Няколко въпроса за фитнеса - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Няколко въпроса за фитнеса
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 1567 пъти
Здравейте. Момиче на 16 съм ако има значение. Искам да сваля няколко килограма и да стегна тялото си. Насочила съм се към Spinning и се чудех дали има някой, който да ходи. Правят ли се мускулести бедра? Освен за краката и за цялостно губене на мазнини, което е ясно, за кои други мускулни групи помага. И ако ходя на Spinning ще се наложи ли и да ходя на нещо друго примерно за корем или за ръце. Друго нещо, което исках да питам е до колко е ефективно. Ако ходя 3 пъти в седмицата за долу горе колко време ще почна да виждам резултат. А и някъде преди година и нещо ми излезе капачката на коляното. Мисля че я оставих достатъчно да се възстанови, но все пак някой знае ли дали spinningа е вреден за колената.
Благодаря предварително

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 месеца
hash: 09431345cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз ходя на спининг и общо взето натоварващ цялото тяло,понеже тренираш и с гирички и тн така че едва ли ще ти трябва друг спорт, и не няма да ти се набият краката

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 869bb5862c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За да има максимални резултати от фитнеса и най-вече стягане на тялото, не може само с един вид спорт. "Стягане" на тялото всъщност е увеличаване на мускулната маса. Спининга е хубав за горене на калории и сваляне на излишни килограми. Но само по себе си отслабването и горенето на калории не тренира достатъчно мускулатурата за да се увеличи мускулната маса. За да увеличиш мускулната маса трябват тренировки с тежести. Тежестите не са само за мъже, нужни са и на жените! Не се плаши че ще направиш ужасни мускули и ще заприличаш на мъж. Това няма как да стане, защото в женското тяло няма тестостерон. Освен това, хората които развиват много големи мускули обикновено тренират по 3 часа на ден, а и повече.
Най-добре съчетай спининг с тежести и коремни преси. Ако ще ходиш 3 пъти в седмицата, прави спининг 20 мин, коремни преси още 15-20 мин, тежести също 20. И завършваш тренировката с разтягане на цялото тяло. Това ти го казвам като ориентир, ако си по-пухкава, спининг 20-25 мин, но ако имаш само 2-3 килограма за сваляне, 15 мин и увеличаваш тренировките с тежести. Като викам тежести имам предвид гирички и да е нещо до 8-10 кг, не повече защото още си в процес на растеж и може да ти навреди. Погледни в ютуб, има най-различни клипчета с упражнения. Също и в инстаграм има профили за фитнес.
Имай предвид че спининга и по принцип всякакви интензивни упражнения в аеробиката, са вредни за коленете ако се практикуват прекалено много, защото спомагат за по-бързото износване на ставите. Затова кардиото не е хубаво да се прави цял час, а и най-добре да се сменят упражненията. Един ден спининг, друг пътека, трети степ...

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 77fc59d9c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Спинигът няма много общо с фитнеса, освен това, че въртиш колелото в залата. Резултати ще видиш, но далеч няма да са чак толкова впечатляващи, колкото се надяваш. Истинските резултати ще ги видиш, ако започнеш да тренираш здраво точно във фитнеса (да, в онова място, където са дъмбелите, щангите, дисковете по 5-10-15 и т. н. кг. и др. ), а не ако въртиш по 3 пъти на седмица педалите на колелото.

Но дори и такава активност е по-добре от нищо, просто очаквай някакви наистина реалистични резултати, защото ако очакваш да постигнеш идеалната физика - дори и с добра диета, ако разчиташ само на спининг без тренировки с тежести, просто няма да се получи и резултат ще има със сигурност, но няма да е максималният възможен.

Успех!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 38d15c3b76
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Резултат ще видиш след максимум един месец, ако тренираш и се храниш правилно. Това обаче ще бъде най-лесният и бърз темп на промяна. След това ще се развиваш все по-бавно и все по-друдно. Накрая ще спреш да се развиваш натурално изобщо и ще тренираш все по-усърдно само за да запазиш постигнатите резултати. Мускулести бедра може въобще никога да не направиш, те са до ген, но със сигурност ще се стегнеш и отслабнеш доста. Помни, че ако започнеш да тренираш сега, ще трябва да тренираш докато си жива, за да подържаш новата си визия. Няма вариант да потренираш година, а да се наслаждаваш на резултатите 5. След тренировка ще се чувстваш заредена с енергия и самочувствие, ще си по-концентрирана, пъргава и продуктивна. След определен пик това чувство ще започне да отслабва все повече и повече - подобно на наркотик.




Радвай се на живота!

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 087e9a5581
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   До номер 2, тренировките на спининг за между 30 мин. и 1час. Принципно по 45 минути, така че няма как да излиза и влиза в залата за spinning

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker