Проблем с изправянето - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Проблем с изправянето
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 1695 пъти
Здравейте, имам проблем с косата си и ще се радвам да чуя съвети относно проблема си! Косата ми е малко под гърдите и проблема е свързан с изправянето й. Отскоро не се изправя. След като се измия, използвам продукт за термозащита, блясък и други необходими неща и започвам да я суша със сешоар и четка, като се стремя максимално да я изправя за да се спестя третиране с преса, което никога не се случва! Изправя се идеално за първите 40 минути, след това крайщата започват да се извиват, а на следващия ден е изключително безформена. Ако я оставя просто да изсъхне без да я третирам по никакъв начин положението е трагично. Начупена, безформена, бухнала коса, изглеждам сякаш ме е удрял ток! Почти винаги я изправям с преса, която си купих наскоро, като инвестирах доста пари за нещо по добро и качествено, но последните 2 седмици дори тя не спасява положението. Нямам обяснение какво се случва, но не е никак приятно да не получаваш ефекта, към който се стремиш! Мислех, че е нацъфтяла и за това се случват тези неща, бях на фризьор, отрязах повече от сантиметър, но нещата не се подобриха, краищата ми отново се извиват. Не знам какво да направя, не знам какво се случва, ако някой може да ми даде някакъв съвет относно добър продукт за след баня, който да спомага изправянето, ще се радвам! Интересувам се и от различни терапии за трайно изправяне, като най популярната е кератиновата терапия, но хората около мен казват, че е вредна и няма да повлияе добре на косата ми, която е доста жива и гъста и по скоро бих я съсипала. Ако някой друг знае добра терапия или процедура с изправящ ефект ще се радвам да сподели опита си в коментарите!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: 41e7d09374
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На колко дни средно я изправяш? Ако я изправяш на по-често от 5-6 дни, и я изправяш от години, напълно възможно е косата ти да се е увредила до степен, в която е прекалено тънка и "въздушна". Такива коси все по-трудно се поддават на по-трайна манипулация, или поне така четох наскоро в един коафьорски сайт.

Може би трябва да говориш с твоята фризьорка да ти препоръча продукти, боя - ако използваш - и подходяща терапия, с която да уплътни структурата на косъма. Прави си всяка седмица маска със зехтин и жълтък, помага много в тази насока. Друга възможност е да я отрежеш още - тогава със сигурност ще се изправя много по-трайно и по-бързо, защото няма да тежи. Яж моркови и ябълки, помагат на косата и кожата; приемай хранителна добавка под форма на капсули също, ако сметнеш за нужно. Ще ти е от полза.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 41e7d09374
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пак от номер 1: забравих да добавя, ползваш ли фиксация? Вакса, добър професионален лак за коса?

А ако нищо не помогне по никакъв начин, остава да започнеш да я къдриш с плитки всяка вечер. Така ще получиш доста свежи и небрежни плажни вълни, супер актуални са. Така поне косата ще бъде еднаква навсякъде.

Друга опция е нарочно да започнеш да я оформяш навън, и така да превърнеш дефекта в ефект.

Каквото и да решиш, спешно започни да прилагаш маски: с мляко и яйце, със зехтин, с желатин, готова качествена маска от дрогериите... За да се изправя добре косата, трябва да е хидратирана. Веднъж през седмицата си прави домашна маска от горепосочените, и по време на всяко миене на косата също ползвай готова, купена. Ако е маска специално за подпомагане на изправянето, още по-добре.

Има и химическо изправяне, което правят по салоните, и държи по 2-4 месеца, но сърдечно не ти го препоръчвам. Ще ти съсипе косата и след него ще е още по-зле.

Ако искаш, смени и козметиката за коса. Смени я с такава за необуздаема и непокорна коса, или директно за изправяне. Цяла серия, ако трябва - шампоан, балсам, маска, термозащита, кристали...

Надявам се, че все нещо ще помогне.

Аз съм с прическа боб и се изправям с електрическа четка на всеки 5-7 дни. Маската и шампоана ми са професионални, но не ориентирани към изправяне. Термозащитата ми е за изправяне на "Маги", кристалите също са на тази компания и съм много доволна. Може би защото косата ми е късичка, може би заради това, че не я изправям често и с преса, но досега не е било да я изправя и да се накъдри след това. Само когато беше по-дългичка, тогава държеше един ден и ставаше кофти. Отрязах я обаче още и от тогава не е имало засечка.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 98dc841e40
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От многото изправяне си стигнала до момент, в който самата ти коса отказва да застане. Преди няколко години имах същия проблем и аз съм с чуплива коса, моята дори е доста суха, каквото и да изпозлваш в момента термозащита, иьправящ шампоан и тн няма да оправи положението, трябва да я оставиш поне за две-три седмици да почине, не я тормози допълнително, изчакай малко, само използвай маска и кристали, и след време ще видиш как ще си се възстанови и ще започне да застава, както преди. Поздрави!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: b877c39452
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Понамали пресата и почни повече да се грижиш за косата си . Прави и домашни маски , започни да я носиш в естествената и форма , като намериш начин да подчертаеш естествената и форма. Ако е къдрава , например и нанасяш крем за къдрици , дифузер . Също така можеш да си направиш морска вода от морска сол и вода , която би подпомогнала на къдриците да се оформят . Ако е бухнала , да използваш приглаждащо олио за коса . Сигурно се е изтощила от цялата тази топлинна обработка . Преди време си мислех , че ако не се изправям , ще изглеждам като плашило. Спрях да се изправям , защото исках да ми порастне косата и лека полека тя почна да става една хубава естествена грива . Общо взето наблегни на тези неща : домашни маски , фризьор , по-малко топлинна обработка (по-специално пресите) . Мисли как да я направиш да изглежда готино без преса или сешоар (щом второто няма ефект) . Това е знак , че косата ти има нужда от разнообразие.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker