Препоръчайте ми сешоар за изправяне - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Препоръчайте ми сешоар за изправяне
преди: 4 години, 22 дни, прочетена 1327 пъти
Здравейте! Бихте ли споделили от коя марка и модел сешоар сте доволни? Косата ми е много бухнала и ми се налага постоянно да я изправям, а вече ми умръзна да я горя с пресата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 18 дни
hash: bdaa321d06
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мисля, че всеки сешоар става. Стига да е мощен. Използвай кръгла четка и просто минавай по-малки кичури, колкото е необходимо, захващайки косата с четката и допирайки сешоара наблизо. Аз така се изправям вече от 2 години и се получава перфектно. Но имай предвид, че пак изтощава косата.

Моят сешоар е червен на NEO, много съм доволна от него, мощен е, мисля, че точният модел е NEO HD-2030 ION PRO RED.
Заглажда косата ми за нула време. За жалост е стар модел и не знам дали ще откриеш точно него. Но щом той е хубав би трябвало всички на NEO да са такива. И да знаеш цената не винаги е знак за качество. Бях си купила един много по-скъп сешоар от този червения, не помня марката, но ефекта дори не се доближаваше до този, който получавам с по-евтиния. Разрошваше косата ми вместо да я заглажда и отнемаше много повече време да я изправя що годе добре. Май е въпрос и на късмет да откриеш точния. Аз използвам пластмасова, кръгла четка и започвам да изправям, когато косата ми е влажна, по-скоро суха. Ако не си го правила досега в началото ще ти е малко трудно, но с времето се научаваш.

 
  ...
преди: 4 години, 15 дни
hash: a26c30f50c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей!

От пет месеца ползвам за изправяне електрическа четка за коса Remington Airstyler Amaze AS1220 и съм наистина много, ама много доволна. Не е сешоар, направо си е електрическа четка, която духа топъл въздух (има 3 степени), тоест директно си оформяш косата с машинката и не ти трябва отделна кръгла или квадратна четка, има си пет-шест приставки и ползваш която ти е удобна според дължината на косата или желаната форма.

Ще ти кажа защо избрах електрическа четка, а не класическия метод стандартен сешоар с отделно кръгла четка. Декември миналата година реших да се подстрижа. Косата ми беше под дупето и я отрязах съвсем къса. Избрах прическа боб, защото знаех, че ще ми отива, и защото е много актуална. Мислех, че късата коса изисква минимална поддръжка, съвсем малко време за оформяне и грижи. Разбира се, оказа се, че съм била потънала в невежество. Още първата седмица косата ми, която е силно чуплива, щръкна на всички посоки, а аз останах с пръст в уста. Фризьорката ми, която е много известна и работи от 25 години в собствен салон, ме посъветва много да внимавам как ще си горя косата и да не ползвам преса в никакъв случай, защото това е много къса дължина и ако оплескам нещата, няма накъде много повече да се реже, положението наистина ще бъде плачевно и ще трябва да се стрижа кажи-речи гола глава. Затова веднага си поръчах качествена козметика за коса (кристали, термозащита, маска, спрей), но въпросът с уреда за оформяне си остава висящ. И тогава започнах мащабно проучване кой е най-щадящият метод за оформяне. Четох, четох, и от хилядите написани мнения по женски форуми установих, че най-малко щети носят със себе си електрическите четки, които впръскват и разпределят въздуха така, че косата да се оформи по-бързо, като същевременно не се нагрява толкова много.

Четох пак за различните марки и видове четки, и накрая избрах тази, чиито модел ти написах по-горе. Казах си, известна марка, съвременен модел с много приставки (впоследствие това се оказа ключово), дълъг кабел, удобна кутия за съхранение. Звучи добре. Също така има йонизираща функция, което помага срещу летящите наелектризирани косъмчета, които иначе хвърчат насам-натам.

Минаха няколко дни, получих доставката и я пробвах. Тъй като до този момент не бях оформяла къса коса с много пластове, особено боб прическа, първите два-три пъти бях малко като слон в стъкларски магазин, не знаех кое откъде да хвана и как да го направя, но в крайна сметка, не уредът беше виновен, а моята липса на умения.

След това се научих съвсем бързо, хванах му цаката и сега всеки път след измиване на косата (този уред се ползва на мокра коса, но без да тече вода от нея) добивам прическа буквално като след фризьор. Даже фризьор не ме оформя толкова перфектно с професионален сешоар и четка! Косата ми буквално се прероди. Да не говорим, че фризьорката ми ме похвали, че структурата на косъма ми е като на небоядисвана и необработвана коса, а косата ми бива обработвана веднъж на всеки няколко дни, освен това я къносвам, което пак си е оцветяване.

В момента имам блестяща, здрава (наистина от корена до върха, както е по рекламите), страхотно оформена коса, която обожавам. Ако в понеделник я оформя (изправя), остава така до събота. Ще остане и още пет дни след това, но никой не би си го причинил, предполагам. :) А косата ми е естествено чуплива и много къса, което я прави да се къдри колкото си иска, ако не се ползва уреда.

https://www.emag.bg/elektricheska-chetka-za-kosa-remington-airstyler-amaze-1200-w-jonizirashta-funkcija-3-stepeni-na-zagrjavane-keramichno-pokritie-cherna-as1220/pd/D1RZ8MBBM/ - това е линк към моята четка, ако искаш я разгледай откъм функции и спецификации. Не знам дали няма да се счете за реклама. Ако е така, моля модераторите да изтриете линка. :)

Желая ти успех!

 
  ...
преди: 4 години, 14 дни
hash: a26c30f50c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   И още нещо от мен (номер 2). :)

Поради постоянната употреба на преса косата ти със сигурност вече е по-слаба и по-тънка, така че какъвто и уред да избереш от тук насетне, задължително е да започнеш да си правиш маска, независимо каква, всяка седмица поне по веднъж. Може домашна (има много предложения в интернет), може готова от магазините. В момента съм с една гръцка маска, която се ползва директно в банята (измиваш се със шампоан, изцеждаш добре косата и веднага след това хубаво нанасяш от маската, като се оставя поне 5-10 минути да постои). Така че това е най-енергоспестяващият вариант. :) Другият е, като дойде време за миене на косата (вече ти е мръсна и знаеш, че утре не можеш да излезеш така пред хората) да намажеш хубаво по дължината със зехтин и да овъртиш главата си в една найлонова торбичка, като прихванеш със шнолка, за да не се движи. Това пак е евтин, бърз, но доказан вариант за изглаждане и съживяване на косъма. Ако досега не си ползвала термозащита, задължително си вземи и чинно я ползвай преди всяко оформяне, иначе и най-качествен сешоар да си вземеш, положението ще отива на лошо.

Казвам всичко това, защото сухата и изтощена коса все по-трудно се поддава на манипулации (преса, четка, каквото и да е, което излъчва топлина). В този ред на мисли без системна грижа, тя ще става все по-бухнала и по-неуправляема, което ще налага още по-сериозна термична обработка в годините напред, и става една... Накрая да се чуди човек перука ли да купува.

Една позната имаше ужасна коса (далеч съм от мисълта, че твоята е такава), но с много витаминозно хранене и много (наистина много) маски я възстанови напълно. Нещо, в което никой не вярваше, че е възможно, защото буквално й бяха останали три косъма, при това оскубани. Но реши сериозно да включи много витамини А и Е, да яде само полезни неща и след 6 месеца когато я видях случайно, помислих, че е с някакви екстеншъни. Каза ми: "не, моята коса е това, постоянно ме питат". И наистина е нейната. Невероятна трансформация.

Само това исках да добавя, бъди здрава и щастлива!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker