Колко пари харчите? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Колко пари харчите?
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 2999 пъти
Здравейте. От известно време се замислям за това колко харча и как от елементарни неща спестявам пари и как има хора, които харчат за тотални глупости. Сега, както всички знаете сме под карантина и повече хора си седят вкъщи, аз ходя на работа, но смените ми в момента са доста различни и има дни, в които и аз трябва да съм затворена в нас, следователно си намирам неща за правене, гледам някакви влогърки и т.н. и постоянно си купуват някакви глупости, постоянно показват един стандарт на живот, който 99% от жените нямат или поне аз така си мисля? Чудно ми е колко пари трябва да взимаш и какво трябва да работиш, за да можеш постоянно да ходиш по почивки, да си купуваш през ден блузки за 150 лева, чанти за 1000 лева и като показваш някакви неща да казваш, че спирала за 20 лева е абсолютно нормална цена и била бюджетна или че 25 лева е една прилична цена за тениска, която има някакъв абсурден надпис. За мен например е абсолютно излишно да дам повече от 5-6 лева за спирала, а за тениски 25 лева - никакъв шанс. Главно си пазарувам от намаления, когато такива тениски и блузи са по 7-8 лева, от втори употреби и съм адски доволна от дрехите, които нося, даже голяма част от хората ми правят комплименти и ме питат кое-откъде ми е като разберат, че е от втора употреба или, че например панталона ми е 9-10 лева и седят и ме гледат със отворена уста. Според вас нужно ли е цялата тази демонстрация и показност и масово да се парадира с това, че скъпото е винаги по-качествено. Не съм съгласна. Защото кецове, които имам от 3-4 години и са от рода на 15-20 лева издържат повече от скъпи кецове, които са 60 лева и ми бяха подарени, защото аз толкова пари абсурд да дам. И като казах на една приятелка, че 60 лева за кецове ми е скъпо, тя вика, ми аз като имам кецове за 800, това как трябва да го наречеш? Много хора ми казват, че се втилясвам вече и че прекалявам, но не. За мен важно е да се чувстваш добре в кожата си, защото можеш да изглеждаш страхотно с дрехи от 10 лева и ужасно с дрехи от 1000+. И за мен човекът прави дрехите, а не дрехата - човекът. Има ли и други съгласни с мен? Вие откъде пазарувате и какви пари давате? Падате ли си по скъпи марки или предпочитате евтиното?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: a663fc9c4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Колкото имам! Ами, да ти кажа зависи от две неща - дали печелиш много или малко. Ако печелиш много - можеш и да спестиш пари. Ако печелиш малко, парите стигат да покриеш основните си нужни и дотам! Аз печеля малко/средно и имам някакви заделени пари от имоти, които не пипам. Това, което изкарвам покрива сметките ми и от време на време се глезя с разни неща като дрешки, парфюмчета, нормално е, няма да си ги нося парите на оня свят. Но имам и заделени, за черни дни. Всеки си прави сметката според своята черга и се простира...

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 1e2a8db15c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Искам те за съпруга. Сериозно!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: a961937b59
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съгласявам се с теб, на същото мнение съм. Толкова пари давам за дрехи, колкото теб също.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 3abcb9c60a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   И аз винаги съм чудел колко па изкарват тия влогърки от тоз ограничен бг пазар, че не се прибират от почивки и не излизат от скъпите магазини. Съмнявам се толкова много влогърки да изкарват такива пари в България от това. И да има такива, са изключения.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 720e639f4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

6.   Всеки е различен, аз например никога не бих си купила обувки за 20 лева, каквото и да става, също не бих дала и по-малко от 30-40 лева за крем за лице. Харесвам фирменото и не смятам, че една жена трябва да се лишава от каквото и да било, дори да няма възможност, има мъже, които могат да ви я осигурят, но за да си намерите богат мъж трябва да се поддържате и да изглеждате добре, а как очаквате това да стане като има млади момичета, които ми носят евтинджоси. Еми не става така. А за вторите употреби изобщо няма да коментирам, това са магазини за възрастни хора и социално слаби, които взимат по 500 лева заплата и все пак трябва да носят някакви дрехи и това е единствения им вариант. Направо лошо ми става като видя млади момичета да казват, че си взимат дрехи от втора употреба. Защо? Нима не можеш да дадеш 50-60 лева за едни бюджетни дънки от Зара например? Толкова ли е скъпо? Дори Зара се води евтин магазин. Нужно ли е да се носят евтини обувки, които ви запарват краката като може да си вземете едни страхотни обувки за 100-150 лева, което смятам за една нормална цена, все пак не ги сменяте всеки ден. Аз какво да кажа като най-скъпата ми чанта е 4500 лева и като видя как някакви жени около мен минават с чанти на неизвестни марки и се мислят за велики ми става смешно. Класа трябва мили момичета и жени, класа. Притежавайте я! Не случайно като сравниш две жени - едната с евтини дрехи и се маже с кремчета от дрогериите и с някакви гримове по 15 лева и друга с фирмени дрехи и ходеща постоянно на процедури, коя ще изглежда по-добре? Моля ви се! Осъзнайте се!

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 месец
hash: f02edfd4f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Споко, не се притеснявай, след няколко месеца всеки ще си седне на задника и ще се простира според чергата си.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 283e937592
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

8.   Номер 6, по-евтина си от тениските, които продават във втората употреба.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: f76496cee1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   И мен това ме дразни във влогърките. Или като почнат с това "вижте колко малко палитри си оставих" и гледаш 20 палитри на снимката. Че кой има нужда от повече от 2 палитри? Защо ти е повече от една спирала, понеже след като я отвориш и тя вече започва да изсъхва по-бързо.Отваряйки толкова много едновременно означава,че в един момент ще изхвърлиш почти неизползвани продукти на боклука. За представата им за "бюджетни" дрешки да не говорим. Аз си го обяснявам с богати родители или партньори в живота.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 66b23da0bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Важно е как съчетаваш дрехите, дали имаш вкус и собствен стил. Има хубави и евтини, и скъпи. Всеки според чергата си. Номер 6 явно си мисли, че всичко е до марката и външния вид. Ами объркала се е. Марките се основават на добре изиграна рекламна стратегия, която овцете да следват. Качеството е важно. От втората употреба има доста качествени неща за разлика от други магазини.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: e43cc474a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Естествено, че съм съгласен с теб! Запази се такава каквато си! Относно другите откъде имат пари, че да си взимат чанти за по 1000 лева и да ходят по почивки - ами нямат ги, но пак харчат. Всичките easycredit, cashcredit, credisimo според вас откъде функцуонират? От ей такива будали. Живот на заем и за пред обществото. Грандомания и комплексарщина отвсякъде. Няма да дадат и 1 лев за хубава книга например, ама за дискотека и чанти и наргилета винаги ще извадят.. Простотия българска.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: e43cc474a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Най-много харча за храна аз лично - до 70 лева на седмица. Наем не плащам, поне за това съм много благодарен. Преди години съм имал маркови и скъпи дрехи като ми ги купуваха наще, но и аз осъзнах, че разликата в качеството не е колосална и че повечето от цената е маркетинг. В момента имам едно долнище на анцунг адидас - 80 лева, едни обувки за 130 и 2 часовника за по 70 и 120 лева. Другите неща са ми общо взето среден клас - някои неща си ги взимам онлайн, пазарувам от магазините около Халите и Женския пазар, имам и втора употреба. Голяма работа. Абсолютно никой не знае за колко пари съм облечен. Лятото особено къси дънкови гащета, тениска и обувки може да си вземеш и трите неща за 80-90 лева да се облече целият и никой няма да разбере кое колко струва. Другото което е много смешно да видиш човек, който грам не си поддържа тялото и на нищо е заприличал ама иначе облечен с най-хубавите дрехи на света.. Комплекси, комплекси..

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 0af31b5354
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   "Гледам някакви влогърки". Дотук.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: a663fc9c4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Пак съм номер 1, скоро гледах видео в интернет за инстаграм срещу реалност и там човека обясняваше с какви програми и как да познаеш с кой инструмент точно е коригирана снимка и ги разобличи всичките как си стесняват талии, правят си гърдите и дупетата и пр., та той каза те имат тези профили с цел да ви покажат, че живеят по-добре от вас. Имат нужда от чуждото внимание... всичко е фалш. Я си спомни за една китайка, която имаше супер якия инстаграм, а хазяйката и я изпорти, че живее в кочина и това не е истина... Та с тия е така. Съгласна съм с всички коментари досега, много правилно са ти го казали.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: a663fc9c4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Още нещо, ако си хубавко, слабо нормално момиче всичко ти седи добре, ти правиш дрехата, а не тя теб! Просто си младо и умно момиче. Дано тук пишат повече хора като теб. Има надежда.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 783f880175
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

17.   Авторке, интересна тема си пуснала. Живея в Германия от 20 години, две средно големи фирми имаме с мъжа ми. В момента така яко ни удари корона-кризата, че доходът ни намаля до 1/3 от това, което печелехме само до преди 1 месец. Никога не съм била разточителна, но сега си преразгледах разходите и установих, че без много неща може. За козметиката - минах на био-кремчета от дрогерията (цена 3,99 €), защото не мога да си позволя кремовете, които ползвах преди. Започнах да ползвам и био кокосово масло за лицето и като лосион за тяло. Цена - 6,99 € за 500 гр. Какво установих след 2 седмици - кожата ми никога не е била толкова хубава. Дори съседката, с която се виждаме на оградата, ме попита каква козметика ползвам.
Второ - нямам вече чистачка - разход на година 2600 €. Реших да си размърдам задника и да си чистя сама. Учудих се с каква лекота ми се отдава и колко щастлива се чувстам след като си видя идеално почистената къща.
Трето - 17-годишната ми дъщеря, която като всяко момиче на нейната възраст обича нови дрешки, е фен на един сайт Kleider Kreisel купува си маркови и немаркови дрехи, разменя, продава неща, които повече няма да носи. Прави го, не защото нямаме пари, а защото нейното поколение мисли за околната среда и колко е важно дрехите да се носят дълго, а не да се изхърлят. Покрай нея се запалих и аз.
Четвърто - по въпроса за чантите - никога, нито аз, нито дъщеря ми, няма да дадем повече от 50-60 евро за чанта. И пак по темата за околната среда - не купувам вече чанти от естествена кожа. Последната чанта, която си купих - елегантна, голяма, събира ми всички папки, лаптоп - на оферта онлайн - 17 €.
Гримове - след като изчетох най-внимателно съставките на 3 спирали в 3 различни ценови категории - Lancome, L'Oreal и марката на дрогерията - установих, че са еднакви.
Обичам да харча пари за книги, концерти и пътувания.
За протокола - доходът ни е около 8.000 € нето на месец.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: a961937b59
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Бързите кредити са за идиоти и алкохолици. Освен ако не ти трябват за спешно лечение, бърз кредит си е все едно си слагаш примка на врата.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: e171a267f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   И аз пазарувам втора , доста рокли накупих и се вманиачавам по рокли . Заплатата ми стига , не обичам да давам много за дрехи , освен ако нещо ми хареса много .

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 783f880175
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   Номер 6 - продължавай да си мечаеш. Що не отидеш да разходиш чантата от 4500 лева ли, евро ли беше, а чаткаш тук на клавиатурата?
По стила ти на писане - малък психологически портрет - жена на около 40, облъскана от живота, с ниска заплата, фенка на турски и индийски сериали, с мъж търтей.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: e171a267f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   27 браво , имате много добър доход , моят е колкото на чистачката ви ...Я кажете за колко часа идва в седмицата ? Аз много бих се радвала на чистачка ...

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 5a52991b75
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Смятам, че много пари си заслужава единствено да се даде за качествени малкови маратонки, пример ти давам вече четвърта година нося маркови Саломонки за 180 лв май бяха, вече съм забравил, толкова години ги нося. Да подчертая само, че ги нося нон стоп, минал съм пясък, вода, сняг, кал... просто 12 месеца в годината съм с тях и все още могат. Айде сега си представи, за 4 години колко маратонки за по 40 или 50лв трябваше да сменя.
Другото, за което бих похарчил много пари е храна. Това е здраве за тялото.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 6318f25d2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Повечето "влогъри" така си вадят парите. Гледанията им са сравнително малко, но дори и с десетки хиляди гледания на седмица, ако попднеш на спонсори, можеш да вадиш някакви пари, само защото им носиш дрехите и ги хвалиш.

А колкто до дрехите. 120 лева за обувки е скъпо, защото в България са два дена бачкане. За други хора са 1/3 от надника.

Номер 13 дава 70 лева за храна и ги счита за много. Но в Германия, Канада, САЩ, Скандинавието и другите богати страни, това е за 2-3 дена и хората имат мнгоо повече свободна пара. Все едно, обувките за 100 лева, да са като за 25, ама ти да имаш 1500 останали тоя месец. Те и за това вървят там.

Ама при нас работата е, че пак ни облъчват, само дето нямам тея средства. Ако имаше едни 2000-2500 лева свободни тоя месец. Кецове за 40 или за 80 лева, нямаше да е особено болезнена разликата.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 8387fa7949
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Хаха, не се връзвайте на тези влогове, всичко там е с цел реклама, лъжа и измама. Скъпите дрехи и аксесоари не си ги купуват, а фирмите им ги дават безплатно на кифлите да ги рекламират. И да внушават на другите кифли колко е нормално да даваш 150 лева за тениска. На екскурзии обикновено ги водят гаджетата и любовниците им. Аз лично не бих дал никога една средна нетна заплата за дънки, ако ще и да съм милионер. Още повече, че дрехите за 1500 и за 500 и за 50 лева ги правят на една и съща поточна линия някъде в Малайзия, само дето на едните им слагат "марков" надпис. Нали ги виждам в мола: различни магазини и цени, а на практика едни и същи колекции дрехи. Да изхарчиш няколко десетки хиляди за дрехи, обувки и бижута и да се перчиш на всеки колко пари си дал за тях и особено пред бедните е висша форма на селяния и тежки комплекси.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 466f03a7a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Не се изхвърлям, но съм претенциозна защото е по-добре веднъж да дам средна цена за нещо, вместо два пъти да купя нещо евтино и да не съм доволна.
За спирала бих дала 10-12 лева. Гримовете ми също не са скъпи.
Но за кожата си се грижа- Имам серуми по 20- 30 лева - защото се ползват няколко капки и стигат за много и виждам ефекти. Чета доста, за да знам кое с какво се комбинира и как да извлека максимална полза от грижата за кожата ми. Крема за лице ми е по-евтин (около 5 лева от Кауфланд на марката bevola с Q10 - трябва да кажа, че съм много приятно изненадана и го препоръчвам за жени с по-суха кожа).
Готова съм да не си купувам дрехи всеки месец, но като си купя да ми харесва и да дам повече от това което ми се струва разумно. Например бих дала 50-70 лева за дънки ( за мен това е цена която се усеща) - но гледам да са по-хубава материя и да издържат повече време в същия вид в който съм го купила. Имам бели дънки които вече нося 3 години- защото знам как да ги пазя бели и изглеждат като нови, а си ги нося редовно.
Ако нещо много ми хареса, но е скъпо понякога изчаквам да го намалят. Има един сайт shopsector.com - много го харесвам за обувки. Купувала съм си за 50 лева оригинални обувки намалени от 100- много добро попадение.

Смятам, че покупките ми са разумни. Тези от инстаграм- ако работата им е "инфлуенсър" - предполагам, че голяма част от нещата им са получени като безплатни пратки с цел реклама. Има и такива, които купуват неща със собствени пари като инвестиция но са по-рядко срещани.

Жена- 24

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 3067405473
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Всеки харчи колкото има. Ти си от по бедничките, които не харчат много, има такива дето пак нямат, но дават всичко за да изглеждат, че имат.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 7f4cf1dfbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   Купувам си каквото ми харесва. Средна класа съм и не робувам на марки. Бих носила всяка дреха ако ми стои добре. До 100 лв. за мен е приемливо за дреха. Имам много неща от Зара, Бершка, H&am, New Yorker и т. н. Не обичам да давам прекалено много пари. Повечко давам за чанти и обувки Guess, Furla, Michael Kors иии т. н. Купувам си и съвсем обикновени от Дайхман примерно - стига да ми харесат. Не се изхвърлям прекалено освен ако нещо много не ми харесa. Имам и хубави неща над 250-300 лв. но са предимно вечерни рокли или разни комплекти. За маратонки съм давала 700лв., но са Cesare Paciotti с подметки от телешка кожа и наистина са качествени. Обичам да се обличам хубаво и подбрано, не е важна цената. За козметика подбирам внимателно какво нося. Не ползвам спирала от 2г. заради изкуствените мигли. Слагам основа, фон дьо тен, руж, пудра, фиксиращ спрей. Общо към 150 лв., но ги купувам веднъж на 2 месеца поне. Имам и друга козметика, но това ползвам ежедневно. Като грижа за лицето използвам Avene, Clinique и Clarins. Кремче от body shop.

За женската красота наистина се иска поддръжка и средства, но не задължително колосални суми. За мен най-важно е дрехите и бижутата да са добре подбрани. Задължително приятен аромат!!! Пари си заслужават да се дадат за парфюм и бижута. Не бих дала 20000 за някой парцал освен ако нямам 5 пъти по толкова. :)

Жена на 23г.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: dfa0008422
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Всеки се простира според чергата си. Много от влогърите после връщат нещата, които са купили (поне за дрехите знам). От друга страна за мен е абсурдно да си купиш спирала за 5-6 лв, защото само тези със съмнително качество струват толкова, а е нещо, което слагаш на очите си все япак. Дори и да дадеш 25лв за спирала я ползваш поне 2 месеца, така че не си се охарчила кой знае колко.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: ad9ded8a32
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Студентка съм, работя на 4 часа и разполагам с 500лв на месец, в които не влизат сметките ми, защото нашите ми ги поемат. Като всяка жена обожавам дрехи, обувки, козметика, но на месец гледам да давам не повече от 50лв за глезотийки, тъй като иначе няма да ми стигнат парите. Ако разполагах с повече - щях и да харча повече със сигурност. За дрехи категорично не давам много пари - купувам си главно от мола на намаления и от втора употреба, тъй като дрехите много бързо ми омръзват, особено блузите - обличам една 2-3 пъти за сезон. Относно дрехи, предпочитам количество пред качество. А много често дрехите от втора употреба ми харесват повече от тези в мола и категорично не смятам, че са за бедняци. От веригите, от които аз пазарувам, дрехите ми излизат на цената на нещо намалено в мола. За чанти също не давам много пари, не държа на марки, купувам си каквото ми хареса, но чанта над 40лв май нямам. С обувките и якетата нещата стоят по друг начин, там под 100лв нямам, защото едно яке го нося поне 3 години, обувките също. Всичките ми обувки са маркови. Обожавам да си купувам и козметика, особено за коса. Ползвам и висок, и по-нисък клас, и като цяло не долавям особена разлика, и от двете категории има сполучливи и кофти продукти. Повече от 30лв не давам за продукт за лице или коса, и то супер рядко, ако съм изчела 100 мнения че си заслужава и не съм намерила по-бюджетна алтернатива. Като цяло това ми е схемата: дънки - 40лв макс, тениски - 5-15лв, блузи - макс 20, яке - до 100, обувки - до 150. Продукти за лице и коса - от 10 до 20лв за продукт средно, доста често и по-малко.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 00d1bf46ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Принципно се имам за пестелива и не обичам да давам пари за глупави и ненужни неща.Козметиката ми е среден клас, принципно гледам крема за лице да е по-добър, но съм си купувала и скъпи, които даже въобще не са ми харесвали.Така че не мисля, че скъпото винаги е по-хубаво.За спирали и гримове винаги се намират намалени, които са добри, към 7-8 лева, не бих дала повече за спирала.Купувала съм някои скъпи неща, но това по-скоро е рядко , просто защото много ми е харесвало и искам да го имам.Давам повече пари за обувки, защото там най-много се усеща, особено зимата.С по-скъпи и качествени боти, наистина ти е топло и не пропускат, а някакви евтини веднага са ми подгизвали краката.Иначе не обичам да давам прекалено много пари за дрехи, за мен това е напълно ненужно.Има хубави неща, които не са скъпи, дори при намаления могат да се намерят доста качествени неща.Не бих дала 150 лева за някаква тениска, по-скоро бих си купила бижута, отколкото дрехи.Особено са ми смешни тези дето са като ходеща реклама на дадена марка, изписано с огромни букви марката по дрехата.За мен това е селско и циганско и не ми наресва.Например никога не бих си купила нещо на Филип Плейн с тези грозни дрехи на черепи и кич.За чанта също не бих дала 5000 лева, като мога да направя нещо много по-смислено с тия пари.Чанта за 30-40 лв ми е достатъчно.За мен хората които дават такива суми искат да се фукат и хвалят и другите да ги мислят за богати.Лично аз нямам нужда някой да ме мисли за богата, дори да съм предпочитам аз да си го знам, а не да го тръбя на всички други.Единствено дрехи втора употреба не бих носила, просто защото не ми е приятно да нося дрехи, които някой друг преди мен е носил.Предпочитам блуза за 5лв чисто нова, пред някоя маркова втора употреба.Просто не ми звучи добре това с втората употреба и дано не ми се налага да нося такива дрехи.Общо взето си вземам необходими неща и не давам много пари за дрехи и козметики, но си позволявам и по-скъпи неща от време на време, защото и само да пестиш пак е гадно, хубаво е понякога човек да се поглезва.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 387931ae95
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   За дрехите съм съгласна, за козметиката обаче не. Все пак козметиката си я мажеш на лицето и по принцип най-евтината е претъпкана с боклуци: силикони и разни вещества, които или са вредни или могат да предизвикат реакция на свръхчувствителност при някои хора. Разбирам от козметични формули и знам какво говоря. Да не говорим, че много от евтините козметики предлагат и евтини резултати. Естествено, това че даден продукт е Лореал примерно, не означава че не съдържа боклуци във формулата. За козметика инвестицията си заслужава. Лошото е че в Бг натуралната козметика и био продуктите са смятани едва ли не за лукс и е трудно да се намери на достъпна цена. Аз живея в чужбина и само натурална използвам,ама все пак цените не са космически.
А иначе дрехи и т.н. купувам в зависимост от това дали ми харесва. Има готини работи за по 3-4 евро и други за по 30-40 евро. Зависи от възможностите ми в момента, а и съм наясно че целия магазин, няма как да купя.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: a961937b59
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   Влогърките инфлуенсърки ние като народ сме си виновни, че точно такива у нас се котират. Ивана, Валери, Антоанет Пепе, включително Антоанет Попова, Хилал, Makeupbuthow - това са едни мързеливи отвсякъде жени, които освен да получават от пратки и да се занимават с външния си вид - други интереси нямат. Антоанет Пепе поне две деца има и се грижи за тях, за което евала. Другите - тотална скръб. Едната си купила мелнички за кухня за над 100 лева, другата на 30 с акъл на 15 годишна (Валери), Ивана на 30 години се чуди зад какви измислени занимания да скрие това, че я мързи да работи и да роди. Антоанет Попова - царицата на сарказма, също доста я мързи да работи, само гримове представя. Чудя се защо ги гледам, дори не се гримирам. Вече ме дразнят и ще престана. Дразни ме това, че се спуквам от работа за 800 бруто, а някаква си снима кафето и хоп - 1000 лева за реклама. Тъпо.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: ac32a89252
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Някой неща които влогърките показват не са закупени лично от тях а са им предоставени за реклама да ги рекламират на аудиторията която ги гледа...

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: ac32a89252
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   До номер 6-Жестоко се лъжеш...Жалко за теб!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: ac32a89252
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   До номер 34-Каквото си искат това ще си правят!Дали са мързеливи,дали не това си е тяхна работа...Снимай си и ти кафето и получи 1000лв. и спри да мрънкаш!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 07cd0490f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   на 27 съм. харча предимно за храна и качествено кафе. всеки ден пържоли и хубави плодове, зеленчуци. за хубави чаршафи. за нафта на колата всяка седмица по 150 лв . тениски 25-60лв зависи. доста пари отиват за храна. това е. на седмица поне по 300лв и то без ресторанти да ходя

 
  ...
преди: 4 години, 27 дни
hash: ed1a40d340
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   Всеки харчи парите си както прецени за добре и според това с колко разполага. Аз не знам къде намираш блузи за под 20 лева, една обикновена тениска е около 40 в нормален магазин. Дънки - около 80 средно, сутиен - около 130, парфюм 300, фон дьо тен 80, спирали и т. н. не ползвам.. изчистена нормална дънкова риза ми беше 120 и т. н. Но не пазарувам особено много дрехи, защото нито ми се занимава, нито ми е приятно. Само за маратонки на месец по два чифта средно, защото съм си зарибена. Та към 500 лв поне отиват за това. Най-голямата част отиваше за заведения, там ако ги сметна са над 2000 на месец.. всеки ден по около 60-70. Сега са поръчки от заведения и пазаруване от Кауфланд, което си излиза по-малко в моя случай.

Но наистина няма смисъл да си купуваш боклуци, които ти се скапват или се раздърпват на втори ден...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker