ако всичко е в ред, просто си направи лазерна епилация, забрави за фотоепилацията. Много по-бавна е и в крайна сметка излиза по-скъпо. С лазерната за 5-6 сесии ще се отървеш от космите. Може да си направиш лазерна само на гръб, гърди и корем, а краката да ги бръснеш. Както решиш.

 
  ...
преди: 5 години, 24 дни
hash: 57ba5ea04d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм същата в комбинация с хипер чувствителна кожа. Ако си направя кола маска или използвам епилатор после се срамувам да се съблека, тъй като цялата съм червена и то доста време след епилацията. За това от години използвам бръсначка и за да съм абсолютно гладка ми отнема 20-30 Мин всеки ден. Реших, че 39 Мин са много време в това натоварено ежедневие и прибегнаха до лазерна епилация. Ефекта беше поразителен. Аз съм с бяла кожа и черен косъм. Още след първата процедура бях много доволна. Даже дерматолог ме беше посъветвал.. опитай

 
  ...
преди: 5 години, 24 дни
hash: 48b094a72c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Иди на ендокринолог, може да е на хормонална основа

 
  ... горе^
преди: 5 години, 22 дни
hash: 209be8a3c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   По-засилено окосмяване може да има заради повишен тестостерон, поликистозни яйчници, а също и заради вродена надбъбречна хиперплазия, за която малко доктори се сещат, но се среща сравнително често, особено, ако имаш дядовци или баби с гени от средиземноморието. Това е вроден генетичен дефект, който води до понижено производство или направо дефицит на определен ензим и една от проявите му е повишеното окосмяване, защото фоликулите на космите са по-чувствителни към мъжките хормони, дори и те да са в норма. Ако и при сестричката ти се вижда, че ще е по-окосмена, възможно е да сте наследили нещо такова от някой роднина. Не е болка за умиране, но е добре човек да го знае, ако го има. Аз лично не съм опитвала лазерна епилация, но не бих и опитала. Виждала съм, че при едни хора работи, при други не и не бих дала толкова много пари за съмнителен успех. Не се вманиачавам да си махам космите напълно, те са най-малкият ми проблем. А и е имало много мъже, които са ме харесвали и така. Най-важното е да сме здрави. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker