Един вечен спор - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Един вечен спор
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 1773 пъти
Здравейте! Повдигам един вечен въпрос - Лионел Меси или Кристиано Роналдо? Очаквам ОБОСНОВАНИ мнения, не плюене и "щото ме кефи" и "другият не става". Аз ще изложа своята гледна точка. Смятам, че Кристиано Роналдо е по-добрият футболист, защото е играл на много места, доказал се е на всяко едно от тях и вече почти на 35 продължава да бележи много голове и да е гладен за трофеи и рекорди. Меси също е добър, но не е играл извън Испания и с националния отбор няма успехи. Иначе в Барселона няма кой да го стигне никога, не го отричам. Жалкото е, че скоро и двамата ще слязат от сцената. Ако темата бъде пусната, надявам се да няма обиди в коментарите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 месеца
hash: 87e9642a73
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Споделям абсолютно същото мнение като твоето.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 80171a732c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти тях не ги мисли,те са си оплели кошницата отдавна.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: cf92ae6340
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   1. Повече ми харесва стила и головете на Роналдо.
2. Повече ми харесва, че Роналдо е с по-малко натурален талант от Меси, но е работохолик в занаята си.

Кой е по-велик? Дълго след като приключат кариерите си, ще има дрязги между журналисти и фенове на един от двамата. Така е фенщината във всеки спорт.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 4ff420b8a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Че и двамата са велики, спор няма, даже е истинско чудо, че се случи да са съвременници. Такива като тях може и да няма следващите 100 години поне . Невероятен късмет е, че двамата ай-велики футболисти са съвременници. Питал съм се какво ли щеше да е ако само единият от тях живееше сега. Че той щеше да има сигурно 10 златни топки. Но от друга страна всеки от тях е казвал, че е толкова добър заради другия.

Но на мен ми харесва повече Роналдо. Меси е по-талантлив и при него е станало някак малко наготово (докато при Роналдо си е в по-голяма степен яко бачкане) и той така е и свикнал - повече да му се получат нещата от самосебе си, отколкото сам да си ги направи. Той е по-скоро консуматор, зависим е от съотборниците си. Ако те не стават и той нищо не прави. В националния определено има много по-добри съотборници от Кристиано и пак нищо не направи.

Роналдо ако имаше неговите съотборници щеше само неговия отбор да взима всички възможни трофеи. Това, което направи Португалия направо е немислимо и общо взето Роналдо го направи почти сам. Той е човек-отбор, което не мога да кажа за Меси. Меси дори и в Барса винаги е имал много силни и постоянни съотборници, докато това не може да се каже за Роналдо. Видя се драстичен спад в играта на Реал, той като се махна.

Лидерските му качества са на съвсем друго ниво в сравнение с Меси. Гледал съм и съм слушал за Роналдо. Като малък е бил доста кльощав. Не го е интересувало нищо още от дете, а само футбола и как да се измъкне от мизерията. През нощта е бягал от общежитието и влизал тайно във фитнес залата да блъска, че да заякне.

Сам каза, че той се е доказал в няколко първенства и отбора, което говори, че той е невероятно гъвкав и постоянен, без значение какви са обстоятелствата. Не съм убеден, че Меси ще е същия в друг отбор и друго първенство, след като дори със собствения си национален не може да се пречупи и нагоди.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 281cd45a7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Не съм фен на нито единия от двамата, нито на барцилона, ревал,дузпентус, говнайтед.
Но при Меси е талант...
За Меси пряк свободния е като дузпа.
За Меси тръгването от центъра сам с топката и вкарването на гол е, като на тренировка.
Всеки нормален човек с топката по цял ден и фитнес, може да достигне до световно ниво на футболист, близо до това на Роналдо, но като Меси едва ли.
До юношеските отбори всички са еднакви футболисти. След това, вече зависи къде попаднеш и колко ти е здрава психиката.
Защото и българските юношески отбори играят не лошо с грандове, като Холандия, Португалия и други, но после след това някъде се къса връзката на мамините чалгари. Не знам мениджъри ли, курвите ли им мътят мозъка но е факт.
Пример: Божинов.

 
  ...


...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 00d774ed30
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Всеки нормален човек с топката по цял ден и фитнес, може да достигне до световно ниво на футболист, близо до това на Роналдо

хахахаха малко си се олял в стремежа си да си докажеш тезата

всеки втори е като Роналдо, да

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 3c5c3bf5fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Tрябва много да не разбираш от футбол, че да си въобразяваш, че Роналдо е добър колкото Меси, камо ли по-добър...

Аз съм гледал и двамата на живо. Като бях на стадиона на Бетис когато видях с очите си 50 хиляди човека (разбирайте над 90% запалянковци не на Барса) да станат на крака и с ушите си чух как ръкопляскат и скандират "Меси".

Роналдо е МНОГО, МНОГО добър футболист. Има всичко, освен магията, която прави разликата в полза на Меси.
Човекът слаломира около 5-6 човека почти всеки мач. Един човек да го опази е почти невъзможно.

Разбира се всеки има и спадове във формата, но Меси, когато има желание и се чувства добре, нищо и никой не могат да го спрат.

Това са факти. Другото е бош-лаф.


Дори хората, които харесват Роналдо сами си казват, че оня бачка като вол, за да може да се докосне до това, което е Меси когато си пожелае. Сори, ама това е достатъчно показателно за разликата в способностите на двамата.


Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 4ff420b8a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   8, така е, но Меси няма друго качество, което Роналдо има - ако няма играчи около себе си, нищо не прави, той е консуматор, той няма лидерските качества сам да извоюва победа, той може да е само допълнение към добри играчи, за да има има пълен резултат от качествата му. Дори излъчването му е на мухльо, като застане до Роналдо, няма го това излъчване на лидер като Роналдо, няма я тази физика, ако щеш. Ако съотборниците му не са във форма и не играят само за него, играта не върви. Докато Роналдо може сам да победи цял отбор и националните им са доказателството. Меси с далеч по-добри съотборници нищо не прави.

Мисълта ми е, че е глупаво да се правят категорични заключения, че единия не можел да е добър колкото другия - различни са и имат различни качества, които другия няма.

Меси е по-бърз на къси разстояния, но бавен на дълги, има по-добра техника, по-добър пас, по-добър е в завървщата фаза на атаката, в дрибъла, в колективността, но е по-лош в crossing (не знам точната дума на бг), играта с глава, стрелбата, пряк свободните удари, по-слаб тактически, по-лош е по отношение на страстта към играта и по-малко постоянен.

Последният абзац е мнение на по-запознати от мен.

https://bleacherreport.com/articles/772843-lionel-messi-vs-cristiano-ronaldo-analysing-whos-better-in-20-categories

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker