Всичко за къдравите коси - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Всичко за къдравите коси
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 1874 пъти
Здравейте.
Принципно съм с къдрава коса, но когато станах 1 клас ми я отрязаха много късо. 5 клас ми порастна и понеже не я исках къдрава я изправях всеки ден. И така в продължение на 3 години всекидневно изправяне се съсипа и пак я отрязах. Почна да расте и започнах всеки път след баня да я изправям със сешоар 4 години подред, да вярно е че не се изтощаваше така, както с пресата но пак не беше в добро състояние и спрях и сешоара. Явно след толкова дълго постоянно изправяне съм разказала играта на къдриците си, но от както спрях всякакви термични обработки от няколко месеца насам косата ми отново се къдри. Гадното обаче е че не е равномерно къдрава, имам в предвид че някои части си седят на ситни къдрици, а други - на вълни. Бих искала да ми препоръчате кристали, крем, масло все тая, нещо за коса :д, което да оформи къдриците ми. Дайте ми някакви съвети за къдравелки, защото не ми върви, хаха, сресвам я с гребен с широки зъбци, но бухва и седи една суха, суха.... свикнала съм да я сресвам постоянно и да си нямам проблеми, но сега далеч не е така.
Чакам вашите съвети
Благодаря

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: 88a275f037
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Моята коса е къдрава, и я мразя с цялото си сърце. Но слава богу има преси, и си я изправям веднъж в седмицата. Моята коса е под гърдите, и не се налага да я изправям много, защото косъма натежава. Да, използвам кристали да предпазвам от горене. По-добре си изправяй косата, къдравите коси, са ужасни и трудно се живее с тях. Никаква прическа не се получава, а откакто се изправям, си ходя както си искам. Ето ти съвет, купувай си розова вода, и кристали ако искаш дълга коса. И я изправяй,за да изглежда по-добре. Желая успех.

Сара

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: b784085963
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей! Аз също имам къдрава коса, но никога не съм я изправяла понеже много си я харесвам. От личен опит ти казвам, че шампоаните за суха коса (или в твоя случай изтощена) вършат чудеса. Някои хора използват пяна за коса...аз лично не я използвам, защото оформя къдрици, но единствено я прави твърда. И още нещо, реши я само при къпане като я решеш от върха към корена! Така се разресва по-лесно и не се накъсва. Освен това можеш да потърсиш и подходящ тип маска за твоята коса и естествено ако искаш да косата ти отново да е къдрава, трябва да спреш със всякакъв вид изправяне...Успех :)

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 3355c34939
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не е само това, би трябвало като израсте нова и незахабена коса от преса да се къдри, по-скор проблема е че влизаш в пубертет или наближаваш някаква възраст, в която се променяш, а косата също... нормално е.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 60746018b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Оооо, не, не. Къдравата коса не се реше всеки ден. Знам, че звучи ужасно, но това го знам от фризьор, чувала съм го и от други къдравелки. Къпеш се, решеш я докато е още мокра и край, до там. Иначе бухва, започва да се заплита, положението става ужасно. Вечер можеш да я връзваш на кок, за да не се роши толкова докато спиш. Къдравата коса се третира основно докато е мокра, ако е суха можеш да я оформяш с пяна. Кристалите за коса се използват от много жени, включително и онези с естествено права коса. Те служат за подхранване, заздравяване, не и за оформяне. На мен ми действат много добре, но не при всяка жена е така. Купи си кристали, слагай ги на подсушена коса и следи за ефекта. На мен ми помагат и при сресването, три пъти по-лесно е.
Използвай шампоани и маски/балсами специално за къдрава коса, това е другият ми съвет. Може да ти отнеме време да намериш точно твоите продукти, но веднъж като ги откриеш, ще се преродиш. Не искам да ти казвам марки, защото е нож с две остриета. Всяка коса е индивидуална, на едни им действа едно, а на други- друго. Както и да е. За да не се изтощава, се подстригвай всеки месец, така ще се отървеш от цъфналите краища, аналогично и от накъсана коса. Можеш да си купиш спрей за термозащита, когато искаш да я изправяш.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 3af40b3fe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Здравей,
Аз имам къдрава коса.
И аз като Сара не си я харесвах преди, особено като бях около 12 13 годишна, но по-късно разбрах, че повечето жени в България имат прави коси и това, че моята е различна, прави впечатление в добрия смисъл. В последните 2 3 години, откакто започнах да полагам правилните грижи, съм получавала супер много коментари колко яка коса имам дори от непознати на улицата. Така че и ти си късметлийка, бъди благодарна.
Като съвет мога да кажа:
1. Не слагай нищо горещо върху косата си, защото това може да развали къдриците си
2. Можеш да и слагаш балсам в банята, а после пяна или крем за къдрици. Можеш да решиш косата докато е с балсама, за да не се накъсва.
3. Най-добре е да я сушиш с дифузер или изобщо да не я сушиш.
П.п Аз използвам продуктите на Balea за къдрава коса. Изключително бюджетни са и вършат чудесна работа.
Желая ти успех!

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 4d0c0a0fb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   А защо всички момичета, които познавам с къдрави коси казват, че косата им е уникална и тем подобни, пък в сайт, където хората имат анонимност всички се оплакват от къдравото :D



Гея от Корея

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: b784085963
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Изобщо не подкрепям номер 1!!! Къдравата коса е дар от природата и стига да знаеш как да я поддържаш, тя ще ти се отблагодари подобаващо. Всеки фризьор, при който отидеш ще ти завиди за косата, казвам го от опит. Ако къдравите коси не бяха красиви, жените нямаше да се къдрят по сватби и други поводи... :)

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: b784085963
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравей! Много е важно да я решеш само след къпане, когато е мокра, защото ако я решеш суха и всеки ден, единствено ще бухне и ще развалиш къдриците...

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 0bebafd94a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Истинските къдрави коси не поддават на преси, така че моля ви дами с чупливи коси не казвайте : "косата ми е къдрава".
Да, къдрава коса е дар от природата, който трябва да се подържа с балсам и хубав шампоан.
И по - горе са в грешка, че къдравата коса се реше само като се измие!
Ако не е боядисвана къдравата коса и я решеш всеки ден с балсам и вода ще порасне дълга.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: d7977218fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   9, номер 5 съм.
Не знам дали ти имаш къдрава коса, но всеки ден да я решиш с вода и балсам е немислимо, докато я намокриш, докато я изсушиш, ще мине 1 час. Не всички имаме един час повече сутрин.
Също не е добре да се суши със сешуар всеки ден, защото ще се изтощи. А зимата ако я чакаш да изсъхне сама всеки ден...ето ти едни 4 5 часа, иначе настинка.
Не знам как ти хрумна това

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 0bebafd94a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Номер 10 ,очевидно е че нямаш къдрава коса !!!
Настинка казваш? Като ходите по дискотеките с къси поли и рокли не настивате ли? (За един прЕател питам)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker