За невъзможното отслабване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

За невъзможното отслабване
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 1627 пъти
Здравейте, скъпи читатели на spodeli. net.
Жена съм, на 35 г., и от малка имам проблем с теглото. Никога не съм била много дебела, но в определени периоди от живота ми съм качвала 10-15 излишни килограма. Доста съм висока - 178 см - и затова не съм се стремила към 40-45 кг - просто е нереално на фона на ръста ми. Идеалното ми тегло е около 63-65 кг. Винаги съм отслабвала адски трудно и искам да споделя наблюденията ми, които може да са в помощ на тези, които се сблъскват със същия проблем.
Ще започна с малко предистория. Родителите ми нямат никаква хранителна култура, вкъщи винаги се е консумирало огромно количество храна, на масата ни винаги е имало много хляб и ако не изядях по 3-4 филии хляб на хранене, баща ми ми се караше. Забранено ми беше да пазя диети. Никога не съм спортувала, защото никой не ме е поощрявал да го правя. Въобще, имам типичните родители, които са ме създали твърде рано, за да имат време да научат как трябва да се отгглежда дете.
На 17 г. коментари на мои съученици много ме обидиха и започнах тайно да спортувам през лятото. Резултатът беше мълниеносен, от 78 кг свалих рязко на 67 кг за няма и 3 месеца. Изглеждах и се чувствах много добре, но на фона на всички мои съученички, които бяха по 45-50 кг (и 1. 60 високи) постоянно бях набеждавана, че все още съм дебела.
Дойде моментът да се отделя от зловредното влияние на родителите - отидох на уча висше образование. Първоначално напълнях и станах отново 70-71 кг., което не ми харесваше. В края на летния семестър просто престанах да ям т. нар. вредни храни. Изпаднах в друга крайност и през лятото, което прекарах с родителите си, просто не ядях нищо, което те приготвяха. В резултат ходех гладна почти през цялото време, но пиех леки билкови чайове. Странно, но кожата ми много се избистри и отслабнах значително без да имам стрии. Бях стигнала 55 кг, което беше твърде малко за мен, след това качих до 57 кг. След това започнах да ям всичко и не напълнявах съществено. До края на следването си задържах теглото си в границите на 60-62 кг. Започвайки първата си сериозна работа по 8-9 часа на ден обездвижването си каза думата и постепенно пак качих до 70 кг. Взех се в ръце и започнах да ходя на фитнес, така свалих до 64 кг. Бях стегната и изглеждах добре. Скоро след това се запознах с мъжа ми и не мина дълго време преди да престана да ходя на фитнес, двамата си похапвахме добре... и аз постепенно покачвах теглото си. И така един ден се събудих отново 75 кг. Тук е моментът да вметна, че явно съм перфекционист, защото за много хора начинът, по който изглеждах, всъщност си беше супер.
Две години правих опити да отслабна, вкл. тренировки 3-4 пъти в седмицата, както и с неядене - е, не се получаваше, и грам не свалях, а само продължавах да напълнявам.
Тогава открих ВМ НВХ (високо мазнинно и нисковъглехидратно хранене). За близо година без да съм абсолютно стриктна успях да отслабна 8 кг и се преобразих тотално. Това хранене промени живота ми. Преди това се чувствах много зле - главоболия вечерно време, замъглен поглед, изтощение. Покрай празниците миналия месец пак бях започнала да хапвам тестено - питки, козунаци, баници - и качих няколко колограма, но този път не изпаднах в истерия и отново се върнах на високите мазнини и ниските въглехидрати. Резултатът за две седмици е минус 2 кг. Имах скорошни проблеми и с кожата, те също отшумяват. Надявам се да бъда полезна на жени, които искат, но не успяват да отслабнат. Резултатите не идват бързо, но са трайни, стига да не се нахвърляте на сладко и тестено.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: f0f721c98e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   "Високо мазнинно и нисковъглехидратно хранене" - да, това е решението, но е една идея крайно, в смисъл не забравяй пресни зеленчуци и плодове (може и само от киселите), но трябват.
Също тежкото физическо натоварване може да забави отслабването (също както глада).
Радвай се, че си висока. Килограмите зависят от ръста, не е важно дали първата цифра е 4, 5 или 6. Тия дето са били 1,60 ще си останат толкова. Ти можеш да отслабнеш, те да пораснат - не.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: fc0f629417
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз ще помогна.
Има нещо наречено ulzzang diet - сваляш 10 кг за една година.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 7ecefcb51b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   стига с вашите диети, лекарства и прочие. до авторката:за да се пребориш с този проблем не изисква твърде много изисквания просто хапвай често и по малко може и да тренираш не е задължително във фитнес може да си измислиш упражнения който да правиш в къщи или да си изтеглиш приложение на смартфона си "30дни фитнес"има страхотни упражнения който може да си правиш в къщи без проблем

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker