Как да отслабна по време на карантина? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Как да отслабна по време на карантина?
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1441 пъти
Исках тази година сериозно да отслабна, защото от 4 години вече си казвам че ще отслабна тази година. Обаче с тоя коронавирус плановете ми се прецакаха. Исках да имам лятна работа за да си купя някои неща, ама от както това извънредно положение го има заплатата на мама отиде от 800лв(може и повече) до 300/320. Мама говореше с шефката и тя почна да се оправдава че е пред фалит. Тя съкрати половината работници и постоянно казва "Цяла България е с половин заплата, не се оплаквайте. Късметлии сте че не ви съкратих". С тези 300 лв не знам как мама ще плаща, ток, вода, интернет, телефони, апартамент и лаптопа ми който го купи за коледа.


Заради това живеем по-икономично. Къпя се само 1 път в седмицата за да хабя по-малко вода, но ако ще почвам да правя упражнения много ще се потя, а ако не се изкъпя всичко отива на вятъра.


Кажете ми как да отслабна без да хабя вода?
Килограмите ми са около- 75/80. Не знам колко точно, но кантарът се развали и той на всичкото отгоре.
Височината ми е- 153см. Доста съм ниска.


Винаги съм била обект на подигравки заради теглото си. Някои ми казват "Обичай се такава каквато си и не се променяй за другите. ", а други ми казват "Нездравословно е, бе прасе" и не знам вече. Една от класа, която също е с наднормено тегло вика "Не ми пука какво мислят за мен, ако не ме харесват такава каквато съм, да си бият шута. Няма аз да спазвам диети, само и само да ме харесат. " и всички я нападат и и казват "То като си свиня, никой няма да те обича. " и знам че не ми го казват на мен, но се чувствам гадно. Имам зелен чай. Казват ми че много помага. Мама казва че от него получава разстройство. Ама аз така и така не излизам навън и нямам проблем. Моля ви кажете ми някаква икономична диета.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: 488bf42064
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Потърси някои разнообразни диети или йога. Аз съветвам да пиеш вода с лимон на гладно всяка сутрин или две чаши вода преди всяко ядене. Късмет! <3

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 80be4ae9cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Щом тежиш толкова килограми, значи пари за ядене има достатъчно. Ето ти правилни съвети за бързо и трайно отслабване:

Заложи на наистина големи салати от порядъка на около килограм (без олио и зехтин) и чисто печено месо, риба.

Не яж нещо, ако идва от шумящо пликче.

Не яж нещо, ако има сладък вкус.

Яж полумаслена извара, кисело мляко 2%, варени яйца, леки супи.

Най-важният принцип на добрия външен вид: след всяко хранене трябва да ти остане достатъчно незаето място в стомаха, така че ако приятел ти звънне и ти предложи да излезете, да бъдеш в състояние да се облечеш, да се погледнеш в огледалото и да не си се подула като балон от тъпкане; да изпитваш една естествена лекота.

Не яж повече от един плод дневно. Плодовете имат много плодова захар, която повишава апетита, тоест не ти върши услуга на този етап. Освен това в зеленчуците има много повече минерали и полезни свойства.

Бъди внимателна със солта. Заради нея задържаш вода, което те прави оптически по-подута.

Приключи отношенията с газираните напитки и ако обичаш лимонада, приготвяй си газирана вода с лимон или портокал.

Ако ти се прияде сладко, хапвай 20-на сушени червени боровинки или две-три парченца черен шоколад 80% какао. Можеш да си приготвяш и кисело мляко с лъжичка какао на прах, като добавиш няколко ягоди или череши вътре. Гарантирано вкусно, точно колкото един пълен със захар сладолед.

Това е напълно достатъчно, за да станеш модел.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 99fbc353f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не яж.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: b305090113
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много пиене на вода помага. Чаша гореща вода с лимон всяка сутрин задължително. Аз от 22 дни правя упражнения по 2-3 часа всеки ден и спрях абсолютно всякакви сладки и газирани неща, а тестените и пържените силно ги ограничих. И за 20 дни смъкнах килограм и половина. Но аз съм 46 кг и съм 156см. Бях почти 48 кг. Целта ми е да стана колкото бях миналото лято - 42-43 кг.
Общо взето най-много ще ти помогне тичането, не толкова упражненията. Успех!
Ж21

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 5ba1cbe673
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Храни се само в определен период от време през деня. Например между 12:00 и 18:00. През останалото време само на вода (може с лимон). Не преяждай, махни захарта, тестените изделия, газираните напитки. Никакви пържени храни. Не използвай олио, само зехтин, мас. Яйцата са евтини и страхотен протеин. Яж и жълтъците. Пий достатъчно вода.

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: de4b45c63d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Яж до 1200 калории на ден и гледай, да тичаш или ходиш поне по 8-10 км на ден. Ще отнеме 5-6 месеца, ама ако си упорите ще стане.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 80be4ae9cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От номер 2: не те съветвам да се храниш само в определен период от деня, особено ако става дума за интервал от 4-6 часа. Това единствено стресира организма ти и забавя метаболизма, което резултира в по-минорно настроение, липса на енергия, по-трудно ходене по голяма нужда, а съответно и по-бавно отслабване. Точно този метод на този етап за теб не е подходящ.

Храни се здравословно в часови диапазони, които тялото ти само избира. Не чакай да ти пристърже на стомаха зверски, но и никога не ставай от масата изцяло сита. По-добре да ядеш 7 пъти през деня по мъничко, отколкото два пъти или веднъж, но да се натъпчеш, все едно идва края на света. Така можеш единствено да си докараш гастрит, както стана при мен, когато бях колкото теб и реших да спазвам безумни режими, без да съм чела медицински статии и да съм се допитала до истински професионалисти в областта.

Бъди разумна и отсявай обективно всичко, което ти казват хората. Ако си здрава, ще си и много красива, затова винаги първо с мисъл и проучване: "Това полезно ли е за здравето?". Четеш, четеш още, още малко, и чак тогава, когато си взела информация от достоверни и качествени източници, действаш.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: cacc4be7fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ако приемаш повече калории, отколкото изразходваш, ще качваш.

Ако изразходваш повече калории, отколкото приемаш, ще сваляш.

Толкова е просто. Имай предвид, че човек само докато стои изразходва калории, това се нарича базов метаболизъм.

Намираш си онлайн калкулатор за калории, например:

https://fitnesinstruktor.com/kalkulator-za-kalorii/

Например за твоя ръст и тегло базовия метаболизъм ти е към 1500 калории (опцията "по цял ден лежиш" от калкулатора ти показва базовия метаболизъм). Ако добавиш лек спорт, дори ходене, ще вдигнеш разхода. Да речем, че имаш някаква лека физическа активност (ходене в парка примерно), и че например дневният ти разход на калории стане 2000 ккал.

Ако изразходваш 2000 кал на ден и приемаш по 1900 кал чрез храната, ще си в 100 кал дефицит. Тоест, ще отслабваш. 100 кал дефицит на ден е малък дефицит и ще отслабваш бавно. Много хора предпочитат по-голям дефицит - например от по 300-500кал.

Така че виж колко ти е средно дневния разход на калории и виж какви храни ядеш и колко калории са те, и влез в калориен дефицит.

Реално може да отслабнеш ядейки каквото и да е, стига да си в калориен дефицит. Но има храни, които са по-засищащи от други и е по-лесно да си поддържаш дефицита, ако ядеш такива храни, просто защото няма да огладняваш. Това са основно храни, богати на белтъчини (протеин). Белтъчините се разграждат бавно в стомаха, за разлика от например простите въглехидрати. Тоест, една свинска пържола която ти е 400 кал ще е по-засищаща от един кроасан, който също е 400 кал. Плюс това, простите въглехидрати вдигат рязко кръвната захар и тя после отново рязко се връща в нормата и чувстваме глад. Тоест ефектът е двоен - не само че простият въглехидрат има ниска хранителна стойност, той те кара да се чувстваш гладен. Затова, по-малко прости въглехидрати и повече храни, богати на белтъчини - яйца, месо, млечни продукти и др.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 4eec2dc228
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   До 7:
В човешката история има едно правило за време на хранене- има храна-ядеш, няма храна- гладуваш (тялото преобразува мазнините в кетони). Храненето 3 пъти на ден е отскоро- от появата на хладилници и работа на смени във фабрики.
Има племе в Амазония (гледах репортаж), което отскоро има досег до развитата цивилизацията. Те се хранят през ден. За тях е странно твърдението, че има хора, които ядат всеки ден. Здрави, жизнени и весели. “Къде складираш храната?”- пита един от снимачния екип. “В корема на моя брат”- отговаря туземеца.

Има кето диети, гладуване с прекъсване (IF), едно хранене на ден (OMAD). Това са новите течения в Интернет пространството.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker