Кой е най-добрият протеин? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Кой е най-добрият протеин?
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 1974 пъти
Здравейте!
Знам, че в интернет пространството има ужасно много инфо по тази тема, но тя рядко е правилната. Факт е, че повечето блогъри показват платени марки протеин, които не струват и няма ефект от тях. Та, въпросът ми е към спортуващите в този сайт, какъв протеин използвате - изолат, суроватъчен, гейнър или казеин? Кой е по-добър и какъв ефект получихте от него? На коя марка и на каква цена? Знам, че от протеин чудеса не стават, но в момента не мога да си позволя да си набавям протеини само от храната, за това търся добавка. Не търся и чудеса във физиката си, просто искам да се оформя и да кача няколко кг чиста мускулна маса. Не гоня мисията за перфектното тяло, просто искам да тренирам и да се чувствам добре с енергия за други неща.

П. С. Моля хора, които смятат протеините за стимуланти и стероиди да не коментират! Благодаря предварително за мненията!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: ecf17769c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Ама, той хубавият проеин не е по-евтин, от колкото да си купуваш протеин от храна.

Един читав протеин 2 кила и малко би ти стигал за месец. Цената му е около 100-120 лева.

За същите пари можеш да си купиш яйца и месо, което ще ти докара същите протеинови стойности от хранителен източник.

Протеинът като добавка е за тогава, когато физически не можеш да поемеш повече храна и затова си добавяш шейк, който не те засища като хранене и в същото време ти помага със стойностите.


Много е трудно обаче, защото в българия ментаците на протеин са супер много и никога няма да можеш да знаеш дали купуваш нещо реално. Виждал съм лабораторни изследвания на редица протеини и това, което мога да те посъветвам е AmiX и MyProtein.
Optimum принципно са много хубави протеини, но ако е истински.
Dymatize също.

Gym Beam имат супер масирана маркетингова стратегия в момента с всички insta-famous "билдъри", не съм го пробвал, но може и да не лош.


Суроватката е за предпочиатне.
Купи си и креатинче... монохидрат, за след тренировка, по пет грама. Върпши чудеса.

И не забравяй... истината е в храненето.


Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 2c2105ca0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей - с мъжа ми тренираме активно и ползваме редовно протеин след тренировка, но растителен - за предпочитане основно смес от протеин, извлечен от грах, коноп, чия, слънчоглед. Соевият го избягвам, защото може да доведе до хормонални нарушения, а яйчния и суроватъчния, заради тежката химическа обработка и защото самите смеси като ги разтвориш имат супер изкуствен вкус и неприятен остър аромат, а и са наблъскани с подсладители. Най-доволни сме от протеиновите смеси на Alpha Foods, oсобено тези с вкус на шоколад, лешник и ванилия - съставките са качествени и натурални и вкуса е максимално естествен. Поръчваме ги през амазон. По-скъпи са от яйчния и суроватъчния протеин в пъти - но са си инвестиция в тялото и здравето. По-изгодно излиза иначе да поръчаш на едро конопен или грахов протеин и сам да си правиш смеси - но е много трудно да се овкусят прилично.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: c9f3805356
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Фитнесджийствам от малко над 2 години. За това време научих, че поне за мен специално суроватъчният (whey) протеин, който уж го водят най-добрия, въобще не е добър, защото ме издуваше и сякаш качвах мазнини. Някои хора обаче се кълнат в суроватката. Изглежда, че нещата са индивидуални. На мен например казеинът ми влияе много по-добре. Уж го водят "нощен протеин", заради по-бавното разграждане, но аз го пия и след тренировка. По възможност в прясно мляко. Самото мляко също е много добро за възстановяване, а то си има и малко суроватка вътре така или иначе (към 20% от млечния протеин е суроватка, останалите 80% казеин).

Малко офтопик, но бих искал да ти кажа за мен лично коя е най-добрата добавка за натуралния бодибилдър - BCAA/EAA микс в по-големи дози. Като започнах да пия по 40-50 грама BCAA/EAA по време на тренировка рязко ми скочи силата, много по-забързано започнаха да ми растат мускулите и се възстановявам почти без мускулна. Много добър анаболен ефект без анаболи. Подчертавам, че не е само BCAA, а трябва да имаш всички незаменими аминокиселини (EAA), но е добре да има повече левцин, затова смесвам в една бутилка BCAA и EAA. Единственият недостатък е, че е по-скъпо като са в големи дози.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: eb8b668da5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хранааааа! Тва ти е най-добрия протеин! Стабилното нагъване на храна. Който ти е казал, че от гейнъри се качват кила, да си навре геймъра в г*за! Стабилно хранене, бцаа, стромба, whey protein, тестостерон. За мен тва е комбинацията.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 8f94a6c06d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   По добре си вземай чисто месо. Щом не гониш някакви спортни постижения специализираби добавки не са ти нужни. Щом не си профи си яж пилешко, даже от време на време и червено месо. С добавките се качва маса бързо но и се сваля бързо. Направи си един хубав балансиран режим на хранене с прием на поне 50% белтъчини и ще видиш че за три месеца стават чудеса.
Може все пак да си вземеш аминокиселини и витамин Б-комплекс, не за качване на маса а за бързо възстановяване на мусукулните влъкна след тренировка.

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: e76e031b8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Хубавите протеини са на Amix и Optimum Nutrition. Изолат е най качествения много ясно. Ако имаш пари дай. Иначе най ефективно е да се праскат яйца извара и месо. То това си е живия протеин, другото е синтетичен протеин който пак работи но директно от храната е най най

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 27e69a6f14
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   (NutriBullet или друг блендър) 3-5 сурови яйца ( жълтъци) банан/сини боровинки/диня тиквени семки авокадо орехи/бадеми морков спанак вода MCT oil

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: c929c8b770
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   от 7: *яйца (вкл. жълтъци)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker