Изрусяване на ранна възраст? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Изрусяване на ранна възраст?
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 1651 пъти
Здравейте! Като за начало искам да честитя на всички Вас настъпването на пролетта! Вярвам, че в най-скоро време ще успеем да се порадваме на хубавото пролетно време :)
Та, от известно време много ми се иска да си изруся косата. Естественият ми цвят е малко по-тъмно рус и по мое мнение повече би ми отивала по-светло руса коса. Но проблемът е, че съм само на 14.. и така вредността от боядисването става още по-голяма.
Бих се радвала да чуя мненията Ви по темата, също и ако може да ми препоръчате фризьорски салони в София. Благодаря на всички предварително! Пазете се и вярвайте, че случващото се в момента по света ще отмине съвсем скоро! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: 2a19d0594e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   "Вредността" зависи косата, от боята и метода на нанасяне.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: e8761b995d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, мило момиче!

Аз, също като теб, съм естествена блондинка в малко по-тъмната гама, и когато бях точно колкото теб реших да се изруся. Много жени, мои познати и приятелки, значителна част от които вече блондинки, се опитваха да ме откажат от идеята за изрусяването, но в крайна сметка отидох в един реномиран салон в Пловдив, обясних какво искам, и жената се справи чудесно. Много бях доволна от резултата, буквално излязох извън кожата си, когато се видях веднага след изрусяването, защото с много бяла кожа и зелени очи, и така, с русата коса, приличах на истинско Барби! Беше точно онова, което исках. Околните също ме възприеха чудесно и чувствах на върха на щастието за около един месец.

След няколко измивания обаче драмата започна. Косата ми растеше, цветът се измиваше... Не знаех, че след изрусяване трябва да започнеш да използваш значително по-скъпа козметика за коса - не само шампоан, балсам и маска, но и термозащита, кристали, серуми и прочие. Също така не знаех, че независимо от това колко качествена ти е боята и салона, в който ще отидеш, косата така или иначе ще пострада от изрусяването, ще се накъсва по-лесно, ще реагира по-бурно на влагата и вятъра, ако я изправяш или къдриш редовно, ще изглежда по-суха, и така нататък, в този дух.

Всички неща, които мислех за митове или дребни проблемчета, се оказаха истина. Оказаха се истински проблеми. Поддръжката на една руса грива, независимо дали по-къса или дълга коса, отнема много повече време, грижи, средства и посещения при фризьора, от стандартното.

Ако родителите ти са финансово спокойни и могат да си позволят да отделят за теб около стотина лева всеки месец, ако за самата теб не е проблем да се грижиш много повече за косата си, да влагаш повече усилия и да я пазиш, опитай.

Моят опит ми костваше доста години, в които чаках русото да израсте, и правих маски, маски, маски, отново и отново, докато я възстановя, клетата. На онзи етап осъзнах, че не мога да отделям по сто лева от бюджета си всеки месец за фризьор и козметика за коса, отделно би било добре да имаш кератинова преса, която не наранява така косъма, както стандартните преси (една такава, кератинова, е около 300-500 лв. ), това са страшно много пари и повечето семейства не могат да си ги позволят, затова и 95% от блондинките, които срещам, са с израснали корени, грозно суха в краищата коса, винаги накъсана, изтощена от преси и евтини препарати, въобще... на един етап се запитах, защо да бъда руса, щом няма да съм с красива, блестяща руса коса, а с накъсана, посредствена, унищожена от среден клас бои и химии? Действително няма смисъл, затова и приключих с русото.

Помисли над горното, защото веднъж изрусена, в живота ти ще се появят доста неудобства, и дори да не я боядисваш повече, ще трябва да ги изтърпиш и да преминеш през тях така или иначе. Ако парите и поддръжката не те плашат, давай смело!

Желая ти успех! :)

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: c8d256567e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Задай си въпроса- защо искам да си унищожа косата? Толкова ли ти е важно това в момента? Няма ли с нещо друго, смислено, да се занимаваш?
Нищо по-хубаво от естественото няма. Не ставай поредната кифла. Гледай си уроците!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 1d69863e10
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Русата коса е за богати хора е казано неслучайно. Прави се само от професионалист. Вероятността да си съсипеш косата за цял живот е голяма. Евтината руса прическа си личи отдалеч и е адски грозно.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: c97ce233fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   По принцип изсветляването на косата се прави като отнемеш от естествена и цвят и това обикновено я изсушава много и после трябва да полагаш за нея много грижи, че да не изглежда като метла. Освен това в момента сигурно трудно ще намериш работещ салон, за това те съветвам да поизчакаш малко докато тази ужасия отмине. Едва на 14 си, не става дума за криене на бели коси, така че не е сега момента.

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 месец
hash: f63bfca74b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Благодаря изключително много на 2 за полезния и изчерпателен отговор! По-скоро успяхте да ме откажете от изрусяването. Парите и грижите ще ми дойдат малко в повече, пък и се притеснявам косата ми да не заприлича на метла един ден :/. Може би засега ще се наложи да се задоволя с по-тъмничка коса, но занапред нищо не се знае

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: e8761b995d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От номер 2:

Можеш да опиташ да измиваш косата си с отвара от лайка. Разни хора казват, че са успели да манипулират цвета с няколко нюанса в посока на изсветляването.

Също така, ако искаш, опитай руса къса. От много години се къносвам в черно (изключително доволна съм), не в русо, но може пък да се получи добре. Не съм пробвала, не зная. Все ще изсветли малко косата.

Ако мине време и наистина много, ама много искаш да си по-светличка, винаги можеш да опиташ с кичури. Прегръщам те. :)

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 5ff05cb4cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Номер 7, и аз ползвам черна къна. Зелената на Herbul. От 6 години. Косата ми е супер с нея. Авторке, къната на изсветлява. Аз съм за кичури или омбре при фризьор, обаче!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker