Диета - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121375)
 Любов и изневяра (29752)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Диета
преди: 5 години, 23 дни, прочетена 1473 пъти
Привет хора!
Ще ми предложите ли диета или да ми кажете със какво да се храня и със какво не, защото имам коремче и дори да пийна една глътка вода се подува което значи, че има нужда от стягане
И понеже не обичам да ходя на фитнес ще започна да правя упражнения вкъщи
Та упражненията са лесни, но до храната
Кога да ям? По колко?
И също така казват, че първо се маха подкожната мазнина от корема след, което се стяга
Какво да ям за да я премахна и какво да ям за да го стегна ( заедно със упражненията)
Благодаря

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 20 дни
hash: 163e49c1dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей.

Подуването на корема само по себе си не е индикация за нужда от сваляне на килограми. По-вероятната причина е задържане на течности в съчетание с недостатъчно движение. Ето защо първото, което би могла да направиш, е да намалиш приема на сол (не само що се отнася до директния прием чрез посоляване). Помисли кои храни и напитки употребяваш най-често и обърни внимание на количествата натрий, указани на опаковката. Можеш да се изненадаш от видяното.

Припомням, че повишено количество натрий има също и в киселите краставички, например, които всички обичаме и които иначе се считат за относително здравословни, така че за твое добро разшири спектъра на осведоменост, чети повече съдържанието и внимателно прецени какво би могла да "орежеш" що се отнася до солта в ежедневното ти меню.

Първата ми насока към теб върви ръка за ръка със следващата: увеличи значително чистите салати (подправяй само с оцет, без олио и зехтин), леките зеленчукови супи, немазната печена риба и месни филета от пуйка, пиле (които са чудесен източник на Омега-3), водата с лимон, зеленият чай. Последните отводняват организма, успокояват подутия стомах и действат тонизиращо на кожата.

Какви количества да приемаш зависи изцяло от теб. Общото правило е често, но по малко (хранене на всеки 2-3 часа), така че никога да не си напълно преяла, но и никога чак толкова гладна. Когато ядеш, храни се бавно, осъзнато, първо си сипвай по-малка порция, изяж я и изчакай 15 минути. След това може да си добавиш отново в случай, че наистина не ти е стигнало. Търси свежи сезонни зеленчуци, приготвяй ги пресни, на пара, в супа или печени на скара. Експериментирай. Можеш да си приготвяш и лек дресинг от чесън, копър и нискомаслено кисело мляко. Има толкова много зеленчуци в голевите вериги и по малките пазарчета, че е необходима само малко сила на характера и желание за промяна от твоя страна, за да извикат чудесни резултати съвсем скоро.

В този ред на мисли, щом стомахът ти се подува, избягвай високовъглехидратните храни, или поне снижи тяхната консумация до минимум. Прочети в кои храни се съдържат най-много въглехидрати и ще знаеш как действат и защо на този етап можеш да се лишиш от прекомерна консумация. Давам подсказка: ако пиеш често газирани напитки, в това число и такива без захар, ще бъде необходимо да приключиш с тях в името на плоското и спокойно коремче. Газираното разрушава организма на толкова много нива, че дори смятам за излишна загуба на време да пиша по темата, убедена съм, че си запозната. Ако приемаш често тестени или захарни изделия, горното важи с пълна сила и за тях. Остави ги и си купи нещо полезно (сладкото можеш да си го набавиш и от нискокалоричен шоколад със стевия, йогурт с щипка какао или шепа пресни плодове), тялото ти със сигурност ще ти бъде благодарно. Помисли за здравословна алтернатива на всички неща, които често ядеш и които попадат по една или друга причина под ударите на закона на здравословното хранене. :)

Що се отнася до упражненията, напълно достатъчно е да се движиш много. Не взимай асансьор, вземи стълбите; слез 2 спирки по-рано; отиди пеша до място, което иначе посещаваш с такси; излезте с приятелка на дълга разходка, ако времето е хубаво, или още по-добре: идете да побягате в някоя обособена спортна база или на спокойно място, където няма да ви пречат твърде много пешеходци.

След тренировка, направете си услуга: не сядайте в първото срещано кафене, поръчвайки виенско кафе със сметана и резен тортичка. Казвам това, защото моя позната години наред се оплакваше, че не може да отслабне кой знае колко, убеждаваше ме, че тренира активно, а накрая се оказа, че след всяка тренировка (разбирай, след като е изгорила определени калории), за награда си е позволявала парче пай, орехова торта или голямо фрапе, с което реално почти е унищожила ефекта от положените усилия. Ако все пак решите да седнете някъде, вземи си просто кафе с мляко, без захар. (Тук напомням и за калорийната бомба, в която почти няма ценни вещества, наречена фреш, по която лудна народа през последните години и за която чак сега осъзна, че повече вреди на фигурата, отколкото да помага). Плодовите сокове не са алтернатива за отслабване, мисля, че е важно да се знае. Водата с лимон или резен ябълка е едно, 250 мл. концентриран фреш от портокал, това е съвсем друга история.

Пожелавам ти успех и се надявам, че насоките, които ти предложих, ще ти бъдат от реална полза и ще те доближат до желания резултат! Прегръдки! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker