Кукленски стил - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Кукленски стил
преди: 5 години, 28 дни, прочетена 2169 пъти
Здравейте!

Искам да ви попитам какво за вас е "кукленски стил" и какво би ви накарало да определите даден стил на обличане като такъв? Изобщо, какво си представяте, като чуете това словосъчетание?
Дали това са дантели, панделки и къдрички, дали са определени цветове или видове дрехи?

Само да уточня, че под кукленски нямам предвид изкуствен и помпозен, а по-скоро нещо сладко, нежно и кокетно... и кукленско.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 27 дни
hash: 7edaa7604a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Облекло, решено в пастелни цветове — пола и риза, рокля. Невисоки, но елегантни обувки. Грим в меки тонове — "порцеланова" кожа, леко розови устни, прасковена пудра, едва забележими сенки за очи, дълги мигли... Малък клъч в комбинация с горното. Лек, недразнещ парфюм. :) Такава е моята визия.

 
  ...
преди: 5 години, 27 дни
hash: 68649bacdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз се обличам така. Нося само рокли, хубави материи, пастелни цветове, с цветя, дантела, имам и по-изчистени, но всичките са ежедневни, нищо прекалено. Когато спортувам нося клинчета. Не всяка жена може да има такъв стил, важно е да има физическите дадености (дребна и красива, с хубава коса, естествена красота, без тежък грим, по-скоро с детско излъчване), иначе ще е просто жена в рокля. Поведението и гласът, трябва да са нежни. Да излъчва енергия на младо момиче, независимо от възрастта.

 
  ...
преди: 5 години, 27 дни
hash: c3c7c4211e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Моят стил често са го определяли така, защото като съм в добро настроение понякога се обличам много розово и сладко, доскоро бях руса и много пъти са ми казвали барби... забелязала съм, че почти винаги като са ми казвали така съм била в розово, а доста по-рядко когато съм с черно или други тъмни цветове се е случвало, въпреки, че почти винаги нося рокли и поли и доста мои дрехи могат да се определят като кукленски, мисля, че най-честата асоциация е с розови дрехи, високи токчета, панделки и малки чантички:)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 26 дни
hash: ed8f14a300
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз си представям точно една бонбонена-кокетна жена. Рокли, прическа, маникюр, педикюр, приличен грим и токчета/пантофки. Изпипана отвсякъде. Представям си нещо като Барби в реален размер. По-женствен стил. Изгладени дрехи, хубав парфюм, избягване на каквото и да е било небрежие във външността. Избягване на тежките гримове и аксесоари.
Не като мене, да си върже косата на кок и да отиде с анцуг до магазина като сомнамбул, хаха.

 
  ...
преди: 5 години, 26 дни
hash: ff932738ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Кукленски стил си представям сао върху дъщеря ми, която е на 1 годинка. Дори и нея обличам предимно като голямо момиче, нищо твърде помпозно, повече сиво, малко розово за цвят, някоя фибичка и това е. Купувам и дрехи с дантели и т. н., но не и онези идиотски от евтините магазини с глупашки принтове и т. н. Според мен кукленския стил е кич, отживелица, и е само за малки момичета.
Стои несериозно на момиче над 15г и зрели жени.
Кукленски стил е всичко в бебешки цветове, панделки, като цяло бебешко излъчване, което е далеч от разума.

 
  ...


...
преди: 5 години, 23 дни
hash: 36402c9b87
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 5, зависи какъв тип жена си.
Според мен такъв стил би отивал на жени, които са свикнали да бъдат ухажвани, глезени, обичани и получаващи всичко, което пожелаят без много усилие. Нещо като съвременни принцеси.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 20 дни
hash: d208bc0d71
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Хм, интересен въпрос. Последната жена, която моментално определих като кукленски облечена, беше една възрастна дама в чакалнята пред лекарския кабинет. Спретната, стилни дрехи в бонбонени тонове - в случая панталон и риза с цветя, изчистена елегантна кройка, перлени обици и огърлица, елегантни обувки с нисък ток, комплектувани с чантата, сива коса, подстригана в елегантна черта с дължина до раменете - а сигурно беше над 75-80, изглеждаше доста крехка и леко трепереше, но навиците в обличането, a и финансовите възможности, за да си позволи да се облича така, явно бяха налице - който го има си го има. Дай боже всекиму да може да се грижи за външния си вид така на стари години.

Иначе определението "кукленски" малко или много свързвам с Барби-стил - хубава фигура, поддържана (дълга) коса, лек грим, ярки топли или пък пастелни цветове на дрехите, елегантни, подчертаващи фигурата кройки и определено някакво усещане за чистота, спретнатост и женственост. Не всеки умее да се облече така - много дами опитват да се облекат като кукли, но вместо това изпадат в кич, инфантилност или се докарват старомодно - границата между кукленското и неадекватното понякога е доста тънка и може неусетно да се прескочи.

 
  ...
преди: 5 години, 19 дни
hash: b43f19b016
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   От АВТОРА:

Благодаря на всички за отговорите и споделеното мнение! :)
Беше ми интересно и приятно да обсъдя стила, който харесвам.
Съгласна съм с почти всеки от коментиращите, всички сте посочили неща, които аз също харесвам и смятам за подходящи.

Като цяло мисля, че кукленския стил не е особено популярен у нас или много често е грешно разбиран.
Знам, че на запад съществува такава субкултура, но аз лично смятам вида на представителките й за прекалено екстравагантен, помпозен и опрелелено твърде нелеп и неприложим в ежедневието. В Русия и Украйна (както и в някои западни страни) също са популярни т. н. living dolls, но те, макар и интересни, също не са това, което търся.

Аз харесвам един умерен и загатнат кукленски вид, с характерни дрехи, модели и аксесоари, без да е прекалено натрапчив и сладникав.
Обожавам дантела, панделки и къдрички (мисля, че се нарича жабо), но по малко и само като акцент. Често нося ярки или пастелни цветове, (тези от тях, които ми отиват), розовото е един от предпочитаните от мен, но определено използвам и неутралните сиво, черно и бяло.
Обичам да слагам т. н. кукленски рокли и палта (с подчертана талия и разкроени надолу), но често нося и ризки или блузки с жабо и дантела в комбинация с панталон или дънки тип молив. Обожаявам и флорални мотиви.

Като цяло - сладки, нежни и кокетни, но елегантни неща. Това е моят кукленски стил. :)

Номер 8, аз тъкмо мислех да пиша за една възрастна дама, която видях наскоро на улицата и чийто стил веднага определих като кукленски. Беше дребна и крехка, много възрастна, но изключително елегантна, спретната и кокетна. Видът й предизвикваше едновременно умиление, възхищение и уважение.
Сега се сещам за британската кралица (макар че брит. кралско семейство определено не са ми любимци по чисто исторически причини), както и за Кейт Мидълтън - те също демонстрират подобен стил в някаква степен.
Така че мисля, че за този вид визия няма възраст.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker