Курсове за масажист - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Курсове за масажист
преди: 4 години, 7 месеца, прочетена 1580 пъти
Здравейте,
Ако някой е изкарал курс за масажист нека сподели мнение. Има ли реализация, или само ти взимат парите. Имам огромно желание да се развивам в сферата на лечебните и разкрасителните процедури - курсове и стажуване достатъчно ли е или най добре би било да се учи във вуз за това поприще?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 месеца
hash: 00fc456d84
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Аз имам изкаран подобен курс и съм работила 5 години по фитнеси, като масажист докато следвах. При мен си заслужаваше вложените пари. Важно е да намериш курс, който е офицялно държавно признат примерно на НСА в София, защото моят курс не беше и това го разбрах и примерно в чужбина не мога да преведа и ползвам дипломката.
Важно е веднага след курса да почвеш работа, аз имах този късмет и бях доволна, защото по онова време взимах 18-20лв. от масаж на цяло тяло, т. е. 1 астрономически час работа, а в магазин за дрехи примерно трябваше цял ден да вися за толкова пари. Реално е много добре платено за времето в което работиш и е супер, като средство за финансиране на други цели.
Иначе това, което не ми харесваше е, че често работата във фитнесите е на черно, нямаш сигурни пари и разчиташ само на процента от направени масажи 40-50 от общата цена е за теб. Имало е дни в които съм изкарвала над 100лв и такива в които никакви пари не съм изкарвала, а съм била примерно на минус път до работа, храна.
Ако си жена, не е хубаво да си пускаш сама обяви, защото българинът бърка масажа с друга услуга, често дори и във фитнес студио, когато си сама с клиент в стаята за масаж ти предлага повече пари за неща, които не стоят в услугата.
Сега дали да учиш във вуз или курс, зависи от това, което искаш да правиш. След курса може да правиш масаж на здрави хора във фитнеси и козметични салони, ако някой ти каже, че го боли гърба трябва да му кажеш да отиде на лекар, защото не си компетентен да помогнеш. Ако искаш да си отвориш частен кабинет би било по-хубаво да следваш, защото тогава ще си физиотерапефт, т. е. вид медицински персонал. За всичките години в които съм работила в две от големите фитнес вериги в София в различни обекти съм срещнала само още един масажист с курс, всички останали бяха с вуз, реално те са по-добре подготвени от мен, а взимахме същите пари.
А да аз като направех 5-6 масажа в един ден както трябва и вечер пръстите ми бяха, като подути и не можех да ги свия в юмрук, може при другите да не е така, нямам идея.

Ако имаш още въпраси и мога да отговоря с радоста ще го направя :)

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 8b7d3b3b0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Доц. Андонова, НСА в София. 90% практика. За другите градове не мога да кажа. В никакъв случай Войников, при него само ще изписваш тетрадки. Мисля че есента, ей сега октомври има записване. Другото е през март, ако не се лъжа.

Да знаеш, че има ужасно много фирми които само ще ти вземат парите. В края на краищата ти трябва само разрешително от МОН и те ти го дават, но колко ще научиш...
Практикуващ масажист съм в Лондон и съм учил в Тайланд и в "Св. Мария", Лондон. Това което Андонова ще ти преподаде е в пъти по-добро от това което учих в Англия. Особено основните похвати на шведски/спортен.

Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 999bc430e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Провери курсовете към НСА. Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker