Не мога да се преборя - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Не мога да се преборя
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 1578 пъти
Здравейте.Жена на 23 години съм с проблем,който ме мъчи.До преди 2 години бях 43 кг,висока съм 1.60см. и имах доста хубава фигура,ядох каквото си поискам и нищо не качвах.Даже се чудех как да кача 2-3 кг.След това преживях доста сериозна психическа травма и преди 2 години започнах да пия антидепресанти.Почувствах се добре и започнах да се храня повече,животът ми стана по-хубав,като чели минавах през трамвата по-лесно.Докато се хранех,неусетно започвах да качвам килограми,но не смятах,че е проблем,докато преди няколко месеца останових,че съм 70 кг .Обърнах се към лекар и се оказа,че от яденето съм развила диабет и реално качвам от него.Прекалила съм с въглехидратите и съм напълняла.Започнах да приемам хапчета за диабет,но не ми понесоха,от тях повръщах,имах диария и се чувствах смазана.Също така преди 4 години ми откриха Хашимото на щитовидната жлеза.Преди това аз бях много жизнена,участвах в състезания, бях спортна натура,енергична.Откакто се разболях започнах да ходя бавно,задъхвам се,имам сърцебиене и не мога да вървя дълго,все искам да седна.Сега с диабета още по-ленива станах.Лекарката спря лекарствата ми,защото дори на малки дози не спирам да повръщам.Взехме решение да го карам на диета и спорт. Изключих всичко пържено,сладко,газирано,като цяло почнах да ям марули като заек.Проблемът идва със спорта.Тя иска да тренирам всеки ден и да се потя.Пробвах около 5 пъти с фитнес и танци,но буквално след 10 минути нормално ходене на пътека,аз припаднах,а бях яла,бях спалая,бях пила вода.Пробвах с танците,там след разгрявката аз вече бях седнала на земята и бях изморена и никакъв танц не започнах. Реших да ходя на сауна,да се потя поне там,но като седя повече от 10 минути ми пада кръвното и излизам и не мога да си поема дъх и отивам да взема леден душ и се връщам и пак ми става зле и се отказвам.Общо взето физическа активност не мога да имам.Лекарите казват,че само с диета нищо не правя и ще продължават да дебелея,нещо което аз не искам.Искам поне 10 кг да сваля,то е ясно,че аз 43 няма да стана отново.Какво да направя ? Как да постъпя ? Моля Ви за адекватни съвети. Всичко написано е напълно реално и ме измъчва и имам нужда от помощ.Съветът да спра антидепресантите ,няма да проработи,защото все още страдам от травмата в живота ми и също така 3 пъти правих опит да ги спра и стигнах до спешното от абстиненция. А и реално аз не дебелея от тях,а от апетита който ми дадоха,но аз вече спрях въглехидратите,но и 1 кг не съм свалила.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: d4b973b3cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Добре де с пост и молитва няма ли да стане? Това е най надеждното. Със сигурност ще стане

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 83ed0fdba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не се отказвай от спорта. Нормално е да е много трудно от начало. Не си поставяй високи цели. Като от 10 минути на пътечката припадаш - прави една седмица първо по 6 минути, после почни да увеличаваш с минута две, но плавно. Или пък вместо 10 минути ходене на пътечката, пробвай половин час разходка навън по улицата - различно е и ще видиш, че няма да си уморена толкова. Нормално е, ако не си тренирана да се уморяваш от 10 минути ходене на пътечката - съвсем същото се случва и със здрави хора, които нямат диагнози, но са се залежали и обездвижили. 10 минути на пътеката не са равни на 10 минути ходене навън - натоварването е съвсем различно. Иначе тялото ти е тотално обездвижено и всичко му идва като шок. Наблегни на упражненията, които не са кардио - така ще се подобри общия тонус и ще се засилиш, а кардиото съвсем бавно и полека. НЕ СЕ СРАВНЯВАЙ С ДРУГИТЕ ТРЕНИРАЩИ. ОК е да си вземаш колкото почивки ти трябва, стига после да се изправяш и да правиш по-още малко - на малки порциики. Танците не са най-добрата идея за теб, защото е активно кардио натоварване също като аеробните спортове - а ти там първо трябва много плавно да развиеш издържливост. Започни по-скоро с нещо по-плавно като йога, каланетика или пилатес - отново в началото прави само по-толкова по колкото можеш и си давай почивки, не се води по другите хора и не се изхвърляй. Постепенно ще ти се увеличава издържливостта. Прочети за диета тип Зоната - тя е създадена, за да се регулират точно хормонални дисбаланси и инсулинова резистентност. Много хора се обръщат към този вид хранене след като са получили тежки здравословни проблеми и след няколко месеца отчитат категорично подобрение и нормализиране на показателите.
Сауна и парна баня на твое място бих избягвала поне на този етап. Аз без да имам здравословни оплаквания повече от 6-7 минути наведнъж не мога да издържа в сауна, а ти си се юрнала от раз да правиш повече от 10... Хората не са еднакви - това че някой от раз и без проблем стой вътре по 15-20 минути не значи, че и за теб това е препоръчително. Напротив, може дори да бъде контрапродуктивно. Ако държиш да продължиш със сауната, направи малки интервали - 5 минути, после студен душ, почивка, после след като тялото е добре охладено евентуално още 5 минути, но само ако се чувстваш добре. Полека, постепенно, поставяй си малки цели, слушай си тялото, прави почивки и не се отказвай.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 08df456fb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Може да са ти направили магия

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 180370fa06
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Замени фитнеса и танците само с ходене пеш. Колко често ще сядаш да си почиваш, няма значение - важното е общото ти вървене за деня да е много. И на мен на пътеката във фитнеса леко ми се вие свят, все пак е малко или много неестествено.
Приемай повече храни, богати на протеини. Пресни зеленчуци и плодове също.
Антидепресантите не ги спирай изведнъж, а ги намалявай много постепенно. В същото време не допускай негативни емоции, защото те всъщност смъкват серотонина и те дърпат назад в борбата ти с депресията.
Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 631b31cc51
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Според мен метаболизма вместо да се забърза(тоест да гориш повече калории отколкото приемаш) се е забавил заради рязкото намаляване на храната. Това твоето не е диета, а чист глад-груба грешка. Започни да ядеш пилешко месо(ест. не пържено), яйца, риба!! Можеш и без спорт като за начало, щом не се чувстваш добре, по-натам може да тичаш навън по 30-40мин (или в зала на пътека) и резултат ти гарантирам, че ще има!

Ж. 25г

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 400a27b5b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Антидепресантите се спират по схема, не изведнъж. В някакъв момент трябва да ги спреш, защото както сама виждаш влияят зле. По-добре иди на психолог или психотерапевт за психологическия ти проблем.

Спорт определено трябва да вкараш, но щом се измаряш лесно започни с по-лесното - ходене. Аз само от калориен дифицит и ходене миналата година свалих към 5 кг. за 2 месеца. И аз имам хипотиреоидизъм и Хашимото, освен това съм/бях с пред-диабет.

Намираш някой калкулатор за TDEE (Total Daily Energy Expenditure) - т. е. колко калории гориш на ден. Гледам за момиче на твоята възраст и с твоите мерки и без физическа активност дава към 1700 ккал за поддъркжа. Тоест, ако ядеш 1700ккал на ден ще поддържаш това тегло. Ако ядеш повече - ще качваш и ако ядеш по-малко - ще сваляш. Всичко което ядеш си го записваш някъде (Аз си го пиша на телефона, има апликации като MyFitnessPal и LoseIt за целта, но аз предпочитам бележника, но за начинаещи апликациите са по-добре) и броиш калории, това е. Ако добавиш спорт, дори и ходене да е, ще гориш повече калории и ще ускориш процеса, разбира се.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 9f4f995cf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ето, мили мои, поредната жертва на съвременната алопатична медицина...

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 07c695bfda
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Добре, ще ти помогна, защото знам за какво става въпрос и ми дожаля за теб. На тези килограми не можеш да използваш високоинтензивни упражнения, трябва да са лекоинтензивни тоест ходене или бавно качване по-стълби или по-наклон с колкото почивки ти е необходимо да си възстановиш дишането. Съобразявай се с възможностите на тялото си. Понеже тежиш повече тялото ти лесно изразходва много енергия и когато се движиш с лека интензивност. Другото важно нещо е да се движиш не след като си яла а на гладно така ще мобилизираш мазнините по-тялото ти да бъдат използвани за енергия вместо да използваш енергията от храната за същата цел. Освен това, не се храни само със зеленчуци а включвай солидни порции белтъчна храна от животински произход - месо, яйца, риба, млечни продукти. Ако спазваш това би трябвало килограмите ти да започнат да се стапят бързо и здравето ти да се подобри. Ако прогреса се забави увеличи времето между храненията си и не яж веднага щом се събудиш а след няколко часа и пий кафе на гладно.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 1229e26404
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Трябва ти свестен доктор диетилог, който да е наясно със заболяването ти. С ядене на маруля няма да отслабнеш а само с добре балансирана диета. Трябва да ядеш и въглехидрати под някаква форма, но не знам как и какви при диабет. Тялото не може без енергия, а тя идва именно от въглехидратите. Мозъкът се храни с чиста глюкоза! Говори с други хора, които имат диабет и ги разпитай. Търси още лекарски мнения за твоето състояние и в същото време не се доверявай на докторите. Много от тях не са наясно и бъркат. Нищо чудно заради тези хапчета да ти става нещо на психическа основа. Всичко ти го казвам от личен опит.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker