Как да ми порасне по бързо косата след химиотерапия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Как да ми порасне по бързо косата след химиотерапия
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 4114 пъти
Здравейте, момиче съм на 15 години и вече приключих лечението си (химиотерапий). Понеже не искам да нося перука, защото е крайно неудобно, писна ми да си рисувам веждите искам да се допитам има ли някакъв ефикасен начин за да пораснат по бързо и косата и веждите. Няма да ми помогнат отговори от сорта "за къде бързаш толкова косата ще си порасне сама" Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: af73617351
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Съжалявам, че се е наложило да преживееш такива процедури и то на тази крехка възраст. Мога само да те посъветвам да си купиш някоя добре изглеждаща кърпа и да си я слагаш на главата като моден аксесоар. Така ще превърнеш дефекта в ефект. И докато се усетиш, косата ще ти е пораснала и ще можеш да си направиш хубава прическа за къса коса. Междувременно може да ползваш някой хубав шампион, който стимулира растежа на косата.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 562c87c385
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Мила не насилвай нещата, косата ти ще порасне. Бъди здрава и щастлива.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: a858e6fd1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Косата расте 1-2 см на месец.
Не го казвам, за да те разочаровам.. и моята коса в момента е много къса поради здравословни причини.. отне ми повече от половин да ми израсте отново до раменете (не говорим изобщо за уау дълга коса)

Аз най-много харесвам да ползвам тривитаминол(от ветеринарна аптека), ако напишеш в Гугъл ще видиш много маски било то с зехтин/яйце/ракия и т.н
Напоследък не ми се занимава да е в маска и просто с пипетка от аптеката нанасям само в корените и после сресвам косата да отиде съвсем малка част и по дължината. Нанасям час и нещо преди да се изкъпя.

За веждите и миглите- можеш да си вземеш рициново олио - има в аптеките слагаш на клечка за уши и мажеш. Само внимавай ако слагаш по миглите да не влезне в окото, защото е неприятно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 8366874c39
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Доколкото съм запозната, рициновото масло помага.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 489a59e78e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Хининовва вода, тривитаминол, ампули против косопад, стимулант на Икаров за косата, а вътрешно (ако е ок в твоето положение) - витамин а, е, калций, магнезий, цинк. Боже, на 15 си прекалено млада за такива неща! Направо се изненадах като прочетох историята ти! Пожелавам ти много здраве и успех с косата! Имай предвид, че стимулантите я карат да расе по-бързо, но ще е и по-тънка понеже е един вид “изнасилена”, но сега е важно да я “подкараш”, а после ще я оставиш на спокойствие ;).

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: de2aa3bc90
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   По аптеките има всякакви ампули за стимулиране на растеж, просто трябва да уцелиш такива с качествен състав, или да потърсиш съвет от специалист, който да те насочи. Междувременно можеш да пробваш мазане с бадемово масло, след което да си завиеш главата с памучна кърпа, за да загрее леко скалпа, и да го оставиш по 1-2ч , преди да го отмиеш.. то е силен стимулант за израстване на нова коса. Все пак всичко е индивидуално, не е гаранция, че даден продукт действа безупречно при всеки.
Желая ти здраве, всичко друго ще си дойде на мястото. :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 819148ffe9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Като се възстановиш и организма си поеме глътка въздух косата ще започне да расте лека полека то си е естествен процес недей да го стресираш допълнително с разни мазила ,лосиони ,хапчета и други .Просто гледай позитивно на нещата и няма да разбереш кога ти е пораснала отново.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: caf85d249b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Здрасти, съжалявам за случилото ти се. Силицият помага за бързия растеж на косата. Аз съм го пила в диатомична пръст, тя помага за извеждане на токсини от организма и ще е подходяща и за това в твоя случай, защото химиотерапията е отрова и трябва да си прочистиш организма сега, за да си засилиш имунната система и да не се разболяваш вече. Пие се разтворена на връхчето на лъжичка всяка сутрин във вода,преди ядене. За да не се обезводниш се пие много вода през деня. Постепенно увеличаваш за месец два на 1 супена лъжичка. Ако има главоболие от детокса - намаляваш количеетвото, докато не изчезне и пак увеличаваш.

Предполагам,че можеш да си вземеш и само силиции на таблетки, ако искаш, но на мен от диатомичната пръст конкретно, много ми растеше косата.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: a5db51d65f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Рициновото масло помага с растежа на космите. Много се ползва за мигли и вежди... не знам за коса как стоят нещата, но вярвам, че и там ще проработи... все за косъм става дума. Успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 4154eb456b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   На мен започна да ми никне нова коса след редовно втриване в скалпа на масло от чесън. Невероятно ефективно средство е - пробвала съм почти всичко на пазара и това отвява всичко останало като резултати. Предупреждавам обаче, че миризмата предизвиква определен дискомфорт и не изчезва просто с измиването. Даже седмици след като си го прилагала, ако се окажеш на топло място може да започне да се излъчва миризма на чесън около теб, така че ти си прецени, дали си заслужава. Ако не можеш да откриеш масло от чесън, е достатъчно и да стриеш една скилидка и после да нанесеш кашата с пръсти по скалпа. Оставяш я около 20-30 мин после си измиваш хубаво главата. Трябва да се прави редовно по два-три пъти седмично в продължение на поне няколко седмици.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 590aebd12c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Както казаха по-горе, рициново масло за бърз растеж. Можеш да добавиш масло от авокадо и кокос за подхранване и балсам. В едно шишенце смеси по равни части от трите и използвай по малко и редовно.
Вътрешно, препоръчвам ти Шизандра, която помага на самата кожа. Тя може би я има в био-магазините.
Когато израстне малко, не си мий косата с шампоани/сапуни, защото ще измиваш естествените мазнини, които произвеждат порите на кожата, защитавайки косъма. Само вода и масажи на скалпа под нея са достатъчни. Използвай контрастни душове (студено-топло), с което стимулираш притока на богата на кислород кръв в капилярите.
Успех!

П.П. кокосовото масло се втечнява над двадесетина градуса температура; дръж го далеч от пряка слънчева светлина

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 62f030d799
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здрасти, исках да ти споделя това, което прочетох днес. Аз понеже страдам от косопад и се интересувам от тема растеж. Оказва се, че масло от мента много спомагало. При експеримент с мишки резултат бил, че то спомага за по бърз растеж в по голяма степен от тази на най известното лекарство против косопад (не искам да споменавам кое е то). 92 % спрямо 55% успеваемост за маслото. Опитай. Прочети в Интернет как се ползва. Няколко капки се смесват с друго масло бадемово или кокосово.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker